|
|
|
Zöldségkrémleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: friss vegyes zöldség (kb. fél kg főleg sárgarépa), késhegynyi curry, 1 teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A megtisztított zöldségeket felaprítjuk és a babérlevéllel puhára főzzük, annyi vízben, hogy az éppen ellepje. B... |
2010-09-27 06:03:51 |
|
|
|
|
|
|
Zelleres, savanyú lencseleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta.
Elkészítése: A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A zellert megtisztít... |
|
2010-09-27 06:03:26 |
|
|
|
|
|
|
Zelleres, savanykás bableves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 10 dkg szarvacska, vagy hasonló száraztészta, 3 db babérlevél, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: Az előző este beáztatott babot felte... |
2010-09-27 06:03:02 |
|
|
|
|
|
|
Tojásos kukoricaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 2 doboz konzerv, vagy 1 csomag mirelit kukorica, 2 dl száraz fehérbor, 4 db tojás, 1 csokor zeller, fél pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: A kukoricát másfélszer annyi vízben főni tesszük az ízesítőkkel és az apróra vágott zellerzölddel egy... |
|
2010-09-27 06:02:14 |
|
|
|
|
|
|
Tejszínes hideg sárgadinnyeleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 1 pohár tejszín, fél liter tej, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál cukor, (lehetőség szerint) 2 db kivi.
Elkészítése: A tejet felfőzzük és a tűzről levéve lassan hozzákeverjük a tejszínt. Beletesszük a mézet és a cukrot. Hagyjuk kihűlni, de többször megkeverjük. A sárga... |
|
2010-09-27 06:01:47 |
|
|
|
|
|
|
Tavaszi burgonyagombóc-leves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 3 db közepes burgonya, 10 dkg friss, vagy fél csomag mirelit zöldborsó, fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olaj, fél pohár tejfö... |
2010-09-27 05:46:05 |
|
|
|
|
|
|
Spenótos-rizses sűtőtőkleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók 4 személyre: 350 g sütőtök, 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, só, bors, 1,5l húsleves (kockából) 150 g spenót, 120 g rizs, 4 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítése: A tök héját és magjait eltávolítjuk, húsát megmossuk, aprócska kockákra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát me... |
2010-09-27 05:45:38 |
|
|
|
|
|
|
Spenótleves, Roqueforttal
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 30 dkg friss, vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A spenótot apróra vágjuk és megfonnyasztjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt megpároljuk a vegetáva... |
2010-09-27 05:45:16 |
|
|
|
|
|
|
Sóskakrémleves tojásgaluskával
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 10 dkg friss, vagy egy csomag mirelit sóska, 2 db zsemle, 1 db tojás, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teás kanál cukor, csipetnyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: A sóskát olajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel. P... |
2010-09-27 05:44:54 |
|
|
|
|
|
|
Salátaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 szép tömött fej saláta 50 g húsos füstölt szalonna 100 g póréhagyma 4gerezdfokhagyma fekete bors 3 evőkanál liszt 1 kis csokor petrezselyem 2dl tejföl só 0,8 dl olaj
A szalonnát vékony metéltre vágjuk, olajon megpirítjuk, frissen őrölt borssal, liszttel megszórjuk, szétnyomott fokhagymával ízesítjük. B... |
2010-09-27 05:44:33 |
|
|
|
|