|
|
|
... liszt
Elkészítése:
A hagymát nagyobb kockára vágjuk és 2 dl vízben megfőzzük,( ha van turmixunk össze is turmixolhatjuk, de nem kötelező),beleöntjük a tárkonyecetet, sózzuk,felengedjük 1 liter vízzel.A halfilét kockára vágva a levesbe tesszük és 10 percig főzzük. A lisztből, tejfölből készült habarással behabarjuk.
A receptet küldte: Gecseyné Lívia. Kös... |
2011-05-17 12:11:51 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megmosott, tisztított, felaprított gombákat olajban világosra pirított hagymán addig párolj... |
|
2011-05-13 19:41:21 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
kapor
2 tyúkleveskocka
1 tojás
Elkészítése:
A vajból 2 k liszttel rántást készítünk, pirulás után hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és felengedjük 1,5 l vízzel, majd beletesszük a 2 húsleveskockát, 10-15 percig lassú tűzön forraljuk. Közben egy tojásból, 2 k liszttel, sóval galuskatésztát készítünk, apróra vágott kaprot is ad... |
|
2011-04-27 21:03:07 |
|
|
|
|
|
|
... az Atmosferát az edényre fordítva, 6-7-es fokozaton tetejét megpirítjuk.
Köret: apróra tört spagetti
Tésztafőzés: az apróra tört tésztát 4 l-es edénybe tesszük. Felengedjük vízzel, de úgy, hogy a víz mennyisége a tészta mennyiségénél valamivel kevesebb legyen. Sózzuk, ha tésztánk nem tartalmaz tojást, egy kis olajat is adhatunk hozzá. Az edényt magas hővel a ... |
|
2011-04-14 14:56:13 |
|
|
|
|
|
|
... húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó,máj és a gomba következik.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.Apróra vágott z.petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy... |
2011-04-02 17:26:28 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk, sózzuk, és rozmaringgal bedörzsöljük. Olajos megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát. Amikor már érezni lehet a fokhagyma illatát, felengedjük kb. 1-2 dl vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, majd hozzáöntjük a tejszínt, a bort és a fél citrom levét. Kicsit összeforraljuk, és párolt rizzsel tálaljuk.
#54
2009. márc... |
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemlevél, 1 szál zellerlevél.
Az összevágott sonkát és kolbászt kevés olajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott, vagy reszelt a vöröshagymát, kicsit pároljuk, felengedjük vízzel. Belekarikázzuk a paprikát, belekeverjük az erőleveskockát. Hozzáadjuk a földarabolt zöldbabot, majd 5 perc múlva a krumplit, a zellerlevelet, és sózzuk, borsozzuk. Amikor csakn... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem bors, vegeta. Szükség esetén kevés viz.
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készitünk. Beletesszük a zuzott fokhagymákat és az őrölt pirospaprikát.Felengedjük kb 1 1/2 dl vizzel, felforraljuk.Ízesitjük borssal, vegetával,paradicsommal paprikával és az összekötözött petrezselyem és zellerzölddel. 30 percig főzzük .A végén kiszedjük a zölds... |
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk majd tovább sütjük a szalonnával.A májat apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a megfonnyasztott hagymához.Fűszerezzük és kb. 5-6 percig sütjük.
Megszórjuk liszttel, felengedjük a tejjel és sürű mártásszerüre főzük.Hagyjuk kihülni, távolitsuk el a babérlevelet és aprólyukú húsdarálon 2x daráljuk át, ha kell ízesitsük a szájízünk szerint, és keverjük a májhoz a... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|