Belépés
Brokkolis tészta
... és felkockázott szárított paradicsomot. ĺzesítsük sóval és őrölt borssal. Fedjük le és pároljuk kis lángon, legalább öt percig. Ha szükséges, kevéske vizet öntsünk alá. Ha a brokkoli megpuhult, keverjük hozzá a meghámozott és feldarabolt friss paradicsomot, és a sós vízben kifőzött tésztát. Jól forrósítsuk össze, és tálaljuk kis tálkákba. Tetejét reszelt parmezán sajttal szórjuk m...
2007-01-11 01:12:04
Receptek
... zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és min...
2006-12-16 10:47:42
Erőleves
... valamint néhány szem borsot, sózzuk meg, s tegyük fel főni. Nagyon lassú tűzön 2-3 órán át főzzük. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarjuk, vegyük ki és tegyük félre, miután megpuhult.) A levest végül húzzuk le a tűzről, hagyjuk ülepedni néhány percig, majd szedjük le a zsírját, és szűrjük át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírt...
2006-12-14 00:27:02
Karácsonyi leves receptek
... áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és a hosszúkásra vágott zöldséget, sárgarépát és a kettévágott burgonyát, fokhagymát, vöröshagymát, sót beletesszük a levesbe. Mikor a bab megpuhult, törött paprikát szórunk a tetejére, és az egészet összeforraljuk.

Diós szárnyas-krémleves
4 személyre

Hozzávalók: 2 tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín,...
2006-12-10 14:32:12
Ponty gombás-fűszeres mártássa
... fektetjük, ráöntjük a vörösbort, lefedjük és a sütőben 20-25 perc alatt megpároljuk. Közben a maradék vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Ha a gomba megpuhult, őrölt borssal ízesítjük, a liszttel meghintjük. A gombát felengedjük a hal párolólevével, beleszórjuk a petrezselymet és a tárkonyt, átforraljuk. A mártást a halszeletekre öntjük. ...
2006-12-02 19:21:01
Spárgakrémleves barna kenyérel
... kíméletesen főzzük 40 percen át.
2. A fövő lébe 4 percre belemártjuk a spárgafejeket is egy szűrőkanál segítségével, majd kivesszük, félretesszük.
3. Amikor a spárgadarabok megpuhultak, belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk, és finom szűrőn leszűrjük.
4. Ismét felforraljuk, megszórjuk a metélőhagymával, beleteszszük a tejszínt, ha szükséges, ízesítjük,...
2006-11-30 01:00:15
Zöldséges árpagyöngyleves
... Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. ĺzesítsük sóval és kevés darált borssal. Lassú lángon főzzük legalább tíz percig. Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat is. Főzzük még további öt percig, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy...
2006-11-24 00:15:24
Kocsonya
... alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul. (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd. Végül a kocsonya ...
2006-11-10 20:39:47
Hagymaleves burgonyával
... vaj felolvadt, felöntjük fehérborral. A zöldségeket félpuhára pároljuk, majd a csillagánizzsal fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 1,2 l levest ka...
2006-11-10 18:25:50
Krumplileves bevert tojással
... megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel.
Bevert tojás: Edényben vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a lobogva forró ví...
2006-10-30 01:51:53
1 2 3 ...................236 237 ..........354 355 ..........471 472 473 
Címkék: brokkoli megpuhult, borjúhúst apróra, megtisztított zöldséget, kelkáposzta sárga, levest végül, sűrű szitán, tiszta konyharuhán, hosszúkásra vágott, kettévágott burgonyát, egészet összeforraljuk, sütőben 20-25, maradék vajon, gomba megpuhult, liszttel meghintjük, gombát felengedjük, halszeletekre öntjük, fövő lébe, szűrőkanál segítségével, spárgadarabok megpuhultak, citrom levét, árpagyöngy megpuhult, felkarikázott sárgarépát, felszeletelt zellerszárat, megpuhult húsdarabokat, kimentett zöldség, levet zsírtalanítsd, zöldségeket félpuhára, csillagánizzsal fűszerezzük, babérlevéllel felforraljuk, levest levesszük, lobogva forró, összeturmixoljuk, spárgakrémleves, árpagyöngyleves, metélőhagymával, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, csillagánizzsal, összeforraljuk, zöldpaprikával, megtisztított, spárgadarabok, belefacsarjuk, spárgafejeket, párolólevével, babérlevéllel, halszeletekre, zsírtalanítsd, petrezselymet, felkarikázott, felszeletelt, félretesszük, megfuttatjuk, árpagyöngyöt, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.