|
|
|
... sütöm.
Ha kész , akkor keresztbe és hosszába ketté vágom és egymásra ragasztom a krémmel.
Sütés közben elkészitem a krémet: a tejjel és liszt... |
2006-09-24 18:15:31 |
|
|
|
|
|
|
... ételkeményítő.
Továbbá: 40 dkg eper, 2 ek. cukor.
1. A csokoládét 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, majd konyhai papírtörlőre reszeljük. A zselatint hideg vízben megpuhítjuk. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a likőrrel kézi vagy elektromos habverővel nagyon habosra verjük.
2. A zselatint feloldjuk, 3 evőkanál krémmel elkeverjük, majd a maradék krémbe forgat... |
|
2006-09-24 11:39:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg darált keksz, 15 dkg vaníliás porcukor, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 üveg meggybefőtt, 5 cl rum, csokiforgács
Elkészítése:
A kekszet a cukorral, a dióval, a kakaóval, a rummal összekeverjük, és a befőtt levéből 1 decit hozzáadunk. Ha túl száraz, kevés befőttlét önthetünk hozzá. A masszából diónyi golyókat formálunk, és m... |
2006-09-22 18:56:30 |
|
|
|
|
|
|
... csokis puding, 3 csomag Bebe keksz, 1 Palmarin, 10 evőkanál cukor, 1 liter tej, 2 zacskó tejszínpor, 1 habfixáló, kakaó
Elkészítése:
A 3 csomag pudingot 10 kanál cukorral és 1 liter tejjel megfőzöm. Még melegen belekeverem a Palmarin vajat. A krémet 3 részre osztom, ezután a leírás szerint felverem a tejszínt. A piskótára rákenem a krémet, befedem a keksszel,... |
|
2006-09-22 18:54:36 |
|
|
|
|
|
|
... desszertet, húsokhoz köretet.
Sült alma
A kisebb alma csutkáját kivágjuk, a nagyobb almát kettévágjuk, a magházat eltávolítjuk, és bőségesen meghintjük darált dióval és cukorral. Előmelegített sütőben megsütjük.
Töltött alma
Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, fahéjas, szegfűszeges vízben kicsit megpároljuk, de óvatosan, nehogy szétfőjön.... |
|
2006-09-22 18:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... kapunk.
2.
Mindkét darabot 2,5-2,5 cm átmérőjű csíkra formázzuk, majd hosszában kettévágjuk, hogy hosszú, vékony csíkokat kapjunk.
3.
A gyúródeszkát a cukorral megszórjuk, és a harmadik - nem ízesített - marcipándarabot 10 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk, majd a tetejét a tojásfehérjével megkenjük.
4.
A kinyújtott marcipánra tesszük... |
2006-09-22 06:48:27 |
|
|
|
|
|
|
... kávéaroma
A díszítéshez:
8 dkg csokoládéforgács
10 dkg zöld színű marcipán
ELKÉSZÍTÉS
3 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verünk. 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibéle... |
2006-09-22 06:45:25 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
30 babapiskóta
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal ha... |
2006-09-22 06:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
2 dl tejszín
2 ananász (darabolt, konzerv)
1 evőkanál rum
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a tojássárgákkal, 10 dkg cukorral, a keményítővel és a tejszínnel habosra keverjük. Az ananász negyedét félretesszük, a többit pürésítjük. A tűzre tesszük, meglangyosítjuk, majd belekeverjük a tojáskrémet. Habosr... |
2006-09-22 06:39:38 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznye
2 narancs
10 dkg kristálycukor
2 kakukkfűág
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk, az egyik narancs kifacsart levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A másik narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjü... |
2006-09-22 06:37:08 |
|
|
|
|