|
|
|
... pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, kevés csontlét, a vörösbort, felforraljuk, beletesszük az elősütött combot, és takaréklángon puhára pároljuk. A gombát vajon megpirítjuk. Ha a comb megpuhult, kivesszük a lábosból, a visszamaradt mártást liszttel besűrítjük, kiforraljuk, szitán átszűrjük, hozzáadjuk a gombát, még egyszer felforraljuk, és a felszeletelt combra öntjük. Kroke... |
2007-02-05 07:34:50 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, kevés csontlét, a vörösbort, felforraljuk, beletesszük az elősütött combot, és takaréklángon puhára pároljuk. A gombát vajon megpirítjuk. Ha a comb megpuhult, kivesszük a lábosból, a visszamaradt mártást liszttel besűrítjük, kiforraljuk, szitán átszűrjük, hozzáadjuk a gombát, még egyszer felforraljuk, és a felszeletelt combra öntjük. Kroke... |
|
2007-02-02 00:30:05 |
|
|
|
|
|
|
... nagy tűzálló tálat kiolajozunk, a töltött húst belefektetjük, és fóliával letakarjuk. Sütőben, közepes lánggal 60-70 percig pároljuk. Közben ha... |
2007-01-28 01:01:08 |
|
|
|
|
|
|
... lassan, puhulásig sütjük (kb. 2 óra). Néha meglocsolgatjuk, és mikor már majdnem puha, mellé helyezzük a megtisztított burgonyákat egészben, vagy felezve. Ha a hús és a burgonya egyaránt megpuhult, kivesszük a tepsit a sütőből, és a combokat átszedjük egy másik hőálló edénybe. A sütőt felkapcsoljuk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), a combokat visszatesszük a sütőbe, hogy a tetejük r... |
|
2007-01-27 13:00:45 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymával, majd felöntöm kb. 2 l vízzel. A tárkonyból is teszek hozzá egy keveset. Addig főzöm, amíg a hús nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadom a krumplit és a sárgarépát. Ha azok is megpuhultak, hozzákeverem a zöldbabot. A tejfölt, tejszínt és lisztet kikeverem alaposan. A meleg levesből egy keveset hozzáadok, alaposan eldolgozom, majd ezzel behabarom a levest. Egyet forralok m... |
|
2007-01-25 14:32:27 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsommal együtt.
Pár csepp olajjal feltesszük párol... |
2007-01-23 12:13:26 |
|
|
|
|
|
|
... kellően lepirult, hozzáadjuk a borsót, kukoricát, barbaque szószt, Erős Pistát, és a sertéssülthöz való fűszert, majd 2 dl erőlevessel (kockából is lehet) felöntjük. Mikor a hús kellően megpuhult, hozzáadjuk a ketchupöt. Összeforraljuk, ízlés szerint ízesíthetjük. A lepény egyik felére helyezzük a tölteléket, a másik felét erre ráhajtjuk. Tálalás: A töltött lepényt tányérra tesszü... |
2007-01-21 00:56:56 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pirult, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, s ízlés szerint fűszerezzük (vadhoz való fűszerkeverék, egész borókabogyó, babérlevél, tárkony, só, kevés vegeta). Mikor a hús kellően megpuhult, hozzáadjuk a franciasalátához való zöldségkeveréket, gombát, majd vízzel felöntjük. Összeforraljuk, utána ízesítünk, majd a liszt, mustár, citromlé, s kevés víz hozzáadásával behabarj... |
2007-01-20 01:02:20 |
|
|
|
|
|
|
... olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk-borsozzuk-ételízesítőzzük (ez lehet több is, én ennyiből csináltam).
Ha kicsit összefőtt (friss gomba ha megpuhult), és már nagyon leve sincs, hozzáadjuk a tejfölt, és beleszórjuk a reszelt sajtot.
Még egyszer forraljuk, ha nagyon híg, megszórjuk egy kis liszttel, elkeverjük, besűrítjük.
... |
2007-01-19 13:00:17 |
|
|
|
|
|
|
... langyos vízbe 4-12 órán át, amíg jól fel nem puhul! Az ideális 18-22 C fokos, nedves környezet.
2. Ügyelj rá, hogy a magnövényt ne érje erős napsugárzás!
3. Ha a mag héja már megpuhult, helyezd nedves vattába, és fedd le, hogy sötétben legyen.
4. Az edényt öblítsd rendszeresen, ellenkező esetben elszaporodhatnak benne a penészgombák és a baktériumok.
5. A c... |
2007-01-18 14:12:25 |
|
|
|
|