|
|
|
Párizsi saláta 1.
15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg párizsi (vagy krinolin, vagy szafaládé), 2 nagy fej vöröshagyma, só, ecet, cukor, őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1-1 késhegynyi őrölt koriander és őrölt mustármag
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom és besózom. 30 percig hagyom a sóban. Közben a bőrétől megfosztott felvágottat vé... |
2010-10-05 17:35:22 |
|
|
|
|
|
|
Caesar á la Kárpátia
Hozzávalók: 1 fej ropogós római saláta, 2 zsemléből készített fokhagymásan pirított zsemlekocka, 6-8 dkg-nyi szardellacsík, fehér bors, 1 tojás sárgája, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 2 dl balzsamecet, 1 kanál francia mustár, két kanál reszelt parmezán sajt
A megmosott saláta külső leveleit darabokra tépkedjük, belsejét egyben hagyjuk. A szardel... |
|
2010-10-03 15:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... 1 db fehérrépa, 2 fej
hagyma, 3 db paradicsom, 2 db húsos paprika, 1 db tojás, 2 db
burgonya, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál só, 1 evőkanál vaj, késhegynyi
őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: Ha nem túl vastag a cukkíni héja, nem kell lehámozni,
csak hosszában félbe vágni és a belét kivájni, úgy, hogy kb. 1 cm-nyi
vastagon megmaradjon a ... |
2010-09-30 20:28:27 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1
fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1
evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felvert tojásokból 4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval
omlett-tésztát keverünk. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát,
a pe... |
|
2010-09-30 20:26:53 |
|
|
|
|
|
|
... szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum,
2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika,
vegeta.
Elkészítése: A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és
vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát me... |
|
2010-09-30 20:18:27 |
|
|
|
|
|
|
Pikáns padlizsán egytál
.......................
Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 db padlizsán, 2 fej hagyma, 3 db
paradicsom, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A szójakockát 10 órán át áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A
padlizsánt, a paradicsomot és a hagymát meghámozzuk... |
2010-09-30 19:32:23 |
|
|
|
|
|
|
Hamis hortobágyi palacsinta
...........................
Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt,
3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál só, 1 pohár
tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj,
vegeta.
Elkészítése: A lisztből, a tejből és a tojásokból p... |
2010-09-30 19:29:25 |
|
|
|
|
|
|
Sültpadlizsán-saláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 vékony, hosszúkás padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 1/2 dl olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ecet, só, törött bors, kevés cukor
Elkészítés: A megmosott padlizsánt ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. Jól megsózzuk, és 20 percig hagyjuk állni. Közben a hagymát m... |
2010-09-29 05:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... kis padlizsán (25 dkg-nyi), 25 dkg kemény, lehetőleg lucullus paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál ecet, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés porcukor.
Az olajat nagyobb serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. Rátesszük a meghámozott és kis kockákra vágott vöröshagymát. Megsózzuk, és fedő alatt két perci... |
2010-09-29 05:09:43 |
|
|
|
|
|
|
Pikáns padlizsán egytál
Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 db padlizsán, 2 fej hagyma, 3 db paradicsom, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A szójakockát 10 órán át, áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A padlizsánt, a paradicsomot és a hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a sz... |
2010-09-29 04:49:30 |
|
|
|
|