|
|
|
... 1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
4. Egyenké... |
2010-08-18 16:04:52 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
elkészítés
1. A burgonyát alaposan megmossuk, egy fedeles serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt szalonnát, 5 dkg vajat, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
2. Fedő alatt elkezdjük párolni, közben a vizet pótoljuk.|... |
|
2010-08-18 15:48:11 |
|
|
|
|
|
|
... * 3 közepes fej lila- vagy vöröshagyma
* só
* fehérbors
Elkészítés:
A fagyasztott halfilét kiengedés után kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, picit borsozzuk és sózzuk, a citromok levét kifacsarjuk, ebbe beletesszük a halkockákat. A hagymát apróra vágjuk, a paprikát vékony karikára, és ezeket is hozzákeverjük. Ezután kb. 12-16 órára a hűtőbe tess... |
2010-08-18 15:28:28 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma
Elkészítés:
A csirkedarabokra a ketchupot és a szószokat rákenjük, fokhagymát fokhahagymanyomón átnyomjuk, sózzuk (csak óvatosan mert a szószok elég sósak), borsozzuk, egy kicsit összeforgatjuk az egészet. Tepsibe kis olajat teszünk, a húsokat beletesszük, ráöntjük az alján maradt szószt, majd az edényt kb. 1 dl vízzel kiöblítjük, a fűszeres vizet aláö... |
|
2010-08-18 15:21:24 |
|
|
|
|
|
|
... egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.... |
|
2010-08-18 14:36:53 |
|
|
|
|
|
|
... felvert tojást. Ezt a habarást a megfőtt pacalhoz adjuk, és lassú tűzön - forralás nélkül - rövid ideig főzzük. Beleszórjuk a paprikát és a petrezselyemzöldet, és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A tö... |
2010-08-18 14:35:45 |
|
|
|
|
|
|
... vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütéseh... |
2010-08-18 09:25:58 |
|
|
|
|
|
|
... 1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
4. Egyenké... |
2010-08-18 09:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, a pórét karikákra vágjuk. A szőlőt megmossuk, félbevágjuk... |
2010-08-18 06:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompürét, amit rozsdabarnára pirítunk. Ezután a metéltre vágott zöldségeket adjuk hozzá, amelyeket gyakori kevergetés mellett puhára párolunk. Közben az ételt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, aztán megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és oregánóval. Felöntjük vízzel, dobunk bele egy tyúkhúsleves kockát, majd az egészet ízesítjük ételízesítővel. Lassan felforraljuk,... |
2010-08-17 18:26:55 |
|
|
|
|