Belépés
Tárkonyos nyúlleves
... citrom
- ízlés szerint egész bors
- ízlés szerint só
A nyulat feldarabolom, leforrázom, hideg vízzel jól átmosom, majd félreteszek egy combot vagy lapockát. A cukrot kevés olajon világossárgára pirítom, majd hozzáteszem a megtisztított, karikára vagy hasábokra vágott leveszöldség felét és a leforrázott nyúlhúst. Fűszerezem, majd forgatva rövid ideig pirítom. Ezután ...
2011-03-16 11:47:02
Húsvéti kótyagos nyúlgerinc
... 1,5-2 órát lassú tűzön pároljuk. A húst kivesszük, a mártást pedig botmixerrel pürésítjük. Sűríteni nem szükséges, a mártás önmagát sűríti.
A megmaradt hagymát apróra vágva a maradék olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát. Ízlés szerint sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és a fehérbor másik felével. Lassú tűzön 1 órát pároljuk. H...
2011-03-16 11:44:11
Húsvéti ízkavalkád
... margarin
2 tojás
1 pohár kefir
1 csokor apróra vágott petrezselyem
20 dkg szeletelt gomba
3 szál újhagyma


A hagymát apróra vágjuk, a felét kevés olajon megpároljuk, majd a gombát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
A petrezselyem felét rászórjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a lisztet sütőporral, sóval és egy csipetnyi cukorral összekeverj...
2011-03-16 08:55:12
Illatos, gyömbéres falatok
... kiskanál őrölt gyömbér
1/2 kiskanál curry

összekeverésével.

70 dkg csirke- vagy pulykamellfilét felkockázunk, a fűszerkeverékkel alaposan bedörgöljük és kevés olajon pirosra sütjük.
Ekkor szórunk rá egy evőkanál lisztet, elkeverjük, majd 5dl tejszínnel és 3 dl vízzel felengedjük.
Miközben felforraljuk, az ízeket teltebbé tesszük 1 evőkanál must...
2011-03-16 08:52:23
Lecsós libamáj pirítot
... lecsót készítünk. ( apróra vágjuk a vöröshagymát, kockákra vágjuk a paprikát, paradicsomot )

Burgonyát megtisztítjuk kockára vágjuk, majd megfőzzük.
Apróra vágott hagymát olajon meg pirítom, leveszem a tűzhelyről addig, amíg megszórom piros törött paprikával
kicsit dinsztelem még majd a főtt burgonyát hozzá teszem és lassú keverés után ( egy kicsit a burgonya...
2011-03-16 06:55:04
Ázsiai sült tészta
... fűszerkeverék
* 40 dkg kínai tojásos metélt
* 1 kávéskanál chiliszósz
* olaj
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozom, pici olajon sóval és borssal hirtelen megsütöm. Félrerakom, és ugyanabban a wokban az apróra vágott zöldségeket is pirítom 5 percig a wok fűszerkeverék társaságában. Megfőzöm és leszűröm ...
2011-03-16 06:54:46
Diós csirkeszárnyak tejszínes-
... Beleforgatjuk az előkészített csirkeszárnyakat, azután bő olajban, közepes lángon pirosra sütjük. A körethez a sárgarépát megtisztítjuk, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A rizst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. A répával is pirítjuk egy rövid ideig, azután felengedjük a tejszínnel meg egy kevés vízzel. (A tejszín és a víz mennyisége kétszer annyi le...
2011-03-16 06:45:45
Kapros-tejfölös tökfőzelék
... hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet.

A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával annyi olajon, amennyit felvett ahhoz, hogy szépen megsüljön. Én már itt teszek bele egy evőkanál sót, cukrot és ecetet, hogy a rákerülő tök jobban felvehesse az ízét.

Erre a pirított kev...
2011-03-16 06:30:09
Biri néni hagymás kiflije
... kávéskanál olajat, és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Amíg a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt, kis lángon megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, majd a lapot háromszögekre vágjuk, a háromszögekből pedig ki...
2011-03-16 04:50:35
Savanyú tojás zsemlegombóccal
... gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.

Savanyú tojás
A savanyú tojáshoz az apróra vágott fokhagymát picit megsütjük az olajon, majd halványan megpirítjuk a lisztet. Apránként, folytonos keverés mellett felöntjük tejjel. Beletesszük a babérlevelet, és hogy oda ne égjen, lassú tűzön, gyakran kevergetve forraljuk ...
2011-03-16 04:37:00
1 2 3 .................643 644 645 .........965 966 .........1286 1287 1288 
Címkék: nyulat feldarabolom, combot vagy, cukrot kevés, leforrázott nyúlhúst, húst kivesszük, mártást pedig, mártás önmagát, megmaradt hagymát, maradék olajon, megmosott savanyú, fehérbor másik, hagymát apróra, felét kevés, petrezselyem felét, lisztet sütőporral, csipetnyi cukorral, fűszerkeverékkel alaposan, evőkanál lisztet, ízeket teltebbé, tűzhelyről addig, főtt burgonyát, csirkemellet felcsíkozom, apróra vágott, előkészített csirkeszárnyakat, sárgarépát megtisztítjuk, rövid ideig, kevés vízzel, kaprot gondosan, gyalult tököt, hagymával annyi, duplájára kelesztjük, tészta pihen, kinyújtott tésztalapot, lapot háromszögekre, háromszögekből pedig, savanyú tojáshoz, csirkeszárnyakat, fűszerkeverékkel, összekeverésével, pulykamellfilét, zsemlegombóccal, csirkeszárnyak, világossárgára, háromszögekből, összenyomkodva, beleforgatjuk, háromszögekre, megtisztított, megpirítottam, megtisztítjuk, fűszerkeverék, feldarabolom, előkészített, csirkemellet, vöröshagymát, leveszöldség, petrezselyem, babérlevelet, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.