Belépés
Mentás borsókrémleves
... adjunk hozzá pár levélke mentát, majd botmixerrel keverjük az egészet krumplipüré állagúvá.

A megtisztított, kockákra vágott zöldségeket a borsóval
együtt egy kevés forró olajon megfuttatjuk, majd megsózzuk, felöntjük 1,2 l vízzel és puhára pároljuk. Amikor elkészült, beletesszük a mentaleveleket, és átpasszírozzuk vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, végül a...
2011-03-16 03:52:42
Krumplileve-leves
... egyszerű, ám annál finomabb levest akkor készítjük,
amikor burgonyát főzünk gombócnak vagy köretnek.
Félretesszük a krumpli főzőlevét, és kimentünk a fazékból
4 szem burgonyát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pirospaprikát, és felengedjük a krumpli főzőlevével. Bő 10 percig lassú tűzön főzzük, azután le...
2011-03-16 03:23:40
Diós töltött káposzta
... összedolgozzuk a tojással, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, a durvára vágott dióval meg egy csipet sóval, végül a masszát hagyományos módon betöltjük a káposztalevelekbe.
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát,
rátesszük a felcsíkozott káposztát, sóval, őrölt
fehér borssal, csomborral ízesítjük. Beletesszük a töltelékeket, vízzel felengedjük...
2011-03-15 17:55:51
Alföldi zöldségleves
... karalábé
- 10 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2 db zsemle
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra
vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk
a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyem
zöldjét, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a
húslevessel, azután az egészet puhára f...
2011-03-15 17:50:30
Gittai István versei
... Elpanamázzák________________________ _(#)- Juhászné Szunyogh Mária
Limerikek II.- Tanár úr süti a vályogot__________________(#)- Juhászné Szunyogh Mária
Limerikek III.- Szomszédom olajon álmodik_______________(#)- Juhászné Szunyogh Mária.
Limerikek IV.- Úgy ám: mint Jánossá Jánoskát____________(#)- Juhászné Szunyogh Mária
Limerikek V.- Külön névelő______________...
2011-03-15 07:25:14
Paradicsomos csirkemáj
... oregano
ízlés szerint vörösbor(ez el is maradhat)

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A májat megmosom, felkockázom, vízben pár percig főzöm, de ez el is maradhat.
Olajon a hagymát megdinsztelem, ráteszem a lecsöpögtetett májat, megborsozom, rászórom az oreganot és megpirítom.Amikor már majdnem kész, akkor ráöntöm a sűrített paradicsomot+ 2*ann...
2011-03-15 06:24:41
Tejszínes-mustáros csirkemáj
... csirkemáj
-1 nagy fej vöröshagyma
-15 dkg csemegeuborka
-2 dl tejszín
-1 dl tejföl
-2 evőkanál mustár
-bors
-só
-étolaj

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadom a csirkemájat, és addig kevergetem óvatosan, míg kifehéredik. Ráteszem a csíkokra vágott uborkát, ráöntöm a tejszínt, a tejfölt és a mustárt, majd borso...
2011-03-15 06:23:39
Zöldséges-gombás csirkeragu recept
...
2 db répa
1 üveg gomba
1 ízlés szerint petrezselyem
5 dkg szalonna
2 dl víz
3 dl tej

Elkészítés:

A húsos szalonnát apróra vágva, kis olajon kisütöm. A zsírjában, a hagymát megfonnyasztom. A húst apró kockákra vágom és megpirítom, amíg kifehéredik, majd hozzáadom az apróra vágott zöldségeket, a Knorr Rafinériát, a vizet és...
2011-03-14 17:08:10
Zeller mártás, ahogy én készít
... kispohár tejföl

Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük.
A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit lepirítjuk.
Hozzáadjuk a lereszelt zellert,sózzuk,borsozzuk,és kevés húslé hozzáadásával addig pároljuk,amíg a levét elfőtte és majdnem puha lett.
Ekkor meghintjük a liszt...
2011-03-14 14:43:52
1 2 3 .................643 644 645 646 .........965 966 .........1286 1287 1288 
Címkék: Gittai István, Juhászné Szunyogh Mária, Limerikek II, Limerikek III, Limerikek IV, Jánossá Jánoskát, Limerikek, Knorr Rafinériát, egészet krumplipüré, kevés forró, krumpli főzőlevét, olajon üvegesre, finomra vágott, zúzott fokhagymát, krumpli főzőlevével, apróra vágott, durvára vágott, csipet sóval, masszát hagyományos, olajon megfonnyasztjuk, felcsíkozott káposztát, zöldségeket megmossuk, olajon megpirítjuk, megmosott rizst, finomra aprított, egészet puhára, májat megmosom, hagymát megdinsztelem, lecsöpögtetett májat, sűrített paradicsomot+, csíkokra vágott, póréhagymát karikákra, darált húst, húsos szalonnát, hagymát megfonnyasztom, húst apró, zellert megtisztítjuk, reszelő finom, hagymát tisztítás, olajon kicsit, lereszelt zellert, levét elfőtte, póréhagymaleves, csemegekukorica, megfonnyasztjuk, borsókrémleves, átpasszírozzuk, mentaleveleket, megfonnyasztom, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, megdinsztelem, leturmixoljuk, pirospaprikát, megtisztítjuk, megtisztított, hozzáadásával, csemegeuborka,
© 2013 TVN.HU Kft.