Belépés
Pacal pörkölt.
... fel lehet csíkozni.
2 fej apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítok,adok hozzá 3 gerezd fokhagymát,2 db feldarabolt paradicsomot és 2 db paprikát is (vagy lecsót).
Mikor megpuhult hozzáadom a pacalt,átforgatom és felöntöm vízzel,épp csak ellepje.Mikor félig megfőtt fűszerezem borssal,köménnyel.
A legvége felé sózom,pirospaprikát szórok rá.
Főtt köménymagos ...
2011-01-19 18:09:14
B receptek
... vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 2 tojássárgája, 2 dl tej, szerecsendió, törött bors és só ízlés szerint.
A burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, a vizet leöntjük, a burgonyát és a vöröshagymát összezúzzuk. Vajat, tejet adunk hozzá, és az egészet jól felverjük. Sóval és borssal ízesítjük, és csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. ...
2011-01-19 13:52:42
Expressz almatorta
... citromlé

Elkészítés

Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a...
2011-01-18 12:54:52
Hagymaleves ötféle hagymából
... fedőt, így a hagyma aranybarna színű és vajpuha lesz. Néha kavarjuk meg, hogy ne égjen oda. A folyamatot NE gyorsítsuk fel!
2. Készítsük el az alaplevet.
3. Amikor a hagyma megpuhult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd vegyük alacsony hőfokra, és főzzük 15 percet, és kész a leves.
4. Pirítsuk meg a kenyereket, majd grillben olvasszuk rá a reszel...
2011-01-17 21:16:25
Kedd menüajánlat
...

4.) Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarékot: fél bögre vízbe 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát keverünk, úgy, hogy csomómentes legyen.

5.) Amikor megpuhultak a zöldségek, óvatosan hozzájuk keverjük a habarékot, és hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön a főzelék. Sózzuk, borsozzuk.

6.) Ha a pörkölt főzési ideje lejárt, a kuktát...
2011-01-17 19:46:45
Ismerkedés a rokfort sajttal
... aggódj!
Beleszagoltam a sajtos tálba, és tényleg onnan jött a büdösség.
- Hát nem tudom - mormoltam kedvetlenül - ha ilyen lesz az íze is, senki nem fogja megenni...
Aztán megpuhult a hús, rákerült a liszt, a tejszín, a sajt, és végül a petrezselyem, és lám, anyukámnak igaza lett - az egész edény egészen finom, pikáns és különleges sajt illatot árasztott, amelyet az...
2011-01-17 19:37:20
Árpagyöngy, alias gersli
... olívaolajat, és rögtön az elején beletesszük a babérlevelet és a római köményt, hogy megpiruljon. Amikor már érezni a fűszerek illatát, az apróra vágott hagyma következik. Mikor kicsit megpuhult, jöhet a só, majd amikor teljesen megpuhult, az apróra vágott fokhagyma és a szintén apróra vágott csili következik. Mihelyst érezzük a fokhagyma illatát, beletesszük a borsót az árpagyöng...
2011-01-17 11:50:02
Zabkorpás epertorta
... sóval és a kristálycukorral oldódásig melegítjük, majd a zabkorpával sűrűre főzzük, a végén hozzáadjuk a vanillincukrot. Langyosra hűtjük, és összekeverjük a hűtőből már korábban kivett, megpuhult margarinnal (2 evőkanál rummal ízesíthetjük).
Összeállítás: A piskótát három lapba vágjuk, rétegenként krémmel megkenjük, és kirakjuk a szeletekbe vágott eperrel. A tetejét is eper...
2011-01-17 00:07:21
Kedd
... ellepi.

4.) Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarékot: fél bögre vízbe 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát keverünk, úgy, hogy csomómentes legyen.

5.) Amikor megpuhultak a zöldségek, óvatosan hozzájuk keverjük a habarékot, és hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön a főzelék. Sózzuk, borsozzuk.

6.) Ha a pörkölt főzési ideje lejárt, a ...
2011-01-16 09:51:26
Napi menű
... kockára vágott burgonyát és zöldborsót. Átpirítjuk.
Rámorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük vízzel. ízlés szerint sózzuk,és belevágjuk a paprikát és paradicsomot. Mikor majdnem megpuhult
a burgonya, a levestésztát is beletesszük. Készre főzzük, majd a tejföllel behabarjuk. A reszelt sajtot tálalásnál a tányérba tesszük és a
forró levest rámerjük.

Gombás ...
2011-01-16 08:31:32
1 2 3 ...................236 237 238 ..........354 355 ..........471 472 473 
Címkék: rokfort sajttal, legvége felé, hagymát megtisztítjuk, vizet leöntjük, vöröshagymát összezúzzuk, kapcsos tortaformát, almát lereszeljük, pudingporokat elkeverjük, megpuhult almára, kevés citromlével, hagyma aranybarna, hagyma megpuhult, zöldségek puhulnak, pörkölt főzési, sajtos tálba, egész edény, elején beletesszük, római köményt, fűszerek illatát, apróra vágott, szintén apróra, fokhagyma illatát, kristálycukorral oldódásig, zabkorpával sűrűre, végén hozzáadjuk, piskótát három, szeletekbe vágott, tejföllel behabarjuk, reszelt sajtot, tányérba tesszük, kristálycukorral, vanillincukrot, babapiskótával, húsleveskockát, beleszagoltam, pudingporokat, szerecsendiót, összekeverjük, megtisztítjuk, pirospaprikát, petrezselyem, tojássárgája, besűrűsödjön, vöröshagymát, rámorzsoljuk, babérlevelet, paradicsomot, szerecsendió, levestésztát, ízesíthetjük, összeállítás, hagymaleves, megpiruljon, vöröshagyma, zabkorpával, köménymagos, rétegenként, csomómentes, citromlével, beletesszük, összezúzzuk, megpuhultak, sűrűsödésig,
© 2013 TVN.HU Kft.