|
|
|
... 1 dl. tejszín, 1 evőkanál parmezán-sajtreszelék.
Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk.
A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, és ráö... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a másik felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, paprikát és paradicsomot, pirospaprikával fűszerezzük. 3-4 dl hallével felengedjük. A tejfölből és egy kis lisztből habarást készítünk, amelyet hozzákeverünk a mártáshoz, sóval és borssal ízesítjük.
sós vizet forralunk, ebben kifőzzük a tésztát. Ha kész lecsöpögte... |
|
2010-03-28 18:56:10 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a párolásnál ne nyíljanak szét.
Egy nagy lábasban a maradék apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és visszapároljuk. Beletesszük a négy darabba vágott füstölt oldalast, a babérlevelet és a savanyúkáposzta felét. Rétegezzük a nyolc darab töltelékkel, majd beborítjuk a maradék káposzt... |
2010-03-26 14:53:13 |
|
|
|
|
|
|
... maradhat.
A vizet, a pürét sóval, leveskockával, kevés cukorral és 1 egészben hagyott hagymával felforraljuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felengedjük ugyanannyi térfogatnyi vízzel és félig puhára pároljuk, kihűtjük. A darált húst só... |
|
2010-03-04 17:45:28 |
|
|
|
|
|
|
...
GYÜMÖLCSÖS CSOKOLÁDÉ
Habosra keverünk 2 egész tojást 6 evőkanál cukorral, adunk hozzá 2 csapott evőkanál losztet, 6 kiskanál kakaót és 1 l tejjel felengedjük. Tűzön állandó keverés mellett krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közé keverünk 30 dkg friss gyümölcsöt.
Tetejére szintén gyümölcsöt teszünk, jégbe hűtjük.
GYÜM... |
|
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|
|
|
... 1 dl. tejszín, 1 evőkanál parmezán-sajtreszelék.
Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk.
A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, és ráönt... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk é... |
2009-12-07 10:35:32 |
|
|
|
|
|
|
... sargajat a cukorral es vanilias cukorral feheredesig verjük, bele a mascarponet es a rumot , tovabb verni. A tojasok feherjet kemenyre verni es az egeszet lazan összekeverni. A kavet tejjel felengedjük, es izles szerint rummal izesitjük. Egy tal aljat kirakjuk ebben a folyadekban megmartott babapiskotakkal, ra a krem, majd kicsi kakaoporral megszorjuk. A retegezest addig folytatju... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... kisütjük és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az egészet befedjük a sonka másik felével, sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk a tetejét.
Spárga sertéskarajjal
Hozzá... |
2009-10-11 22:43:53 |
|
|
|
|
|
|
... nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.... |
2009-09-05 00:11:54 |
|
|
|
|