|
|
|
... folyamatosan rázogatva a serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapo... |
2006-10-02 07:31:31 |
|
|
|
|
|
|
... kb. 15 percig a sütőben sütjük).
Variáció
Tejszínhabbal kevert almakomp... |
|
2006-10-02 07:26:50 |
|
|
|
|
|
|
... még 2 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a likőrt. Az eperszemeket megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A narancsgerezdekkel együtt tálba tesszük, és meglocsoljuk a narancssziruppal. Lefedjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vaníliát, tányérokba adagoljuk, rálocsoljuk a levet, és megszórjuk a durvára vágott nugáttal.... |
2006-10-02 07:21:20 |
|
|
|
|
|
|
... vízgőz fölött sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancslét és a -héjat. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot a krémmel megkenjük, rátesszük a másik lapot. A tetejét kevés narancsszörppel meglocsoljuk, és narancskarikákkal, mentalevelekkel díszítjük.
VARIÁCIÓ
- Citromos krém: narancs helyett 1 nagy citrom levét és reszelt héját használjuk.
- Csokis krém... |
|
2006-10-02 07:17:08 |
|
|
|
|
|
|
... kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra osztjuk, és minden adag mellé fagylaltoskanállal 1 adag narancsszorbetet rakunk. Mentalevéllel díszítjük.
... |
|
2006-10-02 07:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... mézeskalácsot folpackba csomagoljuk, és húsklopfolóval morzsává törjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A reszelt héjat a tálkába tett mézeskalácsmorzsához adjuk, és meglocsoljuk a narancslével. A tojásfehérjéből a cukorral elektromos habverővel kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és a mézeskalácsmorzsát. Négy pohárba adagoljuk, és legaláb... |
2006-10-02 07:10:22 |
|
|
|
|
|
|
... forró szirupot, és 10 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. A tányérokra rendezzük a körteszeleteket, és mindegyikre 1-1 gombóc fagylaltot teszünk. A sziruppal meglocsoljuk, és a pisztáciával megszórjuk.
Variáció
Körte helyett friss fügével, pisztácia helyett fenyőmaggal is készíthetjük. Mandulaaroma helyett használhatunk citromlét.... |
2006-10-02 07:05:35 |
|
|
|
|
|
|
... mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot a borhoz keverünk, ma... |
2006-10-02 07:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a forma nagyságára kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat lereszeljük úgy, mint a sárgarépát. Rögtön meglocsoljuk a citromlével, és a cukorsziruppal meg a fahéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát az áztatólevével együtt. A tésztát az almás krémmel megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütő... |
2006-10-02 07:01:31 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a zselatinos vizet, a citrom levét, a mézet, és félretesszük. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a sziruppal, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulaforgácsokat. A salátát kivesszük a hűtőből, desszertestálkákba adagoljuk, mandulaforgács... |
2006-10-02 06:53:15 |
|
|
|
|