|
|
|
... sárgabarack.
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sütőporr... |
2010-11-25 06:08:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1.2 kg őszibarack, 25 dkg cukor 2 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg liszt, 4 dl tej.
Elkészítés:
A meghámozott barackokat cikkekre vágjuk, és 150 g cukorral meghintve 20 percig pároljuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vajat. Közben felverjük a tojásokat 100 g cukorral, majd elkeverjük a liszttel és a tejjel. A lecsöpögtetett barackokat, kivajazott... |
|
2010-11-25 05:19:29 |
|
|
|
|
|
|
... őszibarackot meghámozunk, félbevágunk és kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral puhára pároljuk, jó, ha a főzővizet egy darabka citromhéjjal meg egy fél citrom levével ízesítjük. Ezután a barackokat alaposan lecsepegtetjük, és magházukkal lefelé a tésztára borítjuk. Az egészet bevonjuk vaníliaízű pudinggal, amelyet pudingporból készítünk el, de az ízét még 1 csomag vaníliás cukorral... |
2010-11-25 04:48:26 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszem a tojássárgákat. A búzadarát, a lisztet és a maradék túrót hozzáadom. A tojások felvert habját óvatosan belekeverem. A tésztára ráöntök egy kevés túrós masszát és rárakom a f... |
|
2010-11-25 04:47:58 |
|
|
|
|
|
|
... egy mély tálba szitáljuk, gyorsan és alaposan összegyúrjuk a vajjal/margarinnal és 12 dkg cukorral. A tésztá... |
|
2010-11-25 04:47:33 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjök a tojásokat, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, az élesztőporral elkevert tejet és egy csipet sót. Összekeverjük, megdagsztjuk, letakarjuk, langyos helyen 45 percig kelni hagyjuk. A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nem túl apró kockákra vágjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megkelt tészát akkorára kiny... |
2010-11-24 21:37:17 |
|
|
|
|
|
|
... Sze-ma Csien28 művei! Tu Furól csak mint poétáról beszélni, ez olyan, mintha Tungfang Suot29 játszadozó kisfiúnak tartanánk, vagy mintha elvennénk Hszi-Vang-mu istennőtől30 a varázserejű barackokat. Li Taj-po és Tu Fu költészete egyáltalán nem az ég és a föld, az óceán és a patakocska ellentéte. Ezt szerettem volna csak mondani. Ha pedig össze akarjuk vetni Meng Hao-zsang, Pang Po... |
2010-11-24 21:27:49 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen felolvad. Ha már kissé kihűlt, hozzákeverünk 1 evőkanál pálinkát vagy 2-3 csepp aromát, és vékony réteget öntünk a hideg formákba. Ha lehűlt és megkötött, ráhelyezzük a fél barackokat, mindegyik közepében egy mandulaszemmel, óvatosan elosztjuk rajtuk a maradék gyümölcskocsonyát, és hűtőbe tesszük. A pudingporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a hideg tejet, hogy c... |
2010-11-24 05:59:56 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30-45 cm-es ... |
2010-11-23 20:53:09 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját szétválasztjuk, a sárgájához 8 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, citromhéjat reszelünk, a joghurtokat hozzáadjuk, és szép habosra verjük. Amikor kész van, beledaraboljuk a barackokat. A fehérjét is külön habosra verjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, de lassan, hogy ne törjön a hab össze. 8 evőkanál lisztet elkeverünk egy pici sütőporral, és lassan, evőkanalanként hozzák... |
2010-11-23 20:47:52 |
|
|
|
|