|
|
|
... húslevesalaplé
Elkészítés
1. A szalonnát felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. Megtisztítjuk a húst, szárazra töröljük, kissé klopfoljuk, és megszórjuk sóval, borssal.
2. Forró serpenyőben megpirítjuk a szalonnát pár percig. Hozzáadjuk a petrezselymet és a kétféle hagymát, végül hozzák... |
2016-09-28 23:48:22 |
|
|
|
|
|
|
... mellünk.
Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.
Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.
Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel s... |
|
2016-09-18 06:29:23 |
|
|
|
|
|
|
... készíthetőek!A marhahúst kell a leghosszabb ideig pácolni, a bélszínt és a hátszínt legalább 48 óráig kell a pácban tartani. A hátszínt ki lehet kicsit veregetni, de a bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat. A szakácsiskolában is úgy tanítják: bélszín soha ne lásson potyolót.
A marhahúst a következőképpen pácoljuk: sózzuk, borsozzuk, bekenjük Globus mustár... |
2016-09-13 13:04:59 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
olaj (a sütéshez)
1 db citrom
só
bors
Elkészítés
1. A húst tisztítsuk meg, és vágjuk négy egyforma szeletre. Klopfoljuk ki a szeleteket, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Fektessünk az egyik felükre 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd hajtsuk a töltelékre a másik felüket, és klopfoljuk össze a széleket... |
|
2016-07-02 22:22:26 |
|
|
|
|
|
|
... mozzarella sajt,
só, őrölt bors.
Elkészítése:
A kicsontozott csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy egészen vékony
szeleteket kapjunk, de még ezeket is klopfoljuk két celofán között mintegy fél centi
vastagságúra, enyhén sózzuk meg, és mindkét oldalán süssük ki a vaj és az olaj forró
keverékében. A szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott... |
|
2016-04-04 15:17:53 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
só,
őrölt fekete bors,
olaj
Elkészítés:
Mossuk meg a húst, majd szárítsuk meg papírtörlővel, szeleteljük fel ízlés szerint.
Takarjuk le a húst egy fóliával, klopfoljuk ki vékony szeletekre. Egy kisebb tálban
keverjük össze a mustárt és a zúzott fokhagymát. Sózzunk, borsozzunk minden
szelet húst, majd kenjük le őket a mu... |
2016-04-02 08:08:21 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük.
Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit.
Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.
A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.
Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.
A paradics... |
2016-02-04 19:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)
Elkészítés
1
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd ... |
2016-02-02 09:55:10 |
|
|
|
|
|
|
... citrom
Elkészítés
1. A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra. Hosszában vágjuk be mindet, és nyissuk szét. Terítsük le a szeleteket folpakkal, és kissé klopfoljuk ki. Halmozzuk a közepükre a sajtkrémet, a széleket hajtsuk be, majd tekerjük fel. Egyenként csomagoljuk alufóliába a hústekercseket, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
2. Azután... |
2016-01-22 19:12:24 |
|
|
|
|
|
|
... nyers
1 adag zsemle
1500 gramm hosszúkarajElkészítés
A malackarajt kicsontozzuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A maradék malachúst és a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a kevés olajon lepirított vöröshagymát és az aprór... |
2015-12-04 14:39:31 |
|
|
|
|