|
|
|
... és héjában feltesszük főzni.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és kevés olajra rá szórjuk egy kicsit felforrósítjuk, és elzárjuk alatta.
A krumplikat megforgatjuk a petrezselyemben, a sütőtál alját bekenjük tejföllel, rápakoljuk a krumplikat, és befedjük a tejföl maradékával.
Meg lehet szórni sajttal is, de ez már akkor jutott eszembe, amikor már kész volt. ... |
2011-01-18 13:46:29 |
|
|
|
|
|
|
... morzsolt, 1/8 l almalé, 1 teáskanál étkezési keményítő
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 19 perc
Tálalás: Ehhez a gyorsan elkészíthető ételhez ízletes köret a vajban és petrezselyemben megforgatott főtt újburgonya.
Elkészítése:
1. A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk.... |
|
2011-01-01 15:38:04 |
|
|
|
|
|
|
... bodor levelű vaskosabb,
nedvdúsabb, így azok akik centrifugázzák a zöld levelet, hamarább megtelik a poharuk.
Ha gyökerét is felhasználjuk, jobb a helyzet.
A petrezselyemben az a jó, hogy a nyári idény elmúlta után még sokáig élvezhetjük,
mert aránylag jól tűri a tárolást, valamint ha néhány szálat a földbe hagyunk, sokáig
van friss zöldje, és ta... |
2010-12-18 11:52:10 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a bodor levelű vaskosabb, nedvdúsabb, így azok akik centrifugázzák a zöld levelet, hamarább megtelik a poharuk. Ha gyökerét is felhasználjuk, jobb a helyzet.
A petrezselyemben az a jó, hogy a nyári idény elmúlta után még sokáig élvezhetjük, mert aránylag jól tűri a tárolást, valamint ha néhány szálat a földbe hagyunk, sokáig van friss zöldünk, és tavasszal szintén... |
|
2010-12-17 19:52:38 |
|
|
|
|
|
|
... 1/8 l almalé, 1 teáskanál étkezési keményítő
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 19 perc
Tálalás: Ehhez a gyorsan elkészíthető ételhez ízletes köret a vajban és petrezselyemben megforgatott főtt újburgonya.
Elkészítése:
1. A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk. ... |
|
2010-10-13 19:56:06 |
|
|
|
|
|
|
... csak az lehet, hogy a bodor levelű vaskosabb, nedvdúsabb, így azok akik centrifugázzák a zöld levelet, hamarább megtelik a poharuk. Ha gyökerét is felhasználjuk, jobb a helyzet. A petrezselyemben az a jó, hogy a nyári idény elmúlta után még sokáig élvezhetjük, mert aránylag jól tűri a tárolást, valamint ha néhány szálat a földbe hagyunk, sokáig van friss zöldünk, és tavasszal szin... |
2010-09-27 15:39:50 |
|
|
|
|
|
|
... morzsolt, 1/8 l almalé, 1 teáskanál étkezési keményítő
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 19 perc
Tálalás: Ehhez a gyorsan elkészíthető ételhez ízletes köret a vajban és petrezselyemben megforgatott főtt újburgonya.
Elkészítése:
1. A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk.... |
2010-09-07 05:11:02 |
|
|
|
|
|
|
... megmossuk a petrezselymet, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, és finomra vágjuk. Végül a kész főzelékhez adjuk, de már nem főzzük vele tovább, mert hő hatására elbomlik a petrezselyemben levő C-vitamin. Sült virslit, csirkefasírtot kínálhatunk hozzá.
Sárgarépa
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,
1 evőkanál vaj,
1 evők... |
2010-07-10 16:48:54 |
|
|
|
|
|
|
... csak az lehet, hogy a bodor levelű vaskosabb, nedvdúsabb, így azok akik centrifugázzák a zöld levelet, hamarább megtelik a poharuk. Ha gyökerét is felhasználjuk, jobb a helyzet. A petrezselyemben az a jó, hogy a nyári idény elmúlta után még sokáig élvezhetjük, mert aránylag jól tűri a tárolást, valamint ha néhány szálat a földbe hagyunk, sokáig van friss zöldünk, és tavasszal szin... |
2010-04-06 09:35:34 |
|
|
|
|
|
|
... kenyeret kissé beáztatjuk, kinyomkodjuk és ezt ... |
2010-03-21 21:37:57 |
|
|
|
|