|
|
|
... petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, a paprikát, a kisebb fej vöröshagymát egészben, és egy csipetnyi kömén... |
2010-10-08 19:33:57 |
|
|
|
|
|
|
... kakaópor
elkészítés
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
2. A tejet 1 kk sóval felforraljuk, és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. Egyszerre csak 4-5 darabot, hogy elférjenek egymás mellett. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd eg... |
|
2010-10-06 18:16:46 |
|
|
|
|
|
|
... margarinon világosra pirítjuk, majd az apróra vágott kaprot belekeverjük, és felengedjük vízzel. Fűszerezzük, és felforraljuk. A túrót a tojással, búzakorpával, sóval összedolgozzuk, és beleszaggatjuk a levesbe. Megfőzzük, majd a joghurttal, tojássárgával behabarjuk. Tálaláskor kis kaprot szórunk a leves tetejére.
ALMALEVES
Hozzávalók: 2 nagy alma, 1 dl joghu... |
2010-10-05 17:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot, sót, és olajat a sütéshez.
3. Mindezt (olaj és a vaníliás cukor kivételével) jó levegősre összedolgozuk.
4. Közepesen forró olajban, kanalanként formázva, beleszaggatjuk és aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát.
5. Vaníliás cukorral megszórjuk.
6. Csoki öntettel is tálalhatjuk. Ehhez tejbe kakaóport teszünk és cukrot, sűrűre főzzük.... |
|
2010-10-04 17:00:57 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, egy kiskanálnyi mustárt és ízlés szerint ugyanannyi paradicsompüré-konzervet. Megsózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis porcukorral is ízesíthetjük, és jó simára keverjük. Ekkor beleszaggatjuk a fejes salátát, és összekeverve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tálalás pillanatában még rácsavarunk egy fél citromlevet, ezt elkeverjük rajta, és azonnal asztalra adjuk. Ízlé... |
|
2010-10-03 17:58:15 |
|
|
|
|
|
|
... szerint.
Mikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a karikára vágott lecsókolbászt is.
Közben elkészítjük a szokásos módon a nokedlit, és állandó keverés közben beleszaggatjuk a lecsóba a nokedlit, és összefőzzük.
A nokedlivel összefőzött lecsó kissé levesesnek tűnhet, de fedő alatt 3-4 perc alatt kellemes állagúvá válik, és melegen lehet tálalni. Ha s... |
2010-10-03 07:26:26 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk állni. A tésztának majdnem galuskamasszakeménységűnek kell lennie. A még fagyos kukoricaszemeket is belekeverjük, majda forró olajba mártott teáskanállal 170 fokos olajba beleszaggatjuk a masszát.
Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütő készülékbe, mert a sülés folyamánmegnő a kukoricapuffancs! A 7-8 perc alatt megsült tésztát lecsöpögtetjük, éstálra tesszük. (Ha k... |
2010-10-02 19:20:35 |
|
|
|
|
|
|
... és pár percig forraljuk.)
5. Elkészítjük a galuskát: a tojást összekeverjük a liszttel és pici sóval. Közep... |
2010-09-27 23:34:50 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöl... |
2010-09-27 19:01:45 |
|
|
|
|
|
|
Nokedlileves
3 db tojás, 1 kk. Delikát, 2 kk. petrezselyem levél, 2 db kisebb vöröshagyma, 2 ek. Graham-liszt, 4 ek. fehér liszt, 2 ek. tészta aprólék.
A fenti hozzávalókból nokedlit készítünk. Kb. 2 1 vízből levest főzünk, 2 kk. Delikáttal és kicsi olajjal. Ha van krumpli levünk, azt is hozzátehetjük. A nokedlit beleszaggatjuk, és főzzük. ... |
2010-09-27 18:57:53 |
|
|
|
|