Belépés
Zellerkrémleves
... tej
1 dl tejföl
zsemlegombóc

Elkészítése: A zellert apróra vágjuk, forró zsiradékon megsózva fedő alatt kevés vízze...
2011-01-09 12:01:56
Spanyol fokhagymaleves
... száraz kenyér
5 szem paradicsom
2 db. tojás


Elkészítése. Olajon aranyszínűre pirítjuk a zúzott hagymát, a diónyi darabokra tördelt kenyér...
2011-01-09 11:50:55
Tejfölös zöldbableves
... vágott hagymát olajba megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a paprikát a szétnyomott fokhagymát, és a forrásba lévő levesbe tesszük. Olajjal, liszttel világos rántást készítünk, vízzel felengedjük, és mikor a bab már majdnem megpuhult besűrítjük vele. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, és belekeverjük a tejfölt. Szaggathatunk bele csipetkét, míg tartalmasabb levest kapunk....
2011-01-09 09:40:04
Erdélyi fokhagymaleves
... tejföl
só, ecet, cukor

Elkészítése:

A húst apró csíkokra vágjuk és a zsiradékon átforgatjuk, rátesszük az apróra vágott fokhagymát , ezzel pir...
2011-01-09 09:10:19
Kapros nokedlileves
... liszt
kapor
2 tyúkleveskocka
1 tojás

Elkészítése:

A vajból 2 k liszttel rántást készítünk, pirulás után hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és felengedjük 1,5 l vízzel, majd beletesszük a 2 húsleveskockát, 10-15 percig lassú tűzön forraljuk. Közben egy tojásból, 2 k liszttel, sóval galuskatésztát készítünk, apróra vágott kaprot is ad...
2011-01-09 08:57:38
Újévi menű
... babérlevél

Elkészítés:

Apró kockákra vágjuk a hagymát és a tarját, az olívaolajon összesütjük, rászórjuk a lisztet. Beletesszük a NEM BEÁZTATOTT lencsét, bő lével felengedjük, hozzáadjuk az ételízesítpt, sót és borsot, a babérlevelet. Megfőzzük, főzés közben utántöltjük vízzel, ahogy a lencse dagad, és szükség szerint tovább ízesíthetjük. A végén a tejföllel ...
2011-01-01 12:04:16
Töltött káposzta
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforralju...
2010-12-29 21:53:06
Tárkonyos pulykaraguleves
... megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csont lével felengedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk.
Lassan pároljuk, majd a csont lével felengedjük.
A maradék olajból a lisztt...
2010-12-10 17:31:10
x
... megdinszteljük, a megtisztított apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, félig puhára pároljuk, ezután beletesszük a zöldborsót, és pár percig tovább pároljuk. Majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesítjük kristálycukorral, sóval, ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük, ha a zöldség megfőtt, belekeverjük a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítunk 2 ...
2010-12-03 21:03:05
Bakszakáll...
... 750 g megtisztított, megmosott, szeletekre vágott bakszakállgyökeret sós-ecetes vízben puhára főzünk. 30 g margarinban 30 g lisztet pirítunk, 1,5 dl tejjel simára keverjük. A főzővízzel felengedjük és a bakszakállgyökeret hozzáadjuk. Szerecsendióval ízesítjük.

Bakszakáll spárga módra. A fiatal hajtásokat sós vízben puhára főzzük, tálalás előtt turbolyás vajjal meglocsol...
2010-10-28 09:50:14
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: zellert apróra, zúzott hagymát, diónyi darabokra, tűzről levéve, szétnyomott fokhagymát, forrásba lévő, húst apró, zsiradékon átforgatjuk, apróra vágott, olívaolajon összesütjük, lencse dagad, maradék zsírral, káposztára locsoljuk, fakanál nyelével, fele olajon, vágott petrezselyemmel, húshoz adjuk, csont lével, maradék olajból, megtisztított apróra, kockára vágott, zöldség megfőtt, főzővízzel felengedjük, fiatal hajtásokat, kristálycukorral, tárkonylevéllel, pulykaraguleves, zellerkrémleves, szerecsendióval, petrezselyemmel, ételízesítővel, megdinszteljük, húsleveskockát, tyúkleveskocka, galuskatésztát, fokhagymaleves, pirospaprikát, megtisztítjuk, szaggathatunk, zsemleszínűre, megtisztított, ízesíthetjük, zöldbableves, nokedlileves, babérlevelet, ételízesítpt, aranyszínűre, tartalmasabb, belekeverjük, aranysárgára, zsemlegombóc, becsorgatjuk, beletesszük, elkészítése, felengedjük, átforgatjuk, szétnyomott, felforralju, margarinban, kevergetjük, összesütjük, evőkanálnyi, olívaolajon, utántöltjük, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.