|
|
|
... citrom
- ízlés szerint egész bors
- ízlés szerint só
A nyulat feldarabolom, leforrázom, hideg vízzel jól átmosom, majd félreteszek egy combot vagy lapockát. A cukrot kevés olajon világossárgára pirítom, majd hozzáteszem a megtisztított, karikára vagy hasábokra vágott leveszöldség felét és a leforrázott nyúlhúst. Fűszerezem, majd forgatva rövid ideig pirítom. Ezután ... |
2011-03-16 11:47:02 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5-2 órát lassú tűzön pároljuk. A húst kivesszük, a mártást pedig botmixerrel pürésítjük. Sűríteni nem szükséges, a mártás önmagát sűríti.
A megmaradt hagymát apróra vágva a maradék olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát. Ízlés szerint sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és a fehérbor másik felével. Lassú tűzön 1 órát pároljuk. H... |
|
2011-03-16 11:44:11 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
2 tojás
1 pohár kefir
1 csokor apróra vágott petrezselyem
20 dkg szeletelt gomba
3 szál újhagyma
A hagymát apróra vágjuk, a felét kevés olajon megpároljuk, majd a gombát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
A petrezselyem felét rászórjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a lisztet sütőporral, sóval és egy csipetnyi cukorral összekeverj... |
2011-03-16 08:55:12 |
|
|
|
|
|
|
... kiskanál őrölt gyömbér
1/2 kiskanál curry
összekeverésével.
70 dkg csirke- vagy pulykamellfilét felkockázunk, a fűszerkeverékkel alaposan bedörgöljük és kevés olajon pirosra sütjük.
Ekkor szórunk rá egy evőkanál lisztet, elkeverjük, majd 5dl tejszínnel és 3 dl vízzel felengedjük.
Miközben felforraljuk, az ízeket teltebbé tesszük 1 evőkanál must... |
|
2011-03-16 08:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... lecsót készítünk. ( apróra vágjuk a vöröshagymát, kockákra vágjuk a paprikát, paradicsomot )
Burgonyát megtisztítjuk kockára vágjuk, majd megfőzzük.
Apróra vágott hagymát olajon meg pirítom, leveszem a tűzhelyről addig, amíg megszórom piros törött paprikával
kicsit dinsztelem még majd a főtt burgonyát hozzá teszem és lassú keverés után ( egy kicsit a burgonya... |
|
2011-03-16 06:55:04 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék
* 40 dkg kínai tojásos metélt
* 1 kávéskanál chiliszósz
* olaj
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozom, pici olajon sóval és borssal hirtelen megsütöm. Félrerakom, és ugyanabban a wokban az apróra vágott zöldségeket is pirítom 5 percig a wok fűszerkeverék társaságában. Megfőzöm és leszűröm ... |
2011-03-16 06:54:46 |
|
|
|
|
|
|
... Beleforgatjuk az előkészített csirkeszárnyakat, azután bő olajban, közepes lángon pirosra sütjük. A körethez a sárgarépát megtisztítjuk, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A rizst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. A répával is pirítjuk egy rövid ideig, azután felengedjük a tejszínnel meg egy kevés vízzel. (A tejszín és a víz mennyisége kétszer annyi le... |
2011-03-16 06:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet.
A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával annyi olajon, amennyit felvett ahhoz, hogy szépen megsüljön. Én már itt teszek bele egy evőkanál sót, cukrot és ecetet, hogy a rákerülő tök jobban felvehesse az ízét.
Erre a pirított kev... |
2011-03-16 06:30:09 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál olajat, és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Amíg a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt, kis lángon megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, majd a lapot háromszögekre vágjuk, a háromszögekből pedig ki... |
2011-03-16 04:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.
Savanyú tojás
A savanyú tojáshoz az apróra vágott fokhagymát picit megsütjük az olajon, majd halványan megpirítjuk a lisztet. Apránként, folytonos keverés mellett felöntjük tejjel. Beletesszük a babérlevelet, és hogy oda ne égjen, lassú tűzön, gyakran kevergetve forraljuk ... |
2011-03-16 04:37:00 |
|
|
|
|