|
|
|
... akkor finomabb)
* 1 tojás
* só (2 teáskanálnyi minimum kell bele)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, mustárral, borssal egy tálba tesszük, belemorzsoljuk (nem olvasztjuk!) a margarint, hozzátesszük a reszelt sajtot és a villával felvert tojást. Tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán kinyújtjuk fél centiméteresre. Kis téglalapokra vágjuk... |
2010-08-23 12:59:04 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
* 1/2 ek só
* víz
elkészítés
1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
3. Meleg h... |
|
2010-08-22 21:39:01 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
* fél ek só
* víz
elkészítés
1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
3. Meleg ... |
2010-08-22 21:30:26 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola
reszelt citromhéj
A vaníliasodóhoz:
1 liter tej
1 csomag vaníliás puding
cukor
Elkészítés: 1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék... |
|
2010-08-21 22:12:15 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
* 2 mk őrölt fahéj
elkészítés
1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot , belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
2. A vajat megolvasztjuk.
3. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgá... |
|
2010-08-20 20:45:31 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 dl víz, 2 dkg só
Elkészítési idő: 2,5 óra kelesztéssel
Elkészítés sütőben:
1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet
2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut
3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és ... |
2010-08-20 06:30:16 |
|
|
|
|
|
|
... 1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
3. A lisztet a sóval, édeskével, vaníliás cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojásokat. Ha megpuhult a mazsola, azt is hozzátesszük.
4. A tejes-margarinos eleggyel rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és 1 órán át kelesztjük konyharuh... |
2010-08-18 16:03:43 |
|
|
|
|
|
|
... deszkára kiemeljük, és alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelevet a félretett 1 dl páclével és 3 dl vízzel összekeverjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és fedő nélkül, erős tűzön kb. 2 deciliternyire beforraljuk. A tejszínt belekeverjük, megborsozzuk, és ha kell, utána sózzuk. A keményítőt egy kevés páclével simára keverjük, és a mártást ... |
2010-08-18 15:42:52 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A fenyőmagot robotgéppel közepesen finomra daráljuk, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait és elvegyítjük a liszttel.
2. Fa gyúródeszkán belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a tojást. Pár gyors mozdulattal tésztává dolgozzuk a hozzávalókat. (Mivel három adag, a tésztát három részre osztjuk. Pihentetés után kettő mehet is a mélyhűtőbe.... |
2010-08-18 10:04:37 |
|
|
|
|
|
|
... 1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
3. A lisztet a sóval, édeskével, vaníliás cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojásokat. Ha megpuhult a mazsola, azt is hozzátesszük.
4. A tejes-margarinos eleggyel rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és 1 órán át kelesztjük konyharuh... |
2010-08-18 09:06:33 |
|
|
|
|