|
|
|
... olajat, a lisztet és a kemény habbá vert sózott fehérjét. A gombákat sózom, a sörtésztába mártom és a forró olajban kisütöm.
Gombás virslisaláta
3 pár virsli, 15 dkg szeletelt, főtt gomba, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.
A majonézből, a tejfölből, a citromléból és a fehérborból tartármártást keverek, sóval, borssal ... |
2007-04-23 05:26:07 |
|
|
|
|
|
|
Nos, olaj,a szeletelt húsik,füstőlt szalonna,és fokhagyma,
Magyaros fűszer!! Lefedve parázson párolni,később helycsere alul a szalonna felűl a hús ekkor lesütni! Isteni finom Kukk a képtár!!... |
|
2007-04-21 22:37:31 |
|
|
|
|
|
|
... előzőleg megmosott uborkát pedig héjastól felszeletelem. A zöldpaprikákat megmosom, kicsumázom és a meghámozott burgonyával együtt karikákra vágom. Egy jó nagy bogrács alját hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával kibélelem, majd a csirke csontosabb darabjait ráfektetem a szalonnára. Jól megsózom, megszórom borssal és apróra vagdalt kaporral. Ráteszek néhány uborka-, vörösha... |
2007-04-21 19:28:44 |
|
|
|
|
|
|
... két centis kockákra szeleteljük. Egy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott lilahagymát és a húst. Lestyánnal, borsikafűvel, rozmaringgal, sóval és szeletelt fokhagymával ízesítjük, felöntjük vízzel és 1-2 óra alatt puhára pároljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a kuszkuszt, megszórjuk borssal és fűszerpaprikával, majd ... |
|
2007-04-18 00:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikával
chantilly módra = tejszínnel készítve
chutney (csatni) = zöldségekből és/vagy gyümölcsökből készült sűrű - rendszerint csípős - indiai mártás
chifonade (sifonád)= hajszálvékonyra szeletelt saláta
Chipolata módra = gesztenyével, karottával, borsóval és kolbásszal készült raguval
cigány- = sültszalonna-kakastaréjjal tálalva
Colbert módon ... |
|
2007-04-16 06:37:49 |
|
|
|
|
|
|
... pácban kell érlelni két-három napig, majd soronként váltva egymásra helyezni a hússzeleteket, összepréselni és függőlegesen forgatva megsütni. Otthon is elkészíthetjük a gyrost: a felszeletelt (vagy vékony csíkokra vágott) húst szórjuk be a készen kapható gyros-fűszerkeverékkel, öntsük le olívaolajjal és hagyjuk másnapig pihenni, hogy puhuljon és átvegye a fűszerek izét. A bepácol... |
2007-04-09 00:32:25 |
|
|
|
|
|
|
... betegtájékoztatót és/vagy kérdezze
meg kezelőorvosát , és/vagy gyógyszerészét...
Pla-C-ebo! ( Ég-is ajánlja )
Garantált hatás és mellékhatás!
*
K-lapka sajt...
Szeletelt vákuumcsomagolás...
Beszippantja a gyomrát...MIZONY!
*
ÁB Casco és életbiztosítás !
Rendőröknek különösen ajánlott ,
mert a császár újra tám... |
2007-04-08 11:03:36 |
|
|
|
|
|
|
... meghintett deszkára, majd formázzunk belőle fél maréknyi gombócokat. Nyújtófával nyújtsuk ki egy centis vastagságúra, majd helyezzük egy sütőlapra. Tetejére tegyünk a megpirított hagymából, a szeletelt paradicsomból, a lilahagymából, a cukkiniből és a gombából. Tépkedjünk rá oreganoleveleket, majd pár perc kelesztés után tegyük forró, 180 fokos sütőbe, és 10-12 perc alatt sü... |
2007-03-26 01:01:25 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikával
chantilly módra = tejszínnel készítve
chutney (csatni) = zöldségekből és/vagy gyümölcsökből készült sűrű - rendszerint csípős - indiai mártás
chifonade (sifonád)= hajszálvékonyra szeletelt saláta
Chipolata módra = gesztenyével, karottával, borsóval és kolbásszal készült raguval
cigány- = sültszalonna-kakastaréjjal tálalva
Colbert módon ... |
2007-03-22 10:23:37 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor
1 db citrom
1 csokor petrezselyem zöldje
Egy nagy lábasban 3-4 liter vizet forralunk, amit a petrezselyem felével, babérlevéllel, sóval, fokhagymával és szeletelt sárgarépával, valamint citrommal ízesítünk, és amiben 3 percig főzzük a homárt. A főtt homárt alulról, hosszában kettévágjuk, tepsire tesszük. A homárt meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sóval... |
2007-03-20 22:35:08 |
|
|
|
|