|
|
|
... comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
rozmaring
fokhagyma
só
feketebors
A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát... |
2006-11-11 18:57:45 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság(csülök, köröm, bőr)
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
fokhagyma
feketebors (szemes)
só
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, ... |
|
2006-11-10 20:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... szerepel.
Hozzávalók (egytálételként 2, köretként 4 személyre):
- bő fél kg krumpli
- ízlés szerint zöldségek (lásd alább)
- kb. 1 csésze tej
- tengeri só és feketebors
A krumplit meghámozzuk és jól zárható edénybe tesszük. Feloldunk egy fél teáskanál tengeri sót egy csésze vízben, majd a krumplira öntjük. Felforral... |
2006-10-22 23:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj. A feltéthez: 40 dkg vargányagomba, 2 szál újhagyma, 2 ek. bazsalikomos peszto, 1 doboznyi koktélparadicsom, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 szál friss oregano, darált feketebors.
Elkészítése:
A tésztához tegyünk lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá az áttört burgonyát (maradék krumplipüréből is készíthetjük). Szórjuk rá az élesztőt, a cukrot é... |
|
2006-09-25 17:35:38 |
|
|
|
|
|
|
... sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén meg... |
|
2006-09-13 22:23:53 |
|
|
|
|
|
|
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu... |
2006-08-30 09:59:31 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket... |
2006-07-27 00:04:56 |
|
|
|
|