|
|
|
... héjában főtt burgonya (maradék is lehet), 1 evőkanál paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál finomra vágott zöldhagymaszár (vagy snidling), ízlés szerint só, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma. A meghámozott burgonyát és a darabokra vágott húst ledarálom, majd hozzáadom a pecsenyezsírt, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, a mustárt és az összes fűszert. ... |
2010-11-21 17:29:31 |
|
|
|
|
|
|
... közepes uborka,
2 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl majonéz,
2 dl kefír,
1 csokor petrezselyemzöld,
1/2 citrom leve,
ízlés szerint só és törött bors
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, szárát Ievágjuk, és héjastól kis kockákra vágjuk. Megsózzuk és jól összekeverjük, hogy a só mindenütt érje. 20 percig hagyjuk állni, ezalatt... |
|
2010-11-21 11:36:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A leveshez: 2-3 sárgarépa, 1-2 petrezselyem, 1 pasztinák, 1 kis fej hagyma, 2-3 közepes gerezd fokhagyma, 1 tk. ételízesítő, csipetnyi őrölt bors, só.
A gombócokhoz 20 dkg darált hús, 1 tojás, 2 ek. zsemlyemorzsa, 1 tk. reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kk.-nyi ételízesítő, 1 kk. pirospaprika.
A zöldségeket a hagyma kivételével felkar... |
2010-11-18 05:07:17 |
|
|
|
|
|
|
...
2-3 sárgarépa, 1-2 petrezselyem, 1 pasztinák, 1 kis fej hagyma, 2-3 közepes gerezd fokhagyma, 1 tk. ételízesítő, csipetnyi őrölt bors, só.
A gombócokhoz 20 dkg darált hús, 1 tojás, 2 ek. zsemlyemorzsa, 1 tk. reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kk-nyi ételízesítő, kk. pirospaprika.
A zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázom, a fokhagymát alaposan el... |
|
2010-11-17 04:52:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 75 dkg-nyi pontyikra, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 2 pohár tejföl, 3 dl fehérbor, bors, só, babérlevél, ecet
Elkészítése: A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozzáadom az ikrát és tovább főzöm. Belekeverem a tejfölt, a bort. Sózom, és ec... |
|
2010-11-15 05:20:20 |
|
|
|
|
|
|
... mindig csak keveset. Leves vagy előétel helyett az étkezés előtt fogyasszanak nyers salátákat, akár öntettel, akár öntet nélkül. Tilos az étkezésben az erős fűszerek használata. Főleg a só és a bors fogyasztását érdemes visszafogni. Többnyire jó hatású az emésztésükre, ha nyers vagy félig főtt ételeket esznek. Nem tesz jót nekik a sok folyadék, ezért inkább többször igyanak, de eg... |
2010-11-12 23:11:39 |
|
|
|
|
|
|
... héjában főtt burgonya (maradék is lehet), 1 evőkanál paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál finomra vágott zöldhagymaszár (vagy snidling), ízlés szerint só, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.
A meghámozott burgonyát és a darabokra vágott húst ledarálom, majd hozzáadom a pecsenyezsírt, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, a mustárt és az összes fűsz... |
2010-11-12 05:50:38 |
|
|
|
|
|
|
... barnára sütjük. Tartármártással tálaljuk.
Pikáns padlizsán egytál
Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 db padlizsán, 2 fej hagyma, 3 db paradicsom, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A szójakockát 10 órán át áztatjuk, majd lecsurgatjuk. A padlizsánt, a paradicsomot és a hagymát... |
2010-11-10 11:23:03 |
|
|
|
|
|
|
Csőben sült burgonya szavojai módra
(Gratin savoyard)
2 kg burgonya, 25 dkg reszelt sajt, 1,5 l sovány tyúkhúsleves, só, bors, szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj.
Vékony karikákra vágjuk a burgonyát, belekeverjük a sajt 3/4 részét, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk bele.
Fokhagymával bedörzsöljük a tűzálló tál belsejét, vajjal alaposan ki... |
2010-11-10 05:26:09 |
|
|
|
|
|
|
... tarka menyhal, tengeri süllő - lehet szeletelve, vegyesen), 2 közepes hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 nagy paradicsom, 1 póré, 1 szál rozmaring, néhány szál petrezselyem, 4 ek. olívaolaj, só, bors, késhegynyi sáfrány, 3 zsemle.
Fazékban olajat forrósítunk, üvegesre pároljuk benne az aprított hagymát, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a meghámozott, kimagozott paradicsomcikkek... |
2010-11-09 04:58:30 |
|
|
|
|