|
|
|
... sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt, jól formázhatónak kell lennie a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. ... |
2009-09-02 17:28:15 |
|
|
|
|
|
|
... azzal a különbséggel, hogy a medvehagymát előzőleg porrá őröljük, vagy összeturmixo... |
|
2009-08-30 12:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt, jól formázhatónak kell lennie a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. ... |
2009-07-07 18:55:58 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt, jól formázhatónak kell lennie a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. M... |
|
2009-06-20 22:14:32 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúru... |
|
2009-06-06 21:02:28 |
|
|
|
|
|
|
... azzal a különbséggel, hogy a medvehagymát előzőleg porrá őröljük, vagy összetur... |
2009-05-14 09:44:20 |
|
|
|
|
|
|
... só
A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen.
Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk köröket. Ezeket egymás mellé rendezzük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a következő keverék felével:
40 dkg darált dió... |
2009-03-28 10:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és egy fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kicsit átgyúrjuk, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatunk belőle kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat, amiket a tepsibe teszünk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, bekenjük vele a pogácsákat tetejüket megszórjuk köménymaggal, mákkal vagy egy ... |
2009-02-01 11:44:04 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki. A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört. A csúcsnak egy kis csillagalakot szaggatunk ki (formával).
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütjük. (Amíg az eg... |
2008-12-21 22:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki. A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört. A csúcsnak egy kis csillagalakot szaggatunk ki (formával).
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütjük. (Amíg... |
2008-12-16 15:58:25 |
|
|
|
|