|
|
|
... főtt füstölt sonka (vagy kicsontozott főtt csülök)
Az elmorzsolt élesztőt fél dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverjük a maradék langyos tejjel és annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, végül beledagasztjuk a ledarált főtt sonkát. Lisztezett mély tá... |
2010-10-24 14:32:50 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés: A tejben felfuttatom az élesztőt. Addig veszek kb. 25 dkg lisztet, és elmorzsolom benne a margarint, majd a közepébe beleöntöm a tejfölt, a sót, és a 2 tojást beleütöm. Ha felfutott az élesztő, hozzáadom a többihez, és jól összedolgozom. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz a tészta. Hengert formálok a tésztából, majd felszeletelem, és kis gombóco... |
|
2010-10-23 16:20:13 |
|
|
|
|
|
|
... ki. Közben, a langyos tejben, egy csipet cukorral, futtassuk fel az élesztőt. A kikevert, cukros és tojásos vajhoz, nagyon apró részletekben és folytonos keverés közben, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, majd a lisztet is. Jól keverjük ki, végül a tojások felvert habját is forgassuk bele. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A kuglóf formát kenjük ki vajjal, majd szórjuk be a man... |
2010-10-21 19:18:15 |
|
|
|
|
|
|
... 2
dl langyos tejbe öntjük, és jól összekeverjük. Letakarjuk és
felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Mélyedést
vájunk a liszt közepébe, amibe beletesszük a felfutott élesztőt,
a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmaradt, langyos
tejet. A tésztát jól kidolgozzuk (ez a robotgép tésztakeverőjével
igazán nem nagy ... |
|
2010-10-21 04:41:08 |
|
|
|
|
|
|
Nyitott seb a hegyen - kénsavas tó fenyegeti a TiszátWirth Zsuzsanna|
2009. 08. 09., 20:26|Utolsó módosítás: 2009. 08. 11., 0:21|3 kommentCímkék:Erdélyi Érchegység, Rosia Poieni, Románia, Abrudbánya, bányászat, környezetszennyezés
Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.esz... |
|
2010-10-21 00:20:12 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a mézes, langyos tejben és vízben. A kétfajta lisztet szitáld egy nagy tálba, keverd bele a búzacsírát, a sót, a sajtot és az őrölt köménymagot. Ha már felfutott az élesztő, öntsd rá a lisztre, dagassz belőle a megmaradt tejjel és vízzel közepesen kemény tésztát. Akkor fejezheted be a dagasztást, amikor már hólyagos és sima ... |
2010-10-20 15:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... vagy sütőmargarin
2 tojásfehérje
2 dkg cukor
Elkészítés
A galuskához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, majd adjunk hozzá egy kevés cukrot. Ha felfutott, keverjük a tejbe, és dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk belőle sűrű galuskatésztát, majd másfél órát hagyjuk meleg helyen kelni. Borítsuk ... |
2010-10-17 13:49:58 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez.
A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát, a tojást, a sót meg a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közben elkészítjük a töltelék... |
2010-10-15 06:17:53 |
|
|
|
|
|
|
... öntöm a lisztet. Közepébe mélyedést vájok, és belerakom a főtt, áttört burgonyát. Beleszórom a sót, az olvasztott, de már hideg vajat, beleöntöm a maradék, ugyancsak langyos tejet és a felfutott élesztőt, majd annyi szódavizet öntök még hozzá, hogy a tészta közepesen kemény legyen. Jól kidolgozom (kis robotgéppel nagyon gyorsan megy), és lisztezett deszkára rakom. Tetejét is belis... |
2010-10-13 05:15:32 |
|
|
|
|
|
|
... köménymag, 1 teáskanál kristálycukor.
1 dl meglangyosított tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot, majd felfuttatom. Mély tálba beleszórom a lisztet. A közepébe öntöm a felfutott élesztőt, az olajat, az áttört burgonyát. Összedolgozom, majd apránként még annyi tejet teszek hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Addig kell a tésztát gyúrni-gyömöszölni, amí... |
2010-10-13 05:15:11 |
|
|
|
|