Belépés
Tejfölös gomba
Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 2 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 25 dkg eidami sajt, 1 dl tejföl, só, őrölt bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A meg...
2008-02-01 00:34:55
Retekleves
... dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi apró tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, só, darált bors.

Elkészítése:

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, pirítsuk fél...
2008-01-31 00:46:19
Tárkonyos csirkeragu leves 2.
... csirkemell
10 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
5 dkg zöldborsó
10 g olaj
20 dkg gomba
1 evőkanál liszt
0,5 dl energiaszegény tejföl/kefír
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál friss tárkonylevél
citromlé, só

Elkészítés:

A csirkemellfilét, répát és zöldséget felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, vízzel felengedjük, ...
2008-01-30 18:59:45
Tárkonyos csirkeragu leves
... vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg csiperke gomba
1 teáskanál tárkony
3 dl főző tejszín
fél citrom leve
2 liter víz
4 erőleveskocka
1 csomag petrezselyem

A nokedlihez:

5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só

Elkészítés:

1. A csirkemell filét megm...
2008-01-30 18:58:23
Sonkás sajttekercs
...

Hozzávalók:

40 dkg trappista sajt,
3 dkg vaj,
10 dkg krémsajt,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt bors,
15 dkg főtt füstölt tarja,
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A füstölt tarját ledaráljuk és a fölaprított petrezselye...
2008-01-30 18:55:20
Tejszínes csirketokány
...

Hozzávalók:

2 csirkemell
1 nagy fej hagyma
kb. 5dkg margarin
2dl főzőtejszín
1 konzerv kukorica
kb.3 púpos ek. liszt
só,fehérbors,delikát,petrezselyem(íz lés szerint)

Elkészítés:

A csirkemelleket csíkokra vágjuk,a hagymát apróraszeleteljük.A margarint felolvasztjuk,üvegesre pirítjuk benne a hagymá...
2008-01-30 17:31:18
Sváb derelye
... elkészítéséhez:

25 dkg spenót (használhatunk mirelit spenótot is vagy frisset)
5 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 szikkadtabb zsemle
1 csokor petrezselyem
12 dkg marha, és 12 dkg darált sertéshús
1 tojás
kevés őrölt fekete bors
kevés őrölt szerecsendió
csipetnyi só

Tálaláskor vaj és finomra v...
2008-01-29 19:45:37
Lebbencsleves
... megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat.

Lebbencsleves

Hozzávalók:

15 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya,
hagyma
petrezselyem

pirospaprika


A szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, rádobjuk a tésztát és egy kávéskanálnyi finomra vágott hagymát a szalonnazsíron megpirítunk, pa...
2008-01-29 19:28:12
Bibliai szakácskönyv 6
... kenyérrel..." (Mózes II. 16, 3.)
Töltött borjúszegy
1 kg felszúrt borjúszegy, 1 tk. só, 100 g tisztított mandula, 50 g tisztított pisztácia, 3 ek. aprított fűszernövény (menta, petrezselyem, zeller), kevés só, 3 tojás, 50 g zsemlemorzsa, 2 ek. vaj, 0,5 l bor.

A húst sózzuk be.
A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől. A fehérjéből verjünk habot.
...
2008-01-28 23:14:50
Kulináris horoszkóp 2. rész
... finom süteményt.
Étellista:
- Hús: sertés
- Gyümölcs: datolya, mangó, füge
- Zöldség: articsóka, káposzta, borsó, bab, szójacsíra
- Fűszer: kakukkfű, menta, petrezselyem, bazsalikom, citromfű, kapor

Bak (december 22-január 19.)

Mit egyél? A Bak ad a részletekre: a szép terítő, az ezüst evőeszköz és a szervírozás fontos számodra. Kivét...
2008-01-28 21:39:27
1 2 3 ................580 581 ........871 872 ......1114 1115 1116 ..1160 1161 1162 
Címkék: Mózes II, apróra vágott, olajon üvegesre, fazékban forrósítsuk, finomra összevágott, olajon megpirítjuk, csirkemell filét, krémsajttal simára, füstölt tarját, fölaprított petrezselye, csirkemelleket csíkokra, hagymát apróraszeleteljük, margarint felolvasztjuk, szalonnát apró, kávéskanálnyi finomra, szalonnazsíron megpirítunk, húst sózzuk, tojások sárgáját, fehérjéből verjünk, szép terítő, ezüst evőeszköz, szervírozás fontos, csirkemellfilét, szalonnazsíron, lebbencstészta, elkészítéséhez, energiaszegény, csirkemelleket, megnyalhatjuk, megtisztított, lebbencsleves, használhatunk, kávéskanálnyi, felolvasztjuk, csiperkegomba, erőleveskocka, szerecsendió, fűszernövény, csirketokány, petrezselyem, zöldségleves, pirospaprika, felkockázzuk, tárkonylevél, felszeletelt, szakácskönyv, zsemlemorzsa, elkészítése, főzőtejszín, sajttekercs, megpirítunk, felengedjük, megpirítjuk, részletekre, szervírozás, vöröshagyma, krémsajttal, szikkadtabb, forrósítsuk, fölaprított, megkeverjük, összevágott, fagyasztott, olívaolajat, petrezselye,
© 2013 TVN.HU Kft.