Belépés
Túróval töltött karaj
... 1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
4. Egyenké...
2010-08-18 16:04:52
Mézes-mustáros újburgonya
... vöröshagyma

elkészítés

1. A burgonyát alaposan megmossuk, egy fedeles serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt szalonnát, 5 dkg vajat, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
2. Fedő alatt elkezdjük párolni, közben a vizet pótoljuk.|...
2010-08-18 15:48:11
Pácolt halfilé
... * 3 közepes fej lila- vagy vöröshagyma
* só
* fehérbors

Elkészítés:

A fagyasztott halfilét kiengedés után kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, picit borsozzuk és sózzuk, a citromok levét kifacsarjuk, ebbe beletesszük a halkockákat. A hagymát apróra vágjuk, a paprikát vékony karikára, és ezeket is hozzákeverjük. Ezután kb. 12-16 órára a hűtőbe tess...
2010-08-18 15:28:28
Pácolt csirke
... hagyma

Elkészítés:

A csirkedarabokra a ketchupot és a szószokat rákenjük, fokhagymát fokhahagymanyomón átnyomjuk, sózzuk (csak óvatosan mert a szószok elég sósak), borsozzuk, egy kicsit összeforgatjuk az egészet. Tepsibe kis olajat teszünk, a húsokat beletesszük, ráöntjük az alján maradt szószt, majd az edényt kb. 1 dl vízzel kiöblítjük, a fűszeres vizet aláö...
2010-08-18 15:21:24
Pacalpörkölt
... egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk....
2010-08-18 14:36:53
Pacalleves
... felvert tojást. Ezt a habarást a megfőtt pacalhoz adjuk, és lassú tűzön - forralás nélkül - rövid ideig főzzük. Beleszórjuk a paprikát és a petrezselyemzöldet, és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés:

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A tö...
2010-08-18 14:35:45
Spagetti ropogós
... vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk.
3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába.
4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütéseh...
2010-08-18 09:25:58
Túróval töltött karaj
... 1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
4. Egyenké...
2010-08-18 09:05:23
Szőlős-citromos borjúraguleves
... megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, a pórét karikákra vágjuk. A szőlőt megmossuk, félbevágjuk...
2010-08-18 06:32:15
Olasz zöldségleves II.
... paradicsompürét, amit rozsdabarnára pirítunk. Ezután a metéltre vágott zöldségeket adjuk hozzá, amelyeket gyakori kevergetés mellett puhára párolunk. Közben az ételt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, aztán megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és oregánóval. Felöntjük vízzel, dobunk bele egy tyúkhúsleves kockát, majd az egészet ízesítjük ételízesítővel. Lassan felforraljuk,...
2010-08-17 18:26:55
1 2 3 ...................463 464 .........682 683 684 695 696 ..........926 927 928 
Címkék: túrót összekeverjük, kiválasztott fűszerekkel, apróra vágott, karajt kiklopfoljuk, burgonyát alaposan, fedeles serpenyőbe, csíkokra szeletelt, vizet pótoljuk, fagyasztott halfilét, citromok levét, hagymát apróra, paprikát vékony, hűtőbe tess, szószokat rákenjük, szószok elég, kicsit összeforgatjuk, húsokat beletesszük, alján maradt, fűszeres vizet, nagyobb lábasban, leve besűrűsödjön, megfőtt pacalhoz, pacalleves elég, pacal általában, tojásokat összekeverjük, reszelt parmezánnal, finomra vágott, kihűlt spagettit, fűszeres-tojásos masszába, kakukkfüvet leöblítjük, olajat felforrósítjuk, húst fehéredésig, zöldségeket megtisztítjuk, pórét karikákra, szőlőt megmossuk, metéltre vágott, ételt ízlés, tyúkhúsleves kockát, egészet ízesítjük, csirkedarabokra, petrezselyemmel, paradicsompürét, ételízesítővel, borjúraguleves, felforrósítjuk, összeforgatjuk, lecsepegtetjük, hozzáadásával, megtisztítjuk, rozsdabarnára, összekeverjük, pirospaprikát, beleforgatjuk, hozzákeverjük, petrezselymet, kiválasztott,
© 2013 TVN.HU Kft.