Belépés
Sajtkeksz
... akkor finomabb)
* 1 tojás
* só (2 teáskanálnyi minimum kell bele)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, mustárral, borssal egy tálba tesszük, belemorzsoljuk (nem olvasztjuk!) a margarint, hozzátesszük a reszelt sajtot és a villával felvert tojást. Tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán kinyújtjuk fél centiméteresre. Kis téglalapokra vágjuk...
2010-08-23 12:59:04
Kacsazsíros foszlós perec
... liszt
* 1/2 ek só
* víz

elkészítés

1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
3. Meleg h...
2010-08-22 21:39:01
Kacsazsíros foszlós perec
... liszt
* fél ek só
* víz
elkészítés

1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
3. Meleg ...
2010-08-22 21:30:26
Recept
... mazsola
reszelt citromhéj
A vaníliasodóhoz:
1 liter tej
1 csomag vaníliás puding
cukor
Elkészítés: 1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék...
2010-08-21 22:12:15
Szilvás kelt tészta
... kristálycukor
* 2 mk őrölt fahéj
elkészítés

1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot , belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
2. A vajat megolvasztjuk.
3. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgá...
2010-08-20 20:45:31
Kenyér recept
... finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 dl víz, 2 dkg só


Elkészítési idő: 2,5 óra kelesztéssel


Elkészítés sütőben:


1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet

2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut

3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és ...
2010-08-20 06:30:16
Foszlós kalács-teljes kiőrlésű
... 1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
3. A lisztet a sóval, édeskével, vaníliás cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojásokat. Ha megpuhult a mazsola, azt is hozzátesszük.
4. A tejes-margarinos eleggyel rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és 1 órán át kelesztjük konyharuh...
2010-08-18 16:03:43
Pácolt pecsenye tejszínmártás
... deszkára kiemeljük, és alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelevet a félretett 1 dl páclével és 3 dl vízzel összekeverjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és fedő nélkül, erős tűzön kb. 2 deciliternyire beforraljuk. A tejszínt belekeverjük, megborsozzuk, és ha kell, utána sózzuk. A keményítőt egy kevés páclével simára keverjük, és a mártást ...
2010-08-18 15:42:52
Citromtorta
...

1. A fenyőmagot robotgéppel közepesen finomra daráljuk, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait és elvegyítjük a liszttel.
2. Fa gyúródeszkán belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a tojást. Pár gyors mozdulattal tésztává dolgozzuk a hozzávalókat. (Mivel három adag, a tésztát három részre osztjuk. Pihentetés után kettő mehet is a mélyhűtőbe....
2010-08-18 10:04:37
Foszlós kalács
... 1. A langyos tejben felolvasztjuk a margarint.
2. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, átmossuk.
3. A lisztet a sóval, édeskével, vaníliás cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojásokat. Ha megpuhult a mazsola, azt is hozzátesszük.
4. A tejes-margarinos eleggyel rugalmas, lágy tésztává dagasztjuk, és 1 órán át kelesztjük konyharuh...
2010-08-18 09:06:33
1 2 3 ...................62 63 ..........92 93 94 95 .........124 125 126 
Címkék: tálba tesszük, reszelt sajtot, villával felvert, tejet meglangyosítjuk, lisztet elkeverjük, maradék cukorra, olvasztott kacsazsírral, élesztős tejjel, lisztbe mélyedést, maradék tejjel, vajat megolvasztjuk, liszthez adjuk, olvasztott vajat, langyos vízbe, langyos tejben, mazsolát langyos, tejes-margarinos eleggyel, visszamaradt pecsenyelevet, leveskockát belemorzsoljuk, tejszínt belekeverjük, kevés páclével, fenyőmagot robotgéppel, vaníliarúd kikapart, tésztát három, meglangyosítjuk, meglangyosítunk, belemorzsoljuk, centiméteresre, vaníliasodóhoz, deciliternyire, kristálycukor, tejszínmártás, tojássárgáját, összekeverjük, felolvasztjuk, megolvasztjuk, pecsenyelevet, hozzákeverjük, felfuttatjuk, belekeverjük, megborsozzuk, hozzátesszük, kelesztéssel, téglalapokra, visszamaradt, gyúródeszkán, teáskanálnyi, hozzávalókat, kacsazsírral, pihentetjük, alufóliával, robotgéppel, citromtorta, beforraljuk, kacsazsíros, elkészítési, elvegyítjük, leveskockát, mozdulattal, beáztatjuk, elkészítés, elkeverjük, dagasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.