|
|
|
... kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezután tes... |
2010-07-20 11:17:34 |
|
|
|
|
|
|
... só
elkészítés
1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és sós vízbe főni tesszük.
2. Amikor a karfiol már majdnem megpuhult, a tojásból, lisztből, sóval galuskatésztát készítünk, és a fővő levesbe szaggatjuk.
3. Az olajból és lisztből rántást készítünk, és a levesbe ön... |
|
2010-07-19 19:47:00 |
|
|
|
|
|
|
... Megsózom, szórok rá ételízesítőt
és lefedve a sütőbe teszem párolni. A tejfölt kikeverem a tojássárgájával, ízesítem pici sóval és hozzákeverem az apróra vágott kaprot. Ha a burgonya megpuhult, ráöntöm a kapros tejfölt, kicsit összerázom és visszarakom a sütőbe 10-15 percre.
Ezután tálalható. Bármilyen sültek, rántott húsok, rántott gomba vagy karfiol igazi ínyenc kör... |
2010-07-19 19:44:46 |
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben, kevés olajon üvegesre ... |
|
2010-07-19 18:33:03 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát sós vízben megfőzzük.
6. Ha a hagyma megdinsztelődött, a padlizsánt kinyomkodjuk, a hagymához tesszük és megpirítjuk (esetleg még egy kis olívaolajat tegyünk hozzá). Ha megpuhult, rátesszük a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot és addig főzzük amíg a saját levét el nem főtte. Sóval, borssal és egy kis cayenne-borssal ízesítjük.
7. A ... |
|
2010-07-19 10:07:00 |
|
|
|
|
|
|
... vendégváró nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult lapokat, és adjuk a cukros vízhez.
Közben a megmosott eperre csepegtessünk citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy, hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk, jöhet bele a z... |
2010-07-19 09:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... alufóliával, és előmelegített sütőbe helyezzük. (Én a behelyezés előtt pár perccel gyújtottam csak be, de igazából nincs jelentősége.)
6. 20-25 perc után, amikor a hús már nagyjából megpuhult, levesszük a fóliát a tepsiről. Elképzelhető, hogy valamennyi levet eresztett a hús a sütés folytán, az természetesen nem kell oda, nyugodtan le is lehet önteni a nagyját.
7. ... |
2010-07-18 17:57:21 |
|
|
|
|
|
|
... alufóliával, és előmelegített sütőbe helyezzük. (Én a behelyezés előtt pár perccel gyújtottam csak be, de igazából nincs jelentősége.)
6. 20-25 perc után, amikor a hús már nagyjából megpuhult, levesszük a fóliát a tepsiről. Elképzelhető, hogy valamennyi levet eresztett a hús a sütés folytán, az természetesen nem kell oda, nyugodtan le is lehet önteni a nagyját.
7. ... |
2010-07-18 12:42:21 |
|
|
|
|
|
|
... feldarabolt krumplival együtt fazékba téve vízzel felengedve felteszem főni. Ezután hozzáteszem a húsleves kockákat, majd pedig a hozzávalóknál említett fűszereket.
Amikor megpuhult a tök és a krumpli leszűröm a levest és turmixgépben pépesítem a tököt és krumplit, majd ráöntöm a leszűrt levét, hozzáadom a vajat és tejszínt és éppen csak felforralom. Fogyasztáskor pirí... |
2010-07-17 15:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... időről-időre öntsünk hozzá egy kevés vizet.
4. Adjuk hozzá a pirospaprikát, és alaposan keverjük el a forrásban lévő tartalommal. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze az esetleg már megpuhult marhahúst.
5. Kb. 5 perc elteltével adjuk hozzá az előre felszeletelt paradicsomot és paprikát, és hagyjuk puhára főni.
6. A felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, őről... |
2010-07-16 16:33:45 |
|
|
|
|