|
|
|
... vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, majd fokhagymával, borssal és ricottával ízesítjük, végül az egészet összeforraljuk.
Egy másik edényben a hámozott paradicsomot kevés olívaolajjal összekeverve felforraljuk, oreganót, majoránnát, fokhagymát, valamint borsot adunk hozzá ízesítésként.
A parajos krémet habzsákba töltjük, majd a tésztát... |
2007-03-20 11:19:03 |
|
|
|
|
|
|
... majd sózzuk, egy serpenyőben pirosra sütjük, félretesszük.
A hagymát kockára vágva megfonnyasztjuk a hús zsírján, hozzáadjuk a vékony kockára vágott gombát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor ez elkezd levet ereszteni, hozzáadjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd a tejfölt, végül felöntjük a húslével, to... |
|
2007-03-19 22:33:59 |
|
|
|
|
|
|
... román vérvonalak is fellelhetők. Régebben a böszmológia tévesen a ragadozók közé sorolta, valójában élősködő. Pontos étrendjét homály fedi, annyi bizonyos, hogy nem szereti a tojást, a paradicsomot és a narancsot.
A pannon böszme nagyon gyors mozgású. Az egyes példányokat rövid idő elteltével egymástól távoli helyszíneken figyelhetjük meg, sőt az is előfordult, hogy eg... |
2007-03-19 21:36:23 |
|
|
|
|
|
|
... román vérvonalak is fellelhetők. Régebben a böszmológia tévesen a ragadozók közé sorolta, valójában élősködő. Pontos étrendjét homály fedi, annyi bizonyos, hogy nem szereti a tojást, a paradicsomot és a narancsot.
A pannon böszme nagyon gyors mozgású. Az egyes példányokat rövid idő elteltével egymástól távoli helyszíneken figyelhetjük meg, sőt az is előfordult, hogy egy... |
|
2007-03-19 21:08:46 |
|
|
|
|
|
|
... olasz fűszerkeveréket és az olívaolajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.
Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olívabogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott maradék pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, ma... |
|
2007-03-19 00:51:14 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket, összehajtjuk, összetűzzük, sózzuk, borsozzuk és megsütjük. Amíg a csirke sül, elkészítjük a köretet.
3. A salátakeverékhez ízlés szerint zöldségeket adunk - pl. paradicsomot, paprikát, uborkát. Egy kevés joghurttal összekeverjük (aki szereti, keverhet a joghurtba mézet is). A mandulát és a kesudiót összetörjük, és hozzákeverjük a salátához. A tetejére kecske... |
2007-03-18 00:59:52 |
|
|
|
|
|
|
... magházát. A többi részét apróra vágjuk (jó lesz majd a töltelékbe).
2. A póréhagymát apróra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vargányát, a felkockázott paradicsomot, valamint az apróra vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Kevés vízzel felöntjük, beleöntjük a főtt rizst. Jól összeforgatjuk, kicsit együtt pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel a ke... |
2007-03-18 00:55:35 |
|
|
|
|
|
|
... borssal ízesítve roston megsütjük.
A vajat egy edénybe felolvasztjuk, beletesszük a húst, megszórjuk pirospapriká... |
2007-03-17 23:31:57 |
|
|
|
|
|
|
... zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és megforgatjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott para... |
2007-03-16 00:32:04 |
|
|
|
|
|
|
... hűl a gomba, készítsük el a kukoricadarás tölteléket: forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kisebb darabokra felaprított szárított paradicsomot és az olajbogyót, majd pároljuk néhány percig. Öntsük hozzá a tejet és még 2 dl vizet, forraljuk fel, majd lassan, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kukoricadarát és egy fél leveskocká... |
2007-03-14 00:48:27 |
|
|
|
|