Belépés
Fejtõs paszulyleves
... evőkanál étolaj
3 evőkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1 teáskanál csemege pirospaprika
só, ízlés szerint

=A friss vagy mélyfagyasztott fejtős paszulyt megmosom, és enyhén sós vízben felteszem főni. A vörös- és fokhagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, beleteszem a lisztet és zsemleszínûre pirít...
2010-10-28 05:56:01
Ilona gánicája
... szerint

=A krumplit felkarikázzuk és enyhén sós vízben, megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, szalonnazsíron sárgára pároljuk. Amikor a krumpli megfőtt, levét leszûrjük és hozzádolgozzuk a lisztet. Kis adagokban deszkára rakjuk, ellapogatjuk, párolt hagymát teszünk rá, majd kanállal gusztusos galuskákat szaggatunk e...
2010-10-28 05:10:20
Lapcsánka erdész módra
...

Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kaná...
2010-10-28 05:06:43
Gombás tarhonya
... zöldpaprika
só, bors, pirospaprika ízlés szerint

=A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A vöröshagymát felszeleteljük, a szalonnazsíron sárgára pirítjuk, hozzátesszük a finomra vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával és azonnal beletesszük a felaprózott zöldpaprikát és paradicsomot. Zsírjára lecsósítjuk, majd beletéve a felszeletelt vargányát, gombapörk...
2010-10-28 05:05:53
lebbencsleves
...lebbencsleves

bizonyítja, hogy nemcsak csuszának alkalmas ez a kézzel tépett száraztészta, hanem levesnek is.
Hozzávalók 8 személyre
30 dkg házi, száraz csuszatészta
20 dkg kolozsvári füstölt szalonna
50 dkg apróra kockázott krumpli
1 fej vöröshagyma
só, pirospaprika ízlés szerint

=A kockára vágott krumplit feltesszük fő...
2010-10-28 05:05:30
Szegény asszony spagettije
...

Zárjuk az olasz tésztákat ezzel az egyszerû, remek spagettivel. Szokásos módon főzzük ki sós vízben az apróra tördelt spagettit. Szûrjük, csöpögtetjük. 20 dkg apróra kockázott füstölt szalonnát olvasszunk ki, tegyünk hozzá 1-2 dl tejfölt. Forrósítsuk meg, majd a lecsöpögtetett tésztát forgassuk bele. Üssünk rá személyenként 1-2 tojást, ízesítsük sóval,...
2010-10-28 05:04:11
Bolognai mártás (Salsa alla Na
...

Hozzávalók:
1 kg húsos almaparadicsom
1 kg lukullusz paradicsom
2 db karotta
2 db petrezselyemgyökér
1 db zeller
10 dkg darált marha vagy sovány sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
3 evőkanál oliva olaj
1 mokkáskanál cukor
1 babérlevél
1 ág rozmaring
só, őrölt bors ízlés szerint...
2010-10-28 05:02:31
Vaddisznópörkölt erdész módra
...

2 kg vaddisznó oldalas
1 kg vaddisznó lapocka
25 dkg zsír
25 dkg vöröshagyma
25 dkg zöldpaprika
25 dkg érett paradicsom19
20 dkg gomba, (vargánya, vagy rókagomba)
3 dkg édes-nemes pirospaprika
5 dkg só ill. ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 dkg őrölt bors ill. ízlés szerint
2 dl száraz vörösbor|...
2010-10-28 05:00:44
Dudari halpaprikás (halászlé)
... halpaprikás (halászlé) polgármester módraä

Hozzávalók 8 személyre:
2 kg ponty
50 dkg apró kárász
1 fej vöröshagyma
1 csemege húsos zöldpaprika
1 csemege érett paradicsom
1 dl chardonnay
só, pirospaprika, erős paprika, ízlés szerint.

=A halat megtisztítom, keserûfogát kiszedem. A pontyot kifilézem. A filézettet sze...
2010-10-28 04:59:51
Törtpaszuly és borsos csipetke
... hideg vízben beáztatjuk.
Másnap enyhén sós vízben, néhány gerezd fokhagyma társaságában feltesszük főni. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. Zsírjába belekarikázzuk a megtisztított hagymát és aranysárgára pároljuk. A lángról levéve 1-2 kávéskanál csemege pirospaprikát teszünk bele. Amikor a paszuly puhára főtt, levét leszûrjük és krumplitörővel össze...
2010-10-28 04:58:16
1 2 3 ..............................192 193 194 ...............288 289 ...............383 384 385 
Címkék: szalonnát felkockázzuk, hagymát megtisztítjuk, krumpli megf&#245, vöröshagymát felszeleteljük, szalonnazsíron sárgára, finomra vágott, felaprózott zöldpaprikát, felszeletelt vargányát, kézzel tépett, olasz tésztákat, apróra tördelt, lecsöpögtetett tésztát, pontyot kifilézem, megtisztított hagymát, lángról levéve, paszuly puhára, vaddisznópörkölt, mélyfagyasztott, pirospaprikával, felszeleteljük, lecsöpögtetett, hozzádolgozzuk, szalonnazsíron, belekarikázzuk, almaparadicsom, személyenként, felkarikázzuk, megtisztítjuk, megtisztított, lebbencsleves, pirospaprikát, felkarikázott, felszeletelt, paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát, pirospaprika, ellapogatjuk, kiolvasztjuk, felkockázzuk, hozzátesszük, száraztészta, paszulyleves, megtisztítom, csuszatészta, polgármester, társaságában, aranysárgára, csöpögtetjük, zöldpaprika, törtpaszuly, vöröshagyma, halpaprikás, felaprózott, forrósítsuk, lecsósítjuk, spagettivel, beletesszük, mokkáskanál, fokhagymát, babérlevél, paradicsom, finomliszt, hozzávalók, szaggatunk,
© 2013 TVN.HU Kft.