|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 2 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 25 dkg eidami sajt, 1 dl tejföl, só, őrölt bors, petrezselyem zöldje.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A meg... |
2008-02-01 00:34:55 |
|
|
|
|
|
|
... dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi apró tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, só, darált bors.
Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, pirítsuk fél... |
|
2008-01-31 00:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
10 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
5 dkg zöldborsó
10 g olaj
20 dkg gomba
1 evőkanál liszt
0,5 dl energiaszegény tejföl/kefír
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál friss tárkonylevél
citromlé, só
Elkészítés:
A csirkemellfilét, répát és zöldséget felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, vízzel felengedjük, ... |
2008-01-30 18:59:45 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg csiperke gomba
1 teáskanál tárkony
3 dl főző tejszín
fél citrom leve
2 liter víz
4 erőleveskocka
1 csomag petrezselyem
A nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só
Elkészítés:
1. A csirkemell filét megm... |
|
2008-01-30 18:58:23 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt,
3 dkg vaj,
10 dkg krémsajt,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt bors,
15 dkg főtt füstölt tarja,
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A füstölt tarját ledaráljuk és a fölaprított petrezselye... |
|
2008-01-30 18:55:20 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 csirkemell
1 nagy fej hagyma
kb. 5dkg margarin
2dl főzőtejszín
1 konzerv kukorica
kb.3 púpos ek. liszt
só,fehérbors,delikát,petrezselyem(íz lés szerint)
Elkészítés:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk,a hagymát apróraszeleteljük.A margarint felolvasztjuk,üvegesre pirítjuk benne a hagymá... |
2008-01-30 17:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítéséhez:
25 dkg spenót (használhatunk mirelit spenótot is vagy frisset)
5 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 szikkadtabb zsemle
1 csokor petrezselyem
12 dkg marha, és 12 dkg darált sertéshús
1 tojás
kevés őrölt fekete bors
kevés őrölt szerecsendió
csipetnyi só
Tálaláskor vaj és finomra v... |
2008-01-29 19:45:37 |
|
|
|
|
|
|
... megnyalhatjuk mind a tíz ujjunkat.
Lebbencsleves
Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya,
hagyma
petrezselyem
só
pirospaprika
A szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, rádobjuk a tésztát és egy kávéskanálnyi finomra vágott hagymát a szalonnazsíron megpirítunk, pa... |
2008-01-29 19:28:12 |
|
|
|
|
|
|
... kenyérrel..." (Mózes II. 16, 3.)
Töltött borjúszegy
1 kg felszúrt borjúszegy, 1 tk. só, 100 g tisztított mandula, 50 g tisztított pisztácia, 3 ek. aprított fűszernövény (menta, petrezselyem, zeller), kevés só, 3 tojás, 50 g zsemlemorzsa, 2 ek. vaj, 0,5 l bor.
A húst sózzuk be.
A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől. A fehérjéből verjünk habot.
... |
2008-01-28 23:14:50 |
|
|
|
|
|
|
... finom süteményt.
Étellista:
- Hús: sertés
- Gyümölcs: datolya, mangó, füge
- Zöldség: articsóka, káposzta, borsó, bab, szójacsíra
- Fűszer: kakukkfű, menta, petrezselyem, bazsalikom, citromfű, kapor
Bak (december 22-január 19.)
Mit egyél? A Bak ad a részletekre: a szép terítő, az ezüst evőeszköz és a szervírozás fontos számodra. Kivét... |
2008-01-28 21:39:27 |
|
|
|
|