Belépés
Párizsi saláta 1.
Párizsi saláta 1.
15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg párizsi (vagy krinolin, vagy szafaládé), 2 nagy fej vöröshagyma, só, ecet, cukor, őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1-1 késhegynyi őrölt koriander és őrölt mustármag
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom és besózom. 30 percig hagyom a sóban. Közben a bőrétől megfosztott felvágottat vé...
2010-10-05 17:35:22
Caesar á la Kárpátia
Caesar á la Kárpátia
Hozzávalók: 1 fej ropogós római saláta, 2 zsemléből készített fokhagymásan pirított zsemlekocka, 6-8 dkg-nyi szardellacsík, fehér bors, 1 tojás sárgája, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 2 dl balzsamecet, 1 kanál francia mustár, két kanál reszelt parmezán sajt
A megmosott saláta külső leveleit darabokra tépkedjük, belsejét egyben hagyjuk. A szardel...
2010-10-03 15:06:04
Zöldséggel töltött cukkíni
... 1 db fehérrépa, 2 fej
hagyma, 3 db paradicsom, 2 db húsos paprika, 1 db tojás, 2 db
burgonya, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál só, 1 evőkanál vaj, késhegynyi
őrölt bors, vegeta.

Elkészítése: Ha nem túl vastag a cukkíni héja, nem kell lehámozni,
csak hosszában félbe vágni és a belét kivájni, úgy, hogy kb. 1 cm-nyi
vastagon megmaradjon a ...
2010-09-30 20:28:27
Töltött omlett, paradicsommárt
... evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1
fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1
evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál olaj.

Elkészítése: A felvert tojásokból 4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval
omlett-tésztát keverünk. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát,
a pe...
2010-09-30 20:26:53
Babpörköltös egytál
... szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum,
2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika,
vegeta.

Elkészítése: A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és
vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát me...
2010-09-30 20:18:27
Pikáns padlizsán egytál
Pikáns padlizsán egytál
.......................

Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 db padlizsán, 2 fej hagyma, 3 db
paradicsom, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál olaj, vegeta.

Elkészítése: A szójakockát 10 órán át áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A
padlizsánt, a paradicsomot és a hagymát meghámozzuk...
2010-09-30 19:32:23
Hamis hortobágyi palacsinta
Hamis hortobágyi palacsinta
...........................

Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt,
3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál só, 1 pohár
tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj,
vegeta.

Elkészítése: A lisztből, a tejből és a tojásokból p...
2010-09-30 19:29:25
Sültpadlizsán-saláta
Sültpadlizsán-saláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 vékony, hosszúkás padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 1/2 dl olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ecet, só, törött bors, kevés cukor
Elkészítés: A megmosott padlizsánt ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. Jól megsózzuk, és 20 percig hagyjuk állni. Közben a hagymát m...
2010-09-29 05:11:36
Padlizsánsaláta 1.
... kis padlizsán (25 dkg-nyi), 25 dkg kemény, lehetőleg lucullus paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál ecet, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés porcukor.
Az olajat nagyobb serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. Rátesszük a meghámozott és kis kockákra vágott vöröshagymát. Megsózzuk, és fedő alatt két perci...
2010-09-29 05:09:43
Pikáns padlizsán egytál
Pikáns padlizsán egytál
Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 db padlizsán, 2 fej hagyma, 3 db paradicsom, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A szójakockát 10 órán át, áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A padlizsánt, a paradicsomot és a hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a sz...
2010-09-29 04:49:30
1 2 3 ..10 11 .15 16 17 .20 21 22 
Címkék: megtisztított vöröshagymát, bőrétől megfosztott, megmosott saláta, cukkíni héja, belét kivájni, felvert tojásokból, hagymát meghámozzuk, megmosott padlizsánt, karikákat pedig, olajat nagyobb, olajon megpirítjuk, petrezselyemzöld, padlizsánsaláta, paradicsommárt, paradicsompüré, felforrósítjuk, megtisztítjuk, szardellacsík, sültpadlizsán, megtisztított, vöröshagymát, felkockázzuk, fokhagymásan, paradicsomot, babpörköltös, pirospaprika, lecsurgatjuk, petrezselyem, felvágottat, meghámozzuk, elkészítése, vöröshagyma, mokkáskanál, szójakockát, megmaradjon, balzsamecet, zsemlekocka, meghámozott, megfosztott, megpirítjuk, kávéskanál, palacsinta, késhegynyi, hozzávalók, paradicsom, hortobágyi, szójakocka, padlizsánt, tojásokból, granulátum, szarvacska, serpenyőbe, elkészítés, zöldséggel, lehetőleg, padlizsán, szárazbab, rátesszük, megsózzuk, fehérrépa, lehámozni, hosszában, teáskanál, fokhagyma, személyre, hosszúkás, karikákra, karikákat, megmosott, vegetával, készített,
© 2013 TVN.HU Kft.