Belépés
Tiszaeszlár
... s ki-ki azt áhítattal eszi. A hatása az, hogy aki eszi, nemcsak bűntől, de betegségtől is mentes. A pászka elkészítésének módja se a zsidó szentírásban, se a talmudban nincs leírva, de a hagyomány tisztán őrzi. Tizenhárom zsidónak kell ott jelen lenni, kik nagy esküt tesznek a titoktartásra. Ártatlan keresztény szárított vérének porát keverik a lisztbe. Rendesen szűznek vérét szer...
2010-03-27 14:28:42
Kímélet
... tanácsait.

Erre is gondolj: Simogass ma eredeti selymet! Nézz meg egy selyem festmény kiállítást! Olvasd Heine versét marie Antoinette-ről ,,Nézd, ezt a selymet itt hagyom nálad, / hogy nézd csak, hogy árad! Mert nincs olló, / mi tengerének korlátot szabna -/ ám ragyogása betölt mindeneket."/ ,,Körben áll vagy kis zsámolyon ül / Sok cicomás udvari dáma; /...
2010-03-26 19:25:21
Füszeres narancsos isler
... sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a csokimázat. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, hozzáadom a porcukrot és a kevéske vizet. Karamell Ha megsültek az islerkarikák, hagyom teljesen kihűlni, majd kettőt-kettőt összeragasztok narancslekvárral úgy, hogy felülre kerüljön a szebbik oldala. Ezeket egyesével belemártogatom az olvasztott csokiba, megvárom, amíg rá...
2010-03-26 18:34:37
Méhkas süti
... rum
4 ek. tej

Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, egy kis részét kakaó nélkül hagyom, ezt töltöm a darázs formába, a többit pedig a kaptár-részébe. Kör alakú, kekszes alapra helyezem. Esetleg lehet valamilyen krémet tölteni a közepébe úgy, hogy alulról fakanál végével ...
2010-03-26 18:10:01
Aranygaluska
... kanál cukrot, majd felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet meg a többi hozzávalót is és jól kidolgozzuk. (Én kenyérsütő géppel, a dagasztó programra kapcsolva állítom össze a tésztát és ott is hagyom kelni). Ha elég nagyra nőtt, akkor kivesszük a gépből és kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Olajjal kikenünk egy formát, és belerakjuk a vajba forgatott tészta darabokat. A r...
2010-03-26 17:52:20
karamellás baconos muffin!
...

elkészitése:

a bacont kis kockákra vágom és ropogósra sütöm majd félre teszem. A csokit és a vajat gőz felett felolvasztom,leveszem a tüzről és bele keverem a cukrot.Hagyom hülni.A többi anyagot hozzá keverem ,a bacont is és formába rakom.175 fokon 20-25 percig sütöm.

karamell krém:

25 dkg cukor,
1 / 4 csésze víz =60 ml
1 ...
2010-03-26 16:10:04
Elengedni valakit.
... már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj....
2010-03-26 14:29:53
Wass Albert
... EMLÉKEI

Valahányszor itt ülök a padon s nézem az erdőt, egyik oldalamon a kutya,
másikon a macska, belém döbben a kérdés: ki fogja gondjukat viselni? Ki fogja szeretni
őket, amikor itt hagyom ezt a kedves, régi otthont s útra kelek arra a bizonyos útra,
melyről nincs visszatérés?
Valamelyik unokám alighanem magához veszi őket, irántam való hűségből. ...
2010-03-26 12:46:32
Orosz krémes
... vagy mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon egymás után megsütöm a lapokat. A sütemény összerakásánál mindig a lapok diós része van felül, arra jön egy réteg krém. Egy napig állni hagyom, majd hosszúkás, vékony szeletekre vágom. Krém: A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverem. A pudingport a tejjel összekeverve megfőzöm. Kihűlés után összekeverem a margarinos krémm...
2010-03-26 01:31:36
Narancsos isler
... előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a csokimázat. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, hozzáadom a porcukrot és a kevéske vizet. Ha megsültek az islerkarikák, hagyom teljesen kihűlni, majd kettőt-kettőt összeragasztok narancslekvárral úgy, hogy felülre kerüljön a szebbik oldala. Ezeket egyesével belemártogatom az olvasztott csokiba, megvárom, am...
2010-03-25 21:25:18
1 2 3 ................815 816 .........1223 1224 1225 ........1630 1631 1632 
Címkék: Wass Albert, Olvasd Heine, Karamell Ha, pászka elkészítésének, zsidó szentírásban, talmudban nincs, hagyomány tisztán, selyem festmény, csokoládét vízgőz, kevéske vizet, szebbik oldala, olvasztott csokiba, hozzávalókat összekeverem, darázs formába, többit pedig, többi hozzávalót, dagasztó programra, vajba forgatott, többi anyagot, ember szíve, maga útján, biztos reményben, bizonyos útra, sütemény összerakásánál, lapok diós, réteg krém, napig állni, porcukorral habosra, tejjel összekeverve, margarinos krémm, narancslekvárral, összeragasztok, elkészítésének, belemártogatom, összerakásánál, előmelegített, titoktartásra, hozzákeverjük, felolvasztom, aranygaluska, felfuttatjuk, islerkarikák, valahányszor, megolvasztom, szentírásban, összekeverem, hozzávalókat, összekeverve, kiszaggatjuk, tiszaeszlár, betegségtől, visszatérés, elkészítése, szaggatóval, porcukorral, kidolgozzuk, elkészitése, visszatalál, karamellás, tizenhárom, belerakjuk, csokimázat, mindeneket, tengerének, antoinette, kiállítást, elkészítem, keresztény, csokoládét,
© 2013 TVN.HU Kft.