|
|
|
... fel lehet csíkozni.
2 fej apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítok,adok hozzá 3 gerezd fokhagymát,2 db feldarabolt paradicsomot és 2 db paprikát is (vagy lecsót).
Mikor megpuhult hozzáadom a pacalt,átforgatom és felöntöm vízzel,épp csak ellepje.Mikor félig megfőtt fűszerezem borssal,köménnyel.
A legvége felé sózom,pirospaprikát szórok rá.
Főtt köménymagos ... |
2011-01-19 18:09:14 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 2 tojássárgája, 2 dl tej, szerecsendió, törött bors és só ízlés szerint.
A burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, a vizet leöntjük, a burgonyát és a vöröshagymát összezúzzuk. Vajat, tejet adunk hozzá, és az egészet jól felverjük. Sóval és borssal ízesítjük, és csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. ... |
|
2011-01-19 13:52:42 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
Elkészítés
Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a... |
2011-01-18 12:54:52 |
|
|
|
|
|
|
... fedőt, így a hagyma aranybarna színű és vajpuha lesz. Néha kavarjuk meg, hogy ne égjen oda. A folyamatot NE gyorsítsuk fel!
2. Készítsük el az alaplevet.
3. Amikor a hagyma megpuhult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd vegyük alacsony hőfokra, és főzzük 15 percet, és kész a leves.
4. Pirítsuk meg a kenyereket, majd grillben olvasszuk rá a reszel... |
|
2011-01-17 21:16:25 |
|
|
|
|
|
|
... aggódj!
Beleszagoltam a sajtos tálba, és tényleg onnan jött a büdösség.
- Hát nem tudom - mormoltam kedvetlenül - ha ilyen lesz az íze is, senki nem fogja megenni...
Aztán megpuhult a hús, rákerült a liszt, a tejszín, a sajt, és végül a petrezselyem, és lám, anyukámnak igaza lett - az egész edény egészen finom, pikáns és különleges sajt illatot árasztott, amelyet az... |
2011-01-17 19:37:20 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajat, és rögtön az elején beletesszük a babérlevelet és a római köményt, hogy megpiruljon. Amikor már érezni a fűszerek illatát, az apróra vágott hagyma következik. Mikor kicsit megpuhult, jöhet a só, majd amikor teljesen megpuhult, az apróra vágott fokhagyma és a szintén apróra vágott csili következik. Mihelyst érezzük a fokhagyma illatát, beletesszük a borsót az árpagyöng... |
2011-01-17 11:50:02 |
|
|
|
|
|
|
... sóval és a kristálycukorral oldódásig melegítjük, majd a zabkorpával sűrűre főzzük, a végén hozzáadjuk a vanillincukrot. Langyosra hűtjük, és összekeverjük a hűtőből már korábban kivett, megpuhult margarinnal (2 evőkanál rummal ízesíthetjük).
Összeállítás: A piskótát három lapba vágjuk, rétegenként krémmel megkenjük, és kirakjuk a szeletekbe vágott eperrel. A tetejét is eper... |
2011-01-17 00:07:21 |
|
|
|
|
|
|
... ellepi.
4.) Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarékot: fél bögre vízbe 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát keverünk, úgy, hogy csomómentes legyen.
5.) Amikor megpuhultak a zöldségek, óvatosan hozzájuk keverjük a habarékot, és hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön a főzelék. Sózzuk, borsozzuk.
6.) Ha a pörkölt főzési ideje lejárt, a ... |
2011-01-16 09:51:26 |
|
|
|
|