|
|
|
... bazsalikom, 5 dkg vaj, olaj, 5 dl húsleves (leveskockából), só, bors.
Elkészítése:
A beáztatott, kifacsart zsemlét, darált húst, tojást, 1 fej apróra vágott, kevés olajon megpárolt hagymát, bazsalikomot összedolgozzuk, és hosszúkás cipó alakúra formázzuk. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és elo... |
2006-10-19 18:29:22 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1-2 burgonya, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Mielőtt megpuhul, beledobjuk az apró kockákra vágott b... |
|
2006-10-19 18:27:21 |
|
|
|
|
|
|
... savanyúnak találnánk a káposztát, mossuk meg, öntsük le róla a vizet, kicsit ki is csavarhatjuk, majd néhány vágással aprítsuk valamivel apróbbra, hogy ne legyenek a szálai olyan hosszúak. Utána olajon kevergetve forrósítsuk meg, sózzuk meg kissé, utána szórjuk meg borssal, majd egy kevés (úgy 1 deci) vizet aláöntve, lefedve 20-25 percig puhítsuk! Néha kevergessük meg! Végül a fed... |
2006-10-19 18:05:38 |
|
|
|
|
|
|
... marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.
Elkészítése:
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult, le húzzuk a tűzről, beleszórunk 1 k... |
|
2006-10-15 15:56:19 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel, petrezse... |
|
2006-10-14 23:48:54 |
|
|
|
|
|
|
... húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott... |
2006-10-13 22:38:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
gomba, vöröshagyma, kukorica, paradicsompüré, száraz fehérbor, citrom, őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzu... |
2006-10-12 00:22:37 |
|
|
|
|
|
|
... csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított, vékonyra felcsíkozott zöldséget, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük húslevessei, és puhára pároljuk. Mielőtt megpuhul, hozzákeve... |
2006-10-08 13:06:34 |
|
|
|
|
|
|
... tojásokat összekeverjük csirkefűszerrel, mustárral, olajjal és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A húsokat bele... |
2006-10-06 19:03:43 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Elkészítése:
A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, közepes lángon egy ó... |
2006-10-06 18:55:31 |
|
|
|
|