|
|
|
... ízesítjük, és habverővel simára keverjük.
Saláták
Fejes saláta olajjal I.
Két evőkanál ecetet és egy evőkanál jó étolajat porcelán vagy zománcozott tálba teszünk. Megsózzuk, borsozzuk és egy kávéskanálnyi mustárt teszünk hozzá. Utána öntünk egy fél pohárka hideg vizet, és habverővel teljesen simára keverjük. Ebbe teszünk két szép nagy fej salátát levél-kékre tépve, ... |
2008-12-01 23:27:01 |
|
|
|
|
|
|
Iraki húsos gombóc
A főtt és hámozott burgonyát áttörjük és tojással, liszttel, sóval, törött borssal elkészítjük a tésztát. Közben a szokásos módon báránypörköltet készítünk, amelyet pépesre vágunk.
A kinyújtott burgonyás tésztát akkora kockákra vágjuk, hogy a közepére helyezhessük a húspépet, és gombócokat formázhassunk. A gombócokat lobogva forró sós ... |
|
2008-11-29 22:18:10 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk a káposztát
- végül ráöntjük a bort (elhagyható)
Fokhagymás csirkecomb
***********************************
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors
A mártáshoz: 50-60 g füstölt szalonna, 200 ml tejszín, 200 g füstölt sajt, 0,5 kg paradicsom, vagy 400 ml konzervparadicsom, 1 hagyma, oregáno, bazsalikom
Elkészítés:... |
2008-11-27 23:05:32 |
|
|
|
|
|
|
... bevezető fogásai között számos helyen használják. Így például a hideg előételek között az egyik legismertebb a kaszinótojás, mely a főtt, pépesített tojássárgájából többféle ízesítéssel (mustár, bors, ajóka stb.), dúsító anyaggal (besamel, vaj, majonéz) készíthető töltelékkel, általában habzsák csillagcső segítségével töltött kemény tojásfehérje. A kaszinótojást franciasaláta talp... |
|
2008-09-28 11:07:16 |
|
|
|
|
|
|
Bakonyi gombás csülök.
Hozzávalók: 2 db sertés csülök kicsontozva, 15 dkg gomba, só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál paprikakrém, 1 kiskanál liszt, 1 kanál mustár, 5 dkg zsír 2 dl bor. (+ 2 dl a főzőbe)
A jól megtisztított, megperzselt és besózott csülköket forró zsírban megfogatjuk, szép pirosra ... |
|
2008-07-02 12:07:37 |
|
|
|
|
|
|
... [/kep]
Hozzávalók:
20 dkg friss spenót
20 dkg krémsajt (vagy natúr vajkrém)
6dkg reszelt parmezán
6 nagy gerezd fokhagyma
frissen reszelt szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
Először elkészítjük a sült fokhagymát: 200C-on (gáz 6-os fokozat) pici olívaolajjal meglocsolva héjastul kb. 20-25 perc alatt kréme... |
2008-04-23 10:23:20 |
|
|
|
|
|
|
... egytál
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, Vegeta.
Elkészítése: A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és Vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk, és... |
2008-04-19 21:04:52 |
|
|
|
|
|
|
... (minél többféle, annál jobb, maradék is lehet), 2 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál finomliszt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi tört borókabogyó.
A megtisztított karfiolt kis rózsáira szedem és alaposan megmosom, majd lecsöpögtetem. A grillsütő cseppfogó tálcáján egyenletesen elrendezem. Megsózom... |
2008-02-09 21:07:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 vékony, hosszúkás padlizsán, 2 fej vöröshagyma, fél dl olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ecet, só, törött bors, kevés cukor.
A megmosott padlizsánt ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. Jól megsózzuk, és 20 percig hagyjuk állni. Közben a hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra metélve ugyancsak me... |
2008-02-07 12:19:56 |
|
|
|
|
|
|
... kis padlizsán (25 dkg-nyi), 25 dkg kemény, lehetőleg lucullus paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál ecet, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés porcukor.
Az olajat nagyobb serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. Rátesszük a meghámozott és kis kockákra vágott vöröshagymát. Megsózzuk és fedő alatt két percig ... |
2008-02-07 11:37:05 |
|
|
|
|