|
|
|
... rostélyon.... |
2011-01-13 22:03:55 |
|
|
|
|
|
|
... dkg, tejben áztatott élesztőt és 80 dkg lisztet. Ezeket jól kidolgozva, hozzáadjuk a ... |
|
2011-01-13 21:53:14 |
|
|
|
|
|
|
... lepény kisült, megkenjük ezzel a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tetején levő reszelt sajt kicsit ráolvadjon. Ezután kockára vágjuk, olvasztott vajjal vékonyan leöntjük, és tálaljuk. Teához vendégváró vacsorának megfelelő.
Kisalföldi fácánleves
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 ... |
2011-01-13 21:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
Elkészítés: 3 dl forrásba lévő vízbe, állandó keverés mellett, belefőzzük a darát, majd a sárgabarackot, a cukrot és a barackpálinkát. Citromlével ízesítjük, üvegpohárba szedjük. Hidegen, olvasztott sárgabaracklekvárral meglocsolva tálaljuk.
Kecskeméti rakott palacsinta
Hozzávalók: 8 db habos édes palacsinta (a tojásfehérjét habbá verve keverjük... |
|
2011-01-13 21:40:57 |
|
|
|
|
|
|
... háj
- 8 dkg Rama margarin
- 2 tojás sárgája
- 2 egész tojás a kenéshez
- kb. 1,5 kg liszt
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, olvasztott margarint, 2 tojás sárgáját, csipet sót teszünk bele.
A tésztát kb. 1,5 kg liszttel jól kidolgozzuk. 15-20 percig letakarva pihentetjük, majd összesen háromszor megkenjük a darált... |
|
2011-01-13 18:02:36 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenem, a búzadarával megszórom és belesimítom a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm, majd tálr... |
2011-01-13 17:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... meg 180 ° sütőben. Hústűvel meg... |
2011-01-13 15:38:22 |
|
|
|
|
|
|
... a barackízzel és a rummal. A rétestésztára egy sorban, egymástól kétujjnyira kis halmocskákat rakunk a keverékből és felgöngyöljük. A halmocskák közötti részeket lenyomkodjuk. Kevés olvasztott vajjal meglocsolva, az ismert módon sütjük. Tálalásnál 2-3 halmocskánként felszeleteljük, és porcukorral meghintjük. Meleg puncsmártást kínálunk hozzá.
Dunántúli édes burgonyás ré... |
2011-01-13 15:29:05 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsíz 15 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
Elkészítése: Készítünk rétestésztát, apró cipókra osztjuk, és félretesszük pihenni. Pihentetés után egyet deszkán vékonyra kinyújtunk. Erősen, olvasztott vajjal bekenjük, rányújtjuk a másikat, ismét megkenjük, és addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. (Tehetünk 6-8 is egymásra!) Azután vajjal locsoljuk, nyolcrétűre összehajtjuk, é... |
2011-01-13 13:17:12 |
|
|
|
|
|
|
... kevés sóval rétestésztát készítünk. A jól kidolgozott tésztát három cipóra osztjuk, és 20-30 percig pihentetjük. A cipó alakú tésztákat tányér nagyságúra kinyújtjuk. Az első lepénykét olvasztott vajjal meglocsoljuk, rátesszük a másodikat, azt is meglocsoljuk vajjal. Erre helyezzük a harmadik lepényt, és a három réteget együtt nyújtjuk ki, mint a rétest. A kinyújtott tésztát vajjal... |
2011-01-13 12:49:31 |
|
|
|
|