Belépés
Finomságok
... 1 dl. tejszín, 1 evőkanál parmezán-sajtreszelék.
Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk.
A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, és ráö...
2010-04-23 06:41:32
Dorozsmai ponty
... szalonnát elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a másik felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, paprikát és paradicsomot, pirospaprikával fűszerezzük. 3-4 dl hallével felengedjük. A tejfölből és egy kis lisztből habarást készítünk, amelyet hozzákeverünk a mártáshoz, sóval és borssal ízesítjük.
sós vizet forralunk, ebben kifőzzük a tésztát. Ha kész lecsöpögte...
2010-03-28 18:56:10
Az Újházi tyúkhúsleves lett...
... hogy a párolásnál ne nyíljanak szét.
Egy nagy lábasban a maradék apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és visszapároljuk. Beletesszük a négy darabba vágott füstölt oldalast, a babérlevelet és a savanyúkáposzta felét. Rétegezzük a nyolc darab töltelékkel, majd beborítjuk a maradék káposzt...
2010-03-26 14:53:13
Töltött paprika
... maradhat.

A vizet, a pürét sóval, leveskockával, kevés cukorral és 1 egészben hagyott hagymával felforraljuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felengedjük ugyanannyi térfogatnyi vízzel és félig puhára pároljuk, kihűtjük. A darált húst só...
2010-03-04 17:45:28
Sütik a-z-ig
...


GYÜMÖLCSÖS CSOKOLÁDÉ


Habosra keverünk 2 egész tojást 6 evőkanál cukorral, adunk hozzá 2 csapott evőkanál losztet, 6 kiskanál kakaót és 1 l tejjel felengedjük. Tűzön állandó keverés mellett krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közé keverünk 30 dkg friss gyümölcsöt.
Tetejére szintén gyümölcsöt teszünk, jégbe hűtjük.



GYÜM...
2010-02-26 17:01:50
finomságok
... 1 dl. tejszín, 1 evőkanál parmezán-sajtreszelék.
Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk.
A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, és ráönt...
2010-02-15 17:05:58
Töltött káposzta!
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk é...
2009-12-07 10:35:32
alma
... sargajat a cukorral es vanilias cukorral feheredesig verjük, bele a mascarponet es a rumot , tovabb verni. A tojasok feherjet kemenyre verni es az egeszet lazan összekeverni. A kavet tejjel felengedjük, es izles szerint rummal izesitjük. Egy tal aljat kirakjuk ebben a folyadekban megmartott babapiskotakkal, ra a krem, majd kicsi kakaoporral megszorjuk. A retegezest addig folytatju...
2009-12-04 01:46:49
Spárga receptek
... kisütjük és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az egészet befedjük a sonka másik felével, sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk a tetejét.

Spárga sertéskarajjal

Hozzá...
2009-10-11 22:43:53
sajtos roló
... nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.

A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük....
2009-09-05 00:11:54
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: GYÜMÖLCSÖS CSOKOLÁDÉ, olajban megpirítjuk, darált húst, zúzott fokhagymával, tűzről levéve, másik felaprított, felkockázott gombát, nagy lábasban, maradék apróra, négy darabba, savanyúkáposzta felét, nyolc darab, maradék káposzt, pürét sóval, rizst kevés, maradék zsírral, káposztára locsoljuk, fakanál nyelével, tojasok feherjet, egeszet lazan, kavet tejjel, folyadekban megmartott, retegezest addig, felével kibélelünk, tűzálló tálat, megfőtt spárgát, következő mártással, lisztből világos, spárgalével felengedjük, egészet befedjük, sonka másik, sütőben megpirítjuk, lisztből rántást, forrásban lévő, kapott massza, tojások sárgáját, felvert fehérjével, pirospaprikával, savanyúkáposzta, babapiskotakkal, sajtreszeléket, sertéskarajjal, visszapároljuk, hozzákeverünk, belefektetjük, pirospaprikát, hozzákeverjük, leveskockával, becsorgatjuk, fokhagymával, sajtreszelék, tyúkhúsleves, felforraljuk, összekeverni, felkockázott, paradicsomot, babérlevelet, aranysárgára, töltelékkel, felengedjük, elkészítjük, fűszerezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.