|
|
|
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs
A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó
Antioxidáns
|... |
2019-07-11 09:14:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg metélt tészta
só (ízlés szerint)
2,5 dl búzadara
3 cl olaj
4 dl víz
baracklekvár
Elkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés
mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét.
A vizet a kés... |
|
2019-06-11 11:17:23 |
|
|
|
|
|
|
... darab meglepetés legyen :
ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte , és mindig panaszkodott , hogy
már megint túl sok lett benne a mák meg a dió , meg kifolyik a házi
baracklekvár , de én így szerettem , hogy több a mák meg a dió meg
a kekvár , mint a tészta , pedig a tészta is olyan finom volt , hogy akár
magában is tépkedtem volna a foszló , f... |
2019-05-18 13:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... só,
Töltelék hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.
Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral ... |
|
2019-05-11 15:51:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat hab... |
|
2019-04-23 17:44:57 |
|
|
|
|
|
|
... só
Töltelékhez:
5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt
Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágj... |
2019-03-06 13:07:47 |
|
|
|
|
|
|
... só
Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)
Elkészítése:
A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros máko... |
2019-03-06 11:32:16 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
só
1,5 dl tejföl
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
A tálaláshoz:
Vaníliás porcukor (ízlés szerint)
Házi baracklekvár (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat és a tojássárgáját és jó alaposan összedolgozz... |
2019-01-17 22:39:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
60 dkg finomliszt
4 dkg porcukor
6 db tojássárgája
10 dkg vaj
3 dl zsíros tejföl
csipet só
sok olaj a sütéshez
A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd alaposan összedolgozzuk a többi
hozzávalóval (tojássárgájával, tejföllel, csipet sóval, porcukorral... |
2018-12-23 13:03:27 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum
Elkészítése:
A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, ... |
2018-11-21 18:54:05 |
|
|
|
|