|
|
|
... citromlé
* 1 tk fahéj
* 2 tk sütőpor
* 1 tojás
* 1,5 dl író (vagy kaukázusi kefír )
* 7,5 dkg vaj
elkészítés
1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
2. Rászórjuk a fahéjat, 10 dkg-t a cukorból, és a kanál citromlevet is ráfacsarjuk.
3. Alaposan összedolgozzuk, hogy a cukor min... |
2010-07-01 21:29:26 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeget és a szegfűborsot, átsütöm benne a hússzeletek mindkét oldalát, ha elég puha, kiveszem a szeleteket a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékban átsütöm a felezett barackokat, közben a konzerv levéből adok hozzá 2-3 evőkanálnyit. A barackokat kiveszem, a szaftot hagyom besűrűsödni.
Tejszínes krumplipürével tálalom úgy, hogy minden szelet hús tetejé... |
|
2010-06-26 18:11:00 |
|
|
|
|
|
|
... barackok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal tálcára szedjük. Beledobjuk a forró vízbe a következő adag barackot és az előbb leírtak szerint folytatjuk.
2. A tálcára szedett barackokat kissé hűlni hagyjuk, de még melegen könnyedén lehúzzuk a héját és kivesszük a magját.
3. Nagy, minél vastagabb falú lábasba tesszük az összes barackot és 50 percig állandó keverg... |
2010-06-25 23:45:01 |
|
|
|
|
|
|
... margarinnal, a porcukorral, a kakaóval, rummal és a lekvárral összegyúrjuk.
6. A tészták üregébe töltjük és összeil... |
|
2010-06-21 20:00:18 |
|
|
|
|
|
|
* 1,5 kg őszibarack (közepesen érett)
* 40 dkg cukor
* 1 l víz
* 6 kis ág levendulavirág
elkészítés
1. A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni ... |
|
2010-06-21 17:15:03 |
|
|
|
|
|
|
... citrom leve (ettől nem fog megbarnulni)
* szalicil
* 7 db befőttes üveg (7,2 deciliteresek)
* befőző celofánlapok
elkészítés
1. A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk és leválasztjuk a magjáról, majd citromos vízbe áztatjuk pár percre.
2. A citromos vízből kiszedve és lecsurgatva barackokat szétosztjuk az üvegekbe (jó s... |
2010-06-21 16:57:50 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. (A gyorsabb hűlés érdekében kiboríthatjuk egy lapost... |
2010-06-19 20:09:18 |
|
|
|
|
|
|
... ek kukoricaliszt, 45 dkg baracklekvár, 13 dkg szárított barack, 1 friss édes zöldpaprika, 1,2 dl tejföl, só, bors.
A melleket csontozza ki, felezze el, a hagymát vágja apróra, a barackokat negyedelje, a paprikát vágja kis kockákra. Lábasban olvassza meg a vajat, rajta süsse a csirkét mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki, zsiradékán dinsztelje a hagymát üvegesre. A lekvárba ... |
2010-06-18 22:08:12 |
|
|
|
|
|
|
... tej
* 3 dl tejszín
* 1 cs vaníliás cukor
* 15 dkg cukor
elkészítés
1. A barackokat megpucoljuk, kb. másfél kg-ot. Teszünk hozzá 3 ek mézet, 2 tk fahéjat. Ezzel összefőzzük.
2. Ha nincs friss barack, befőttel is lehet, de akkor az édessége miatt a méz elhagyh... |
2010-06-12 16:02:46 |
|
|
|
|
|
|
... Fajtától függően halványsárga, narancsos, pirosas színű lehet, vékony, bársonyos héjú, lédús gyümölcs. Erősen antioxidáns hatású. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy hibátlan, sima héjú barackokat válasszunk. Utóérő fajta.
Gyümölcse nyersen fogysztva vagy gyümölcslének facsarva is használható. Aszalva, hasonlóan a szilvához, minden ásványianyag- és vitamintartalmát megőrzi.... |
2010-06-12 15:50:46 |
|
|
|
|