Regisztráció  Belépés
Tarkababos pogácsa
...
Elkészítése: A langyos tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a szitán átnyomott főtt babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva, sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, a tetejét belisztezve...
2010-09-26 18:13:29
Sajtos-túrós pogácsa
... tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítése: A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával...
2010-09-26 15:55:55
Tepertős pogácsa 1.
... törött fekete bors, a pogácsa tetejére 1 tojás
Elkészítése: A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a ledarált tepertővel, a felfutott élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyrét hajtva 30 percig pihentetjük. A ...
2010-09-26 14:20:11
Libatepertős pogácsa 2.
... mokkáskanálnyi törött fekete bors; a tészta tetejére: 1 tojás.
A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a ledarált tepertővel, a felfutott élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval és a borssal. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyrét hajtva 30 percig pihentetjük. ...
2010-09-26 14:17:14
Sajtos-túrós pogácsa
... currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharu...
2010-09-26 14:09:51
Sajtos pogácsa 3.
... dl tej
Elkészítése: A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk. Ezután a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a juhtúrót, a tejfölt, a sót, a fehér borsot, jól összegyúrjuk, és mély tálba tesszük. Tetejét belisztezzük, és tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Li...
2010-09-26 13:50:14
Márványpogácsa
... teáskanál só
Elkészítése: A tejet megmelegítjük, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, beledolgozzuk a felfutott élesztőt, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és felcsavarva egy órán át, pihente...
2010-09-26 13:46:29
Gombás krumpli pogácsa
... gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az ...
2010-09-26 12:15:31
Sonkás pogácsa 3.
Sonkás pogácsa 3.
2 dkg élesztőt kis cukorral langyos tejben felfuttatunk. 30 dkg lisztet 15 dkg főtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 csapott kk. sóval, 1 csipet őrölt borssal, a felfutott élesztővel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Langyos helyen 15 percig kelesztve kinyújtjuk, olvasztott zsírral kenve, megszórjuk 4 dkg főtt, vagdalt, füstölt sonkával. Összehajtva, ...
2010-09-25 18:52:42
Tarkababos pogácsa
... tej.
A langyos tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a szitán átnyomott főtt babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva, sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszt...
2010-09-25 16:45:53
1 2 3 ..............49 50 .......73 74 75 .......97 98 99 
Címkék: langyos tejben, szétmorzsolt élesztőt, zsírral elmorzsoljuk, közepébe mélyedést, felfutott élesztőt, szitán átnyomott, tetejét belisztezve, margarint szétmorzsoljuk, sajt felét, pogácsa tetejére, langyos tejbe, lisztet összedolgozzuk, ledarált tepertővel, felfutott élesztővel, tészta tetejére, fehér borsot, tejet megmelegítjük, margarint elmorzsoljuk, reszelt sajtot, átszitált lisztet, áttört krumplit, margarin túlságosan, összedolgozzuk, márványpogácsa, tojássárgákkal, mokkáskanálnyi, szétmorzsoljuk, beledolgozzuk, megmelegítjük, összedolgozva, konyharuhával, tojássárgáját, libatepertős, belekeverjük, szétmorzsolt, felfuttatjuk, összegyúrjuk, belisztezzük, elmorzsoljuk, gyúrótáblára, felfuttatunk, hozzátesszük, burgonyával, elkészítése, felcsavarva, pihentetjük, összegyúrva, megolvadjon, belisztezve, beletesszük, összehajtva, gyúrótáblán, olvasztott, tepertővel, hozzáadjuk, beleöntjük, kinyújtjuk, lisztezett, élesztővel, tarkababos, megszórjuk, keménységű, dolgozzunk, túlságosan, kelesztjük, közepesen, felfutott,
© 2013 TVN.HU Kft.