|
|
|
... bors, majoránna, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl olívaolaj.
1. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük. A zöldpaprikát, hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat egy keverőtálban felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, reszelt burgonyát, reszelt sajtot.
2. A lepárolt hagymás zöldpaprikát sóval, borssal, pirospaprikával, maj... |
2006-09-24 11:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... kínaiak csont nélküli húsnak is nevezik. Bármilyen húsétel elkészíthető belőle. A szójacsíra fogyasztható salátaként, nyersen vagy rövid előfőzés után zöldségköretként, serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütve...
Ezt tudja...
Z A szója az egyetlen olyan növényi tápanyagforrás, amely az állati fehérjével szinte egyenértékű. Tartalmazza mindazokat az emberi szerveze... |
|
2006-09-24 11:26:59 |
|
|
|
|
|
|
... izgalmas,többesélyes VBt láthatunk végre, mint 2003ban (Schu-Raikkonen-Montoya). A futam vége előtt 8 körrel Alonso motorja elfüstölt,igy kénytelen volt feladni a versenyt a 3. helyről. Massa ezen az olajon elfékezte magát,s úgy lekockásitotta a jobb első gumiját,hogy kénytelen volt egy 3. kerékcserét beiktatni,ami a pontszerzésébe került. A többiek nagyrészt vonatozgattak egymás ... |
2006-09-17 15:34:19 |
|
|
|
|
|
|
... A belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúz... |
|
2006-09-14 19:20:46 |
|
|
|
|
|
|
... krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabokra metéljük, és a megolvadt csokiba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a csokis kukoricát, és hagyjuk megd... |
|
2006-09-09 11:38:20 |
|
|
|
|
|
|
... előírás szerint megfőzzük, leszűrjük.
2. Elkeverjük az erős paprikát, a fokhagymát, az ecetet, 3 ek. szójaszószt, a mézet és 2 ek. olajat. Beleforgatjuk a húst. A maradék felforrósított olajon megsütjük, kenegetve a maradék marináddal. Kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban megpároljuk a paprikát, a hagymát és a brokkolit. Hozzáadjuk az ananászt és a mogyorót. Belekeverjük... |
2006-09-07 17:36:17 |
|
|
|
|
|
|
... gomba,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma,
2-3 kanál liszt,
némi olaj, só, bors, majoránna.
Az olajon pirítsd meg a fölaprított hagymát, tedd rá a fölaprított gombát. Kevés só, bors, majoránnával ízesítsd, kevergetve süsd 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást: 1 pohár tejföl, 1 p... |
2006-09-03 21:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezz... |
2006-08-30 18:15:49 |
|
|
|
|
|
|
... dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran keve... |
2006-08-19 10:54:04 |
|
|
|
|
|
|
... só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk... |
2006-08-17 22:59:41 |
|
|
|
|