|
|
|
... kelesztjük.A megkelt tésztákat kör alakura nyújtjuk ki.A kört cikkekre vágjuk,és kifli alakura feltekerjük.A tekerést körcikk íves felén kezdjük.1 körből általában 8 db kiflit szoktam kihozni.Tepsire helyezem a kifliket,tojással megkenem és a tetejére sajtot reszelek.180-190 fokon kisütöm.
Jó szívvel ajánlom.
#750
2008. október 17. 21:02
Válaszolj!
... |
2010-08-06 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... egyenlő részre osztjuk. Mindegyik gombócból egy kb. 16-18 cm-es átmérőjű korongot nyújtunk, majd egymás mellé helyezve, sütőpapíron 5 percig pihentetjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve (én kettesével sütöttem), meghintjük rozmaringgal, sóval és borssal, végül olívaolajjal peremetezzük.
5. 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és (légkeverésen) kb. 8-9 perc... |
|
2010-08-05 20:47:15 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
fokhagyma
majoranna
tárkony
bors
só
Elkészítés:
A marhahússzeleteket vékonyan besózom, befokhagymázom, borsot teszek rá és gyorsan, nagy lángos pirosra sütöm, majd alufóliára teszem egy tepsire. A zöldbabot a fűszeres vízben félkészre főzöm, majd ráfektetem a húsra. A sajtot a tetejére teszem és előmelegített sütőben 10-15 percig... |
2010-08-05 12:30:22 |
|
|
|
|
|
|
... fél-egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Kőkeményen átgyúrjuk, hogy az összes levegőt kipöfögje, majd formázzuk, vagy bagetteket sodrunk belőle, vagy egyszerűen csak sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és újabb fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, de egy tűpróba sosem árthat.
Megjegyzés:
Régóta sütök kenyeret, sokat, sokf... |
|
2010-08-05 11:49:17 |
|
|
|
|
|
|
... úgy, hogy egyben maradjon. (Ha valaki szeretné, meg is hámozhatja a burgonyákat.)
3. Bekenjük olvasztott vajjal (ecset segítségével), majd megszórjuk sóval, borssal.
4. Tepsire rakjuk őket és előmelegített 200 fokos sütőben majdnem készre sütjük.
5. Mielőtt ez megtörténne, kivesszük a sütőből és a bevágott részekbe hagymát, fokhagymát, sonkát és szalonnát d... |
|
2010-08-03 20:45:31 |
|
|
|
|
|
|
... ecettel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel (pl. provence-i) ízesítjük, elkeverjük, majd a salátára öntjük.
A sült burgonya készítése:
... |
2010-08-02 21:00:01 |
|
|
|
|
|
|
... ecettel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel (pl. provence-i) ízesítjük, elkeverjük, majd a salátára öntjük.
A sült burgonya készítése:
... |
2010-08-02 13:18:10 |
|
|
|
|
|
|
... ecettel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel (pl. provence-i) ízesítjük, elkeverjük, majd a salátára öntjük.
A sült burgonya készítése:
... |
2010-08-02 12:30:53 |
|
|
|
|
|
|
... Belisztezett deszkán 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle karácsonyi formákkal - csillag, hold, csengettyű - kiszúrjuk. Tetejét a tejjel megkenjük, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztatva, 180 fokra (légkeveréses sütőben 165 fok) előmelegített sütőben 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjéket villával fölverjük, a citromlevet ... |
2010-08-01 17:17:59 |
|
|
|
|
|
|
... tovább nyújtjuk 10 cm átmérőjű köröké. A körök közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, majd félbehajtju... |
2010-08-01 11:09:26 |
|
|
|
|