Belépés
puszi59
... sütöm.
Ha kész , akkor keresztbe és hosszába ketté vágom és egymásra ragasztom a krémmel.
Sütés közben elkészitem a krémet: a tejjel és liszt...
2006-09-24 18:15:31
Amaretto-krém
... ételkeményítő.
Továbbá: 40 dkg eper, 2 ek. cukor.
1. A csokoládét 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, majd konyhai papírtörlőre reszeljük. A zselatint hideg vízben megpuhítjuk. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a likőrrel kézi vagy elektromos habverővel nagyon habosra verjük.
2. A zselatint feloldjuk, 3 evőkanál krémmel elkeverjük, majd a maradék krémbe forgat...
2006-09-24 11:39:35
Meggygolyók
Hozzávalók:

30 dkg darált keksz, 15 dkg vaníliás porcukor, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 üveg meggybefőtt, 5 cl rum, csokiforgács

Elkészítése:

A kekszet a cukorral, a dióval, a kakaóval, a rummal összekeverjük, és a befőtt levéből 1 decit hozzáadunk. Ha túl száraz, kevés befőttlét önthetünk hozzá. A masszából diónyi golyókat formálunk, és m...
2006-09-22 18:56:30
Pudingos-kekszes sütemény
... csokis puding, 3 csomag Bebe keksz, 1 Palmarin, 10 evőkanál cukor, 1 liter tej, 2 zacskó tejszínpor, 1 habfixáló, kakaó

Elkészítése:

A 3 csomag pudingot 10 kanál cukorral és 1 liter tejjel megfőzöm. Még melegen belekeverem a Palmarin vajat. A krémet 3 részre osztom, ezután a leírás szerint felverem a tejszínt. A piskótára rákenem a krémet, befedem a keksszel,...
2006-09-22 18:54:36
Óma, te édes!
... desszertet, húsokhoz köretet.

Sült alma

A kisebb alma csutkáját kivágjuk, a nagyobb almát kettévágjuk, a magházat eltávolítjuk, és bőségesen meghintjük darált dióval és cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük.

Töltött alma

Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, fahéjas, szegfűszeges vízben kicsit megpároljuk, de óvatosan, nehogy szétfőjön....
2006-09-22 18:46:15
Kávés-csokis-marcipános csemeg
... kapunk.

2.
Mindkét darabot 2,5-2,5 cm átmérőjű csíkra formázzuk, majd hosszában kettévágjuk, hogy hosszú, vékony csíkokat kapjunk.

3.
A gyúródeszkát a cukorral megszórjuk, és a harmadik - nem ízesített - marcipándarabot 10 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk, majd a tetejét a tojásfehérjével megkenjük.

4.
A kinyújtott marcipánra tesszük...
2006-09-22 06:48:27
Kávés fatörzs
... kávéaroma

A díszítéshez:
8 dkg csokoládéforgács
10 dkg zöld színű marcipán



ELKÉSZÍTÉS

3 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verünk. 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibéle...
2006-09-22 06:45:25
Kávés charlotte
... tejszín
30 babapiskóta

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal ha...
2006-09-22 06:43:19
Karamelles ananászkoszorú
... cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
2 dl tejszín
2 ananász (darabolt, konzerv)
1 evőkanál rum



ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a tojássárgákkal, 10 dkg cukorral, a keményítővel és a tejszínnel habosra keverjük. Az ananász negyedét félretesszük, a többit pürésítjük. A tűzre tesszük, meglangyosítjuk, majd belekeverjük a tojáskrémet. Habosr...
2006-09-22 06:39:38
Kakukkfüves cseresznye
... cseresznye
2 narancs
10 dkg kristálycukor
2 kakukkfűág



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk, az egyik narancs kifacsart levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A másik narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjü...
2006-09-22 06:37:08
1 2 3 ................1642 1643 ........2463 2464 ........3266 3267 3268 3283 3284 3285 
Címkék: mélyhűtőbe tesszük, zselatint hideg, vaníliás cukorral, likőrrel kézi, zselatint feloldjuk, maradék krémbe, rummal összekeverjük, befőtt levéből, masszából diónyi, leírás szerint, piskótára rákenem, kisebb alma, nagyobb almát, magházat eltávolítjuk, almát meghámozzuk, cukorral megszórjuk, tojásfehérjével megkenjük, kinyújtott marcipánra, cukorral fehéredésig, olvasztott margarint, tejet felforraljuk, egész tojást, cukorral habosra, átszitált lisztet, kávéval ízesítjük, tejszínnel habosra, ananász negyedét, többit pürésítjük, tűzre tesszük, cseresznyét leszárazzuk, egyik narancs, kakukkfűvel együtt, levét nagyon, másik narancsot, csokoládéforgács, tojásfehérjével, marcipándarabot, meglangyosítjuk, tojássárgákkal, ananászkoszorú, összekeverjük, kristálycukor, beledolgozzuk, ételkeményítő, tojásfehérjét, tojássárgáját, előmelegített, szegfűszeges, zsírpapírral, csokiforgács, eltávolítjuk, gyúródeszkát, papírtörlőre, félretesszük, belekeverjük, felforraljuk, keményítővel, leszárazzuk, elkészítése, belekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.