|
|
|
... és felkockázott szárított paradicsomot. ĺzesítsük sóval és őrölt borssal. Fedjük le és pároljuk kis lángon, legalább öt percig. Ha szükséges, kevéske vizet öntsünk alá. Ha a brokkoli megpuhult, keverjük hozzá a meghámozott és feldarabolt friss paradicsomot, és a sós vízben kifőzött tésztát. Jól forrósítsuk össze, és tálaljuk kis tálkákba. Tetejét reszelt parmezán sajttal szórjuk m... |
2007-01-11 01:12:04 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és min... |
|
2006-12-16 10:47:42 |
|
|
|
|
|
|
... valamint néhány szem borsot, sózzuk meg, s tegyük fel főni. Nagyon lassú tűzön 2-3 órán át főzzük. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarjuk, vegyük ki és tegyük félre, miután megpuhult.) A levest végül húzzuk le a tűzről, hagyjuk ülepedni néhány percig, majd szedjük le a zsírját, és szűrjük át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírt... |
2006-12-14 00:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és a hosszúkásra vágott zöldséget, sárgarépát és a kettévágott burgonyát, fokhagymát, vöröshagymát, sót beletesszük a levesbe. Mikor a bab megpuhult, törött paprikát szórunk a tetejére, és az egészet összeforraljuk.
Diós szárnyas-krémleves
4 személyre
Hozzávalók: 2 tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín,... |
|
2006-12-10 14:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... fektetjük, ráöntjük a vörösbort, lefedjük és a sütőben 20-25 perc alatt megpároljuk. Közben a maradék vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, őrölt borssal ízesítjük, a liszttel meghintjük. A gombát felengedjük a hal párolólevével, beleszórjuk a petrezselymet és a tárkonyt, átforraljuk. A mártást a halszeletekre öntjük. ... |
|
2006-12-02 19:21:01 |
|
|
|
|
|
|
... kíméletesen főzzük 40 percen át.
2. A fövő lébe 4 percre belemártjuk a spárgafejeket is egy szűrőkanál segítségével, majd kivesszük, félretesszük.
3. Amikor a spárgadarabok megpuhultak, belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk, és finom szűrőn leszűrjük.
4. Ismét felforraljuk, megszórjuk a metélőhagymával, beleteszszük a tejszínt, ha szükséges, ízesítjük,... |
2006-11-30 01:00:15 |
|
|
|
|
|
|
... Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. ĺzesítsük sóval és kevés darált borssal. Lassú lángon főzzük legalább tíz percig. Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat is. Főzzük még további öt percig, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy... |
2006-11-24 00:15:24 |
|
|
|
|
|
|
... alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul. (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd. Végül a kocsonya ... |
2006-11-10 20:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... vaj felolvadt, felöntjük fehérborral. A zöldségeket félpuhára pároljuk, majd a csillagánizzsal fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 1,2 l levest ka... |
2006-11-10 18:25:50 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel.
Bevert tojás: Edényben vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a lobogva forró ví... |
2006-10-30 01:51:53 |
|
|
|
|