|
|
|
Spenóttal töltött pulykamell
Hozzávalók:
1 egész pulykamell
1 cs fagyasztott paralypüré
1 nagy darab mozzarella sajt
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
olaj
Elkészítés:
A megmosott pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. Ezt megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük rajta a kiolvasztott... |
2007-12-14 11:22:23 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája,
5 dkg reszelt sajt,
só,
reszelt szerecsendió
A halszeleteket sós gőzben vagy vízben megpároljuk. Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. A fagyasztott parajt felengedtetjük, a levét leöntjük.
1 dkg megforrósított margarinon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A maradék margarint lábosban megolvasztjuk, meghintj... |
|
2007-12-02 22:16:29 |
|
|
|
|
|
|
... túrókrémhez:
50 dkg túró,
4 + 2 dl habtejszín,
20 dkg porcukor,
egy citrom reszelt héja és 2 kiskanálnyi leve,
2 csomag (2 × 20 g) zselatin fix, (Dr.Oetker)
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
Készíts piskótát négy tojásból: Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, add hozzá a lisztet, majd óva... |
2007-11-27 18:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... túró
3 dl tej
6 kiskanál étkezési zselatin
30 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére ízlés szerint:
egzotikus gyümölcskonzerv (papaja, mangó, ananász) vagy fagyasztott szeder-málna, de lehet konzervmeggy vagy -barack is
2 doboz gyümölcskocsonya (például málnaízesítésű)
Kerek, kapcsos tortaforma, 26 cm-es
Egy kevés vízben... |
|
2007-11-27 18:19:58 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznyepálinka
3 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
3 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1,2 dl tej
1 vaníliarúd
5 dkg vaj
50 dkg fagyasztott gesztenyepüré
5 lap zselatin vagy 1 csomag (2,5 gramm)zselatinpor
3 dl tejszín
A díszítéshez:
30 dkg kész marcipánmassza
3 dkg porcukor
Elkész... |
|
2007-11-26 11:10:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió és ételízesítő por, 1-1 dl tejföl és joghurt (v. tejszín), a tetejére: 5 dkg mandula.
A brokkolit kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatjuk, és 1 l vízzel fölengedjük. (A víz felét tejjel is helyettesíthetjük.) Sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecse... |
2007-11-18 00:54:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell, 40 dkg zöldbab (lehet egy zacskó fagyasztott, vágott zöldbab is), 2 db zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 4 dkg vaj, vegeta, őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet felkockázzuk, meghintjük vegetával, majd kevés előhevített vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisz... |
2007-11-18 00:40:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj, 30 dkg burgonya, 40 dkg sárga hüvelyű vajbab (lehet fagyasztott vagy konzerv is), 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, só, reszelt szerecsendió, őrölt fehér bors, vegeta.
Elkészítése:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, vegetával fűszerezett vízben... |
2007-11-17 12:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már f... |
2007-11-16 21:57:17 |
|
|
|
|