|
|
|
... adjunk hozzá pár levélke mentát, majd botmixerrel keverjük az egészet krumplipüré állagúvá.
A megtisztított, kockákra vágott zöldségeket a borsóval
együtt egy kevés forró olajon megfuttatjuk, majd megsózzuk, felöntjük 1,2 l vízzel és puhára pároljuk. Amikor elkészült, beletesszük a mentaleveleket, és átpasszírozzuk vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, végül a... |
2011-03-16 03:52:42 |
|
|
|
|
|
|
... egyszerű, ám annál finomabb levest akkor készítjük,
amikor burgonyát főzünk gombócnak vagy köretnek.
Félretesszük a krumpli főzőlevét, és kimentünk a fazékból
4 szem burgonyát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pirospaprikát, és felengedjük a krumpli főzőlevével. Bő 10 percig lassú tűzön főzzük, azután le... |
|
2011-03-16 03:23:40 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk a tojással, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, a durvára vágott dióval meg egy csipet sóval, végül a masszát hagyományos módon betöltjük a káposztalevelekbe.
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát,
rátesszük a felcsíkozott káposztát, sóval, őrölt
fehér borssal, csomborral ízesítjük. Beletesszük a töltelékeket, vízzel felengedjük... |
2011-03-15 17:55:51 |
|
|
|
|
|
|
... karalábé
- 10 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2 db zsemle
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra
vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk
a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyem
zöldjét, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a
húslevessel, azután az egészet puhára f... |
|
2011-03-15 17:50:30 |
|
|
|
|
|
|
... Elpanamázzák________________________ _(#)- Juhászné Szunyogh Mária
Limerikek II.- Tanár úr süti a vályogot__________________(#)- Juhászné Szunyogh Mária
Limerikek III.- Szomszédom olajon álmodik_______________(#)- Juhászné Szunyogh Mária.
Limerikek IV.- Úgy ám: mint Jánossá Jánoskát____________(#)- Juhászné Szunyogh Mária
Limerikek V.- Külön névelő______________... |
|
2011-03-15 07:25:14 |
|
|
|
|
|
|
... oregano
ízlés szerint vörösbor(ez el is maradhat)
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A májat megmosom, felkockázom, vízben pár percig főzöm, de ez el is maradhat.
Olajon a hagymát megdinsztelem, ráteszem a lecsöpögtetett májat, megborsozom, rászórom az oreganot és megpirítom.Amikor már majdnem kész, akkor ráöntöm a sűrített paradicsomot+ 2*ann... |
2011-03-15 06:24:41 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemáj
-1 nagy fej vöröshagyma
-15 dkg csemegeuborka
-2 dl tejszín
-1 dl tejföl
-2 evőkanál mustár
-bors
-só
-étolaj
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadom a csirkemájat, és addig kevergetem óvatosan, míg kifehéredik. Ráteszem a csíkokra vágott uborkát, ráöntöm a tejszínt, a tejfölt és a mustárt, majd borso... |
2011-03-15 06:23:39 |
|
|
|
|
|
|
...
2 db répa
1 üveg gomba
1 ízlés szerint petrezselyem
5 dkg szalonna
2 dl víz
3 dl tej
Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra vágva, kis olajon kisütöm. A zsírjában, a hagymát megfonnyasztom. A húst apró kockákra vágom és megpirítom, amíg kifehéredik, majd hozzáadom az apróra vágott zöldségeket, a Knorr Rafinériát, a vizet és... |
2011-03-14 17:08:10 |
|
|
|
|
|
|
... kispohár tejföl
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük.
A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit lepirítjuk.
Hozzáadjuk a lereszelt zellert,sózzuk,borsozzuk,és kevés húslé hozzáadásával addig pároljuk,amíg a levét elfőtte és majdnem puha lett.
Ekkor meghintjük a liszt... |
2011-03-14 14:43:52 |
|
|
|
|