Belépés
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs

A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó

Antioxidáns
|...
2019-07-11 09:14:33
Grízes tészta
Hozzávalók

50 dkg metélt tészta
só (ízlés szerint)
2,5 dl búzadara
3 cl olaj
4 dl víz
baracklekvár

Elkészítés

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés
mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét.

A vizet a kés...
2019-06-11 11:17:23
Nagyanyám utolsó buktája
... darab meglepetés legyen :
ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte , és mindig panaszkodott , hogy
már megint túl sok lett benne a mák meg a dió , meg kifolyik a házi
baracklekvár , de én így szerettem , hogy több a mák meg a dió meg
a kekvár , mint a tészta , pedig a tészta is olyan finom volt , hogy akár
magában is tépkedtem volna a foszló , f...
2019-05-18 13:04:32
Mákos lepény
... só,

Töltelék hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.

Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral ...
2019-05-11 15:51:06
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :)
Hozzávalók:

10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár



Elkészítés:

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat hab...
2019-04-23 17:44:57
Diós sütemény
... só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágj...
2019-03-06 13:07:47
Mákos pite
... só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros máko...
2019-03-06 11:32:16
Csöröge fánk
... finomliszt
1 késhegynyi sütőpor

1,5 dl tejföl
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
A tálaláshoz:
Vaníliás porcukor (ízlés szerint)
Házi baracklekvár (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat és a tojássárgáját és jó alaposan összedolgozz...
2019-01-17 22:39:37
Csőröge fánk
Hozzávalók

60 dkg finomliszt
4 dkg porcukor
6 db tojássárgája
10 dkg vaj
3 dl zsíros tejföl
csipet só
sok olaj a sütéshez

A díszítéshez:

baracklekvár
porcukor

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd alaposan összedolgozzuk a többi
hozzávalóval (tojássárgájával, tejföllel, csipet sóval, porcukorral...
2018-12-23 13:03:27
Bájos Angelika szelet
... vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum


Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, ...
2018-11-21 18:54:05
1 2 3 4 5 ....................127 128 ..........190 191 ..........253 254 255 
Címkék: Bájos Angelika, Extra Jam, legjobb gyümölcs, nyár igazi, fáról szedve, szuperegészséges gyümölcsről, nagy lábasban, darát olajon, tészta kenéséhez, tölteléket készítjük, tejben felfőzzük, tojások sárgáját, diót durvára, citromot alaposan, sütőt 180-200, lisztben elmorzsoljuk, töltelékkel kezdjük, cukorral együtt, tejet felforraljuk, cukros máko, vajat elmorzsoljuk, 1-ben kávé, tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet, sárgákat pedig, szuperegészséges, tojássárgájával, szétválasztjuk, boszorkányosan, összedolgozzuk, tojássárgákat, tojássárgáját, tojássárgája, baracklekvár, elmorzsoljuk, felforraljuk, hozzávalóval, panaszkodott, tojásfehérje, belekeverjük, összedolgozz, porcukorral, megpirítjuk, sárgabarack, süteményben, antioxidáns, gyümölcsről, díszítéshez, töltelékkel, eldolgozzuk, töltelékhez, elkészítése, bekapcsolni, megdaráljuk, hozzávalói, hozzávalók, összevágni, lereszelni, tölteléket, sütőporral, elkeverjük, joghurtban, elkészítés, hozzáadjuk, késhegynyi, kikeverjük, folyamatos, kevergetés, meglepetés, vigyázzunk,
© 2013 TVN.HU Kft.