|
|
|
* 50 dkg darált keksz
* 20 dkg porcukor
* 2 ek kakaópor
* fahéj
* 10 dkg vaj
* 3dl meggy ivólé
* 1 mk rum aroma
* tej (szükség esetén)
* magozott meggybefőtt
* csokidara
elkészítés
... |
2010-07-09 20:49:15 |
|
|
|
|
|
|
* 300 g csokis nápolyi
* 250 g porcukor
* 50 g cukrozatlan kakaópor
* 150 g margarin megolvasztva
* 2 ek rum/ 1 kis üveg rumaroma
* 50 g kókuszreszelék
elkészítés
1. A nápolyit morzsás állagúra törjük.
2. Az ö... |
|
2010-07-09 20:47:42 |
|
|
|
|
|
|
* 8-10 db paprika (általában sárga paprikából készítjük, vagy pirulásnak indult narancssárgás színűből)
Az ecetes léhez:
* 1 dl ecet
* 8 dl víz
* 2-3 tk só
* 2-2,5 ek cukor
* 10 db szemes fekete bors
* 4-5 gerezd fokhagyma, ... |
2010-07-09 20:45:45 |
|
|
|
|
|
|
* 40 dkg finomliszt
* 1 dl tej
* 2 kockacukor
* 2 dkg élesztő
* 2 ek olaj
* 1 kk só
* 40 dkg hámozott paradicsom
* 30 dkg mozzarella
* 15-20 levél bazsalikom (vagy 1 kk szárított)
* só
* olívaol... |
|
2010-07-09 20:29:33 |
|
|
|
|
|
|
* 2 pohár szárított vagy 1 konzerv (800 g, 450 g nettó tartalommal) előfőzött csicseriborsó
* 250-300 g kisebb kockákra vágott marhahús
* 4 ek margarin
* 1 nagy / 2 kisebb hagyma
* 1/2 dl paradicsompüré
* 1 paradicsom (hámozva, apróra vágva)
* 1 na... |
|
2010-07-09 20:27:40 |
|
|
|
|
|
|
* kb. 6 szem eper
* kb. 8 szem málna
* 1,5-2 dl mandulatej
* 1 gombóc epres Frogurt (vagy vanília fagylalt)
* 1-2 darab jégkocka (opcionális)
elkészítés
1. Az epreket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
2. Turmixgépben alaposan simára (smo... |
2010-07-09 20:25:37 |
|
|
|
|
|
|
* 6-8 szem paradicsom
* 6-8 gerezd fokhagyma
* morzsolt oregánó
* durvára őrölt színes bors
* bazsalikom
* extra szűz olívaolaj
* só
elkészítés
1. Apróra vágjuk a fokhagymát, és hozzátesszük ízlés szerint a borsot, o... |
2010-07-09 20:23:14 |
|
|
|
|
|
|
... konzerveket meg néha poroljuk le és ellenőrizzük, hogy... |
2010-07-09 15:14:31 |
|
|
|
|
|
|
... vágva)
* 1 nagy / 2 kisebb tv paprika vagy piros édes paprika
* kb. 2 tk só
* 1 tk édes pirospaprika (ha valaki szereti akkor csípős is mehet)
elkészítés
1. Ha szárított csicseriborsót használunk: főzés előtt 8-10 óra hosszat sós vízben áztatjuk, majd forrásban l... |
2010-07-09 15:11:49 |
|
|
|
|
|
|
... 4. Kicsit belenyomkodjuk a gyümölcsöt.... |
2010-07-09 14:18:05 |
|
|
|
|