|
|
|
... tej
1 dl tejföl
zsemlegombóc
Elkészítése: A zellert apróra vágjuk, forró zsiradékon megsózva fedő alatt kevés vízze... |
2011-01-09 12:01:56 |
|
|
|
|
|
|
... száraz kenyér
5 szem paradicsom
2 db. tojás
só
Elkészítése. Olajon aranyszínűre pirítjuk a zúzott hagymát, a diónyi darabokra tördelt kenyér... |
|
2011-01-09 11:50:55 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hagymát olajba megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a paprikát a szétnyomott fokhagymát, és a forrásba lévő levesbe tesszük. Olajjal, liszttel világos rántást készítünk, vízzel felengedjük, és mikor a bab már majdnem megpuhult besűrítjük vele. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, és belekeverjük a tejfölt. Szaggathatunk bele csipetkét, míg tartalmasabb levest kapunk.... |
2011-01-09 09:40:04 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
só, ecet, cukor
Elkészítése:
A húst apró csíkokra vágjuk és a zsiradékon átforgatjuk, rátesszük az apróra vágott fokhagymát , ezzel pir... |
|
2011-01-09 09:10:19 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
kapor
2 tyúkleveskocka
1 tojás
Elkészítése:
A vajból 2 k liszttel rántást készítünk, pirulás után hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és felengedjük 1,5 l vízzel, majd beletesszük a 2 húsleveskockát, 10-15 percig lassú tűzön forraljuk. Közben egy tojásból, 2 k liszttel, sóval galuskatésztát készítünk, apróra vágott kaprot is ad... |
|
2011-01-09 08:57:38 |
|
|
|
|
|
|
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforralju... |
2010-12-29 21:53:06 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csont lével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a csont lével felengedjük.
A maradék olajból a lisztt... |
2010-12-10 17:31:10 |
|
|
|
|
|
|
... megdinszteljük, a megtisztított apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, félig puhára pároljuk, ezután beletesszük a zöldborsót, és pár percig tovább pároljuk. Majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesítjük kristálycukorral, sóval, ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük, ha a zöldség megfőtt, belekeverjük a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítunk 2 ... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... 750 g megtisztított, megmosott, szeletekre vágott bakszakállgyökeret sós-ecetes vízben puhára főzünk. 30 g margarinban 30 g lisztet pirítunk, 1,5 dl tejjel simára keverjük. A főzővízzel felengedjük és a bakszakállgyökeret hozzáadjuk. Szerecsendióval ízesítjük.
Bakszakáll spárga módra. A fiatal hajtásokat sós vízben puhára főzzük, tálalás előtt turbolyás vajjal meglocsol... |
2010-10-28 09:50:14 |
|
|
|
|