Belépés
Honfoglaláskori magyar konyha
... leppencs", a lepény kenyér "a langalló-lapótya", a hamuban sült pogácsa.

Termesztett növényeink: a vörös hagyma, fokhagyma, káposzta, répa, tök, sóska, paraj, uborka, cékla, torma, borsó, bab, lencse.
tönkölybúza

A kedvelt gyümölcsök közül megemlíthetjük az almát, a szilvát, a körtét, a barackot, a cseresznyét és a szőlőt.

Fűszernövényeink köz...
2009-06-11 00:14:49
Csülkös receptkönyv
... világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta maradt szőrök eltávolítására kaparással megtisztítjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. H...
2009-05-19 18:45:11
burgileves húsgombóccal
... zöldségleveskocka
30 dkg darált hús
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
1 ek. citromlé
1 dl tejszín
1 tk. cukor
kevés metélőhagyma
4 ek. tejföl
só, fehér bors

2 ek. olajban az apróra kockázott hagymát, a pucolt burgonyát és a zeller 2/3-át megpároljuk, majd hozzáadunk 1,3 l vizet és zöldségleveskockával, sóval ízesítve kb. 20 percig f...
2009-03-08 16:27:54
Sütemények
... fánkocskákat. Minden sort meghintünk 10 dkg darált dió és 10 dkg porcukor keverékével. Langyos helyen még egy kicsit kelesztjük, majd lassú tűzön szép pirosra sütjük. Vaníliás öntetet, tejsodót vagy borsodót kínálhatunk hozzá.

Tejsodó: 4 tojássárgáját elkeverünk 4 kanál porcukorral, majd lassan állandó keverés mellett hozzáadunk 5 dl forró tejet. Lassú tűzre tesszük és ...
2009-03-06 21:03:23
Házilag készíthető italok
... kakukkfű, 20 g borókabogyó, 20 g szerecsendió, 5 g komló, 10 db tojás, 3 db
rozmaringhajtás, 40 db galagonya, 0,5 kg virágméz, 10 g édeskömény, 20 g Benedek fű, 28 g
gyömbér, 20 g borsmenta, 20 g fehérüröm, 20 g édes gyökér, 10 g kálmos gyökér, 2 csepp
korianderolaj, 15 db csipkebogyó.
Ezeket az anyagokat 10 liter 50%-os törkölypálinkában feloldjuk.
Egy hé...
2009-02-27 18:39:23
Házilag készíthető italok
... kakukkfű, 20 g borókabogyó, 20 g szerecsendió, 5 g komló, 10 db tojás, 3 db
rozmaringhajtás, 40 db galagonya, 0,5 kg virágméz, 10 g édeskömény, 20 g Benedek fű, 28 g
gyömbér, 20 g borsmenta, 20 g fehérüröm, 20 g édes gyökér, 10 g kálmos gyökér, 2 csepp
korianderolaj, 15 db csipkebogyó.
Ezeket az anyagokat 10 liter 50%-os törkölypálinkában feloldjuk.
Egy hé...
2009-02-18 13:57:09
Mogyorós zöldséggolyók
... tojásfehérje
(sárgarépa, zellergumó, 1 teáskanál folyékony méz 2 teáskanál étkezési keményítő
burgonya, cukkini, csicsóka) 5 dkg sózott földimogyoró só
1 mangó 2 gerezd fokhagyma fekete bors
2 szál újhagyma diónyi friss gyömbér 3 evőkanál semleges olaj

Elkészítési idő: kb. 55 perc.

Adagonként kb. 860 kJ /205 kcal-t, 7 g fehérjét, 13 g zsír...
2009-01-06 14:12:02
Egészséges ételek ínyenceknek
... nyelén tologatható ellensúllyal rendelkező ,,libikóka" mérleg igen előnyösen alkalmazható ezeknek a kis mennyiségeknek a pontos kimérésére. Mivel ez a fűszerkeverék nem tartalmaz borsot, diétázók is használhatják.

A fenti fűszerek nagyobb élelmiszerboltokban és gyógynövény-szaküzletekben szerezhetők be. Egyszerre túl sokat ne vásároljunk belőlük, mert a...
2008-12-01 23:35:02
Disznótoros ételek
... paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. E...
2008-12-01 23:30:51
Sertéshúsos ételek
... kitűnő.

RECEPTEK

COMB
SÜLT
Ananászos hús
Hozzávalók: sertéscomb, 1 doboz ananász konzerv (körszeletes), 1 pohár tejföl, 20-25 dkg főtt, füstölt tarja, bors, sajt, kevés vaj vagy margarin.

Elkészítés: a sertéscombból hagyományos egyben sült húst készítünk, kihűlés után 1 ujjnyi (nem vastag ujj !) szeletekre vágjuk és a vajjal kikent ...
2008-12-01 23:28:49
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: CSÜLKÖS RECEPTEK, lepény kenyér, hamuban sült, vörös hagyma, kedvelt gyümölcsök, csülköt perzseléssel, rajta maradt, apróra kockázott, pucolt burgonyát, kicsit kelesztjük, pontos kimérésére, fenti fűszerek, húst megmossuk, vöröshagymát megtisztítjuk, forró olajon, sertéscombból hagyományos, vajjal kikent, fűszernövényeink, rozmaringhajtás, honfoglaláskori, szaküzletekben, paradicsompüré, megemlíthetjük, mennyiségeknek, eltávolítására, sertéscombból, megtisztítjuk, zöldséggolyók, tojássárgáját, letörölgetjük, fűszerkeverék, fűszerpaprika, használhatják, korianderolaj, fánkocskákat, szerecsendió, zsemlemorzsa, metélőhagyma, ellensúllyal, paradicsomlé, húsgombóccal, vöröshagymát, tojásfehérje, perzseléssel, földimogyoró, alkalmazható, receptkönyv, vöröshagyma, hagyományos, megpároljuk, keverékével, csipkebogyó, vásároljunk, szerezhetők, gyógynövény, disznótoros, zellerlevél, lereszeljük, mokkáskanál, sertéshúsos, tologatható, körszeletes, porcukorral, borókabogyó, cseresznyét, ínyenceknek, elkészítési, kínálhatunk, termesztett,
© 2013 TVN.HU Kft.