|
|
|
... tüdőhöz.
Megfűszerezzük, megsózzuk, és annyi abálólevet öntünk hozzá, hogy a massza a töltéshez szükségesen ... |
2011-02-19 07:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük.
A sütőbe egy forró vízzel telt edényt helyezünk, nem melegítjük elő a sütőt, hanem amikor berakjuk a tésztát a sütőbe, akkor gyújtjuk be. A legmagasabb fokozaton 20-30 percig sütjük (addig ne nyissuk ki), majd 30-45 percig 190 fokon sütjük.
A megsült kenyeret vizes kenőtollal megkenjük, és rácsra rakjuk hűlni. A teljesen kihűlt kenyeret konyharuh... |
2011-02-19 07:27:09 |
|
|
|
|
|
|
... kocka
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, tálba tesszük. A fehérbort összekeverjük 4 evőkanál olajjal, beletesszük a szárított kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a csirkére, és 30 percig letakarva érleljük. Ezalatt az uborkát megmossuk, kettévágjuk, és karalábévájóval kis gömböket kanyarítunk belőle, szűrőkanálba tesszük, besózzuk, és hagyjuk ... |
|
2011-02-19 07:25:46 |
|
|
|
|
|
|
... golyókat formázunk belőle. Felforrósítjuk a 2 dl olajat, és 5 perc alatt elősütjük benne a golyókat. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, a zellert, és kevés víz hozzáadásával 3-4 percig pároljuk. Rászórjuk a curryt, és felöntjük az alaplével. Beletesszük a mazsolát, az almát, a újhagymát, a koriandert, a gyömbért, (ízlés szerint erős paprikát) és a sót. Felforraljuk. Am... |
|
2011-02-19 07:20:26 |
|
|
|
|
|
|
... két ujjnyi vastag csíkokra felszeletelem, és belecsavarom a virslit vagy a kolbászt.... |
2011-02-19 07:07:09 |
|
|
|
|
|
|
... egy serpenyőbe, a tepsibe visszatéve bőrét ropogósra sütöm. Közben a serpenyőbe öntött főzőlevet kevés liszt hozzáadásával beforralom mártássá.
A hús... |
2011-02-19 07:06:09 |
|
|
|
|
|
|
... zsírt teszünk a ... |
2011-02-19 07:01:38 |
|
|
|
|
|
|
... zsíron
megdinszteljük. Szintén sózzuk, borsózzuk, és teszünk rá egy kis
pirospaprikát. A petrezselymet apróra vágjuk, és a kicsavart zsemlékkel és a 3 tojással együtt a pirított hagymához adjuk. Pár percig mindezt együtt sütjük, hogy szép, egyenletes tölteléket kapjunk. (Ekkor már vigyázni kell, mert könnyen odaéghet a töltelék.) A kész masszát a húsokra halmozzuk, és te... |
2011-02-19 06:55:32 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, kevés lisztet és langyos helyen kb. 20 percig kelesztjük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. A kaprot, petrezselymet, rozmaringot megmossuk, apróra vágjuk.
A margarint felolvasztjuk, és habosra keve... |
2011-02-19 06:51:24 |
|
|
|
|