Belépés
Mozzarellás húscipó
... bazsalikom, 5 dkg vaj, olaj, 5 dl húsleves (leveskockából), só, bors.

Elkészítése:

A beáztatott, kifacsart zsemlét, darált húst, tojást, 1 fej apróra vágott, kevés olajon megpárolt hagymát, bazsalikomot összedolgozzuk, és hosszúkás cipó alakúra formázzuk. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és elo...
2006-10-19 18:29:22
Pulykagulyás
... vöröshagyma, 1 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1-2 burgonya, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Mielőtt megpuhul, beledobjuk az apró kockákra vágott b...
2006-10-19 18:27:21
Babos káposztasaláta
... savanyúnak találnánk a káposztát, mossuk meg, öntsük le róla a vizet, kicsit ki is csavarhatjuk, majd néhány vágással aprítsuk valamivel apróbbra, hogy ne legyenek a szálai olyan hosszúak. Utána olajon kevergetve forrósítsuk meg, sózzuk meg kissé, utána szórjuk meg borssal, majd egy kevés (úgy 1 deci) vizet aláöntve, lefedve 20-25 percig puhítsuk! Néha kevergessük meg! Végül a fed...
2006-10-19 18:05:38
Főtt marhahús paprikamártással
... marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.

Elkészítése:

Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult, le húzzuk a tűzről, beleszórunk 1 k...
2006-10-15 15:56:19
Májas omlett
... tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.

Elkészítése:

Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel, petrezse...
2006-10-14 23:48:54
Paprikás csirke krumplival
... húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott...
2006-10-13 22:38:14
Svéd gombasaláta
Hozzávalók:

gomba, vöröshagyma, kukorica, paradicsompüré, száraz fehérbor, citrom, őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.

Elkészítése:

Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzu...
2006-10-12 00:22:37
Esterházy rostélyos
... csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.

Elkészítése:

A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított, vékonyra felcsíkozott zöldséget, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük húslevessei, és puhára pároljuk. Mielőtt megpuhul, hozzákeve...
2006-10-08 13:06:34
Mustáros csirkemell
... tojásokat összekeverjük csirkefűszerrel, mustárral, olajjal és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A húsokat bele...
2006-10-06 19:03:43
Töltött galamb (hamam mahshi)
... bors

Elkészítése:

A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, közepes lángon egy ó...
2006-10-06 18:55:31
1 2 3 .................643 644 .........965 966 .........1286 1287 1288 
Címkék: apróra vágott, feIkockázott húst, apró kockákra, szálai olyan, zúzott fokhagymát, lehúzott héjú, vékony csíkokra, bőrt lefejtjük, forgónál kettévágjuk, hagymát megtisztítjuk, kicsumázott paprikával, olajon megfuttatjuk, combokat hozzáadjuk, pirospaprikát rászórjuk, cikkekre vágott, egészen apróra, hússzeleteket sóval, húsokat bele, galambokat megtisztítjuk, vöröshagymával együtt, kevés olívaolajon, töltelékkel megtöltjük, paprikamártással, palacsintatészta, paradicsompürét, csirkefűszerrel, pirospaprikával, káposztasaláta, felforrósított, vöröshagymával, összedolgozzuk, paradicsompüré, megtisztított, pirospaprikát, baconszalonna, hússzeleteket, csemegeuborka, fenyőmandulát, előmelegített, megtisztítjuk, összepirítjuk, összekeverjük, leveskockából, pirospaprika, bazsalikomot, paradicsomot, felkockázott, felcsíkozott, petrezselyem, megfuttatjuk, csavarhatjuk, feikockázott, pulykagulyás, meglocsoljuk, mellészórjuk, vöröshagymát, beleszórunk, elkészítése, forrósítsuk, vöröshagyma, kevergessük, megpároljuk, fölengedjük,
© 2013 TVN.HU Kft.