|
|
|
... sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 6 dkg vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg erdei gomba, 0,2 dkg törött bors, só, levesbetét.
Elkészítés: A kellően megtisztított fácánt hideg vízben feltesszük főni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízbe téve, sózva hozzáadjuk a törött borsot, és fedő alatt főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a gombát apróra vágjuk, ... |
2011-01-13 21:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, babérlevél, 2-3 k. olaj, 4 dkg liszt, fél csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, ecet, pirospaprika, só.
Az oldalast feldaraboljuk, és megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amelyben finomra vágot... |
|
2011-01-13 21:18:38 |
|
|
|
|
|
|
... (leveskockából), 1 k cukor, 2 k liszt, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 3 k olaj, 2 babérlevél, 1 k ecet, só
Az előző nap beáztatott babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni.
A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjü... |
2011-01-13 17:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors, 2 babérlevél, 15 dkg liszt, 1 fej fokhagyma, 2 g köménymag
A káposztát sóval, cukorral, köménymaggal, babérlevéllel és borssal, valamint a kisebb darabokra vágott húsokkal feltesszük főni, ha kész, berántjuk. (Rántást csak egyes vidékeken tesznek a lucskos káposztába, de a nélkül is jó.)
Felvidéki pikáns gombócleves
Hozzávalók 4 személyre: 5... |
|
2011-01-13 16:10:08 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, fél dl étolaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 liter húsleves (kockából), só, tárkonylevél.
Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott gombát, a felkarikázo... |
|
2011-01-13 16:05:06 |
|
|
|
|
|
|
... vaj,
Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum,
A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula.
A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát.
A palacsintákat megkenjük, egymásra helyezzük. A felső maradjon üres!... |
2011-01-13 15:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikáv... |
2011-01-10 17:23:12 |
|
|
|
|
|
|
... marhaszegy, fél levestyúk, 5 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 5 dkg laskatészta, 5 dkg vöröshagyma, só, pár szem fekete bors
A marhahúst nagyobb kockákra, a tyúkot 5 darabba vágjuk és feltesszük főni. Ha a hús félig megfőtt, hozzátesszük a csíkokra vágott zöldséget, a fűszert és készre főzzük. Tálaláskor csusza vékonyságú laskát főzünk bele.
Elkészítési idő: 1 óra... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... leve is lehet
3 dkg cukor
2 dkg mustár
negyed kg sertéscsont
só
Elkészítése:
A főzésre előkészített, előre beáztatott lencsét feltesszük a sertés-csontból főzött hús levébe főni.A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk.Mielőtt levesszük a tűzről apróra vágott fokhagymát és piros-paprikát teszünk hozzá, elkeverjük és hozz... |
2011-01-09 09:52:58 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
fél citrom
csípet fahéj
1 tojás-sárgája
1 k. liszt
só
Elkészítése: Az epret 1 l. vízbe a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc után a levesbe habarjuk. felforraljuk, és átturmixoljuk, a tejszín másik felével és tojássárgával elkeverjük. viss... |
2011-01-09 09:45:49 |
|
|
|
|