Belépés
Rostélyos pecsenye
... húslevesalaplé


Elkészítés

1. A szalonnát felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. Megtisztítjuk a húst, szárazra töröljük, kissé klopfoljuk, és megszórjuk sóval, borssal.

2. Forró serpenyőben megpirítjuk a szalonnát pár percig. Hozzáadjuk a petrezselymet és a kétféle hagymát, végül hozzák...
2016-09-28 23:48:22
Finom falatok!!!
... mellünk.

Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.

Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.

Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel s...
2016-09-18 06:29:23
Grillezés
... készíthetőek!A marhahúst kell a leghosszabb ideig pácolni, a bélszínt és a hátszínt legalább 48 óráig kell a pácban tartani. A hátszínt ki lehet kicsit veregetni, de a bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat. A szakácsiskolában is úgy tanítják: bélszín soha ne lásson potyolót.
A marhahúst a következőképpen pácoljuk: sózzuk, borsozzuk, bekenjük Globus mustár...
2016-09-13 13:04:59
Klasszikus cordon bleu
... zsemlemorzsa
olaj (a sütéshez)
1 db citrom

bors


Elkészítés

1. A húst tisztítsuk meg, és vágjuk négy egyforma szeletre. Klopfoljuk ki a szeleteket, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Fektessünk az egyik felükre 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd hajtsuk a töltelékre a másik felüket, és klopfoljuk össze a széleket...
2016-07-02 22:22:26
mozzarellás csirke
... mozzarella sajt,
só, őrölt bors.

Elkészítése:
A kicsontozott csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy egészen vékony
szeleteket kapjunk, de még ezeket is klopfoljuk két celofán között mintegy fél centi
vastagságúra, enyhén sózzuk meg, és mindkét oldalán süssük ki a vaj és az olaj forró
keverékében. A szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott...
2016-04-04 15:17:53
Rántott hús
... liszt,
só,
őrölt fekete bors,
olaj

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, majd szárítsuk meg papírtörlővel, szeleteljük fel ízlés szerint.
Takarjuk le a húst egy fóliával, klopfoljuk ki vékony szeletekre. Egy kisebb tálban
keverjük össze a mustárt és a zúzott fokhagymát. Sózzunk, borsozzunk minden
szelet húst, majd kenjük le őket a mu...
2016-04-02 08:08:21
Rántott sertészselet, kinél van benne a top 5-ben?
... fűszerezzük.
Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit.
Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunk­kal.

A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, bor­sozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.
Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.
A paradics...
2016-02-04 19:48:36
Lacipecsenye recept
... is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)

Elkészítés
1
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd ...
2016-02-02 09:55:10
Sajtos kijevi csirke
... citrom

Elkészítés

1. A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra. Hosszában vágjuk be mindet, és nyissuk szét. Terítsük le a szeleteket folpakkal, és kissé klopfoljuk ki. Halmozzuk a közepükre a sajtkrémet, a széleket hajtsuk be, majd tekerjük fel. Egyenként csomagoljuk alufóliába a hústekercseket, és tegyük a hűtőbe 30 percre.

2. Azután...
2016-01-22 19:12:24
Göngyölt malackaraj
... nyers
1 adag zsemle
1500 gramm hosszúkarajElkészítés

A malackarajt kicsontozzuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A maradék malachúst és a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a kevés olajon lepirított vöröshagymát és az aprór...
2015-12-04 14:39:31
1 2 3 4 5 6 ...16 17 ..24 25 ..32 33 
Címkék: szalonnát felaprítjuk, petrezselymet apróra, hagymákat megtisztítjuk, kétféle hagymát, szép nagy, sorba fektessünk, marhahúst kell, leghosszabb ideig, hátszínt legalább, pácban tartani, bélszínt soha, következőképpen pácoljuk, húst tisztítsuk, egyik felükre, másik felüket, kicsontozott csirkemelleket, olaj forró, szétnyomott fokhagymát, finomra vágott, kisebb tálban, zúzott fokhagymát, sertéskarajból szeleteket, zsemlemorzsához hozzákeverjük, sajt felét, fölösleges olajtól, hússzeletek szélét, tálkában megolvasztjuk, reszelt fokhagymát, páccal bekenjük, csirkemelleket mossuk, szeleteket folpakkal, széleket hajtsuk, malackarajt kicsontozzuk, maradék malachúst, tejben áztatott, kevés olajon, szakácsiskolában, következőképpen, zsemlemorzsához, csirkemelleket, húslevesalaplé, hústekercseket, sertéskarajból, lecsöpögtetjük, petrezselymet, hússzeleteket, pirospaprikát, megolvasztjuk, megtisztítjuk, hozzákeverjük, összekeverjük, feldaraboljuk, papírtörlővel, sertészselet, bepanírozzuk, párhuzamosan,
© 2013 TVN.HU Kft.