Regisztráció  Belépés
A négy alapmártás
... sertés, birka csont
2 evőkanál paradicsompüré
30 dkg sárgarépa, zeller, fehérrépa, póréhagyma vegyesen
2 fej vöröshagyma
1 liter száraz vörösbor
5 egész szem feketebors
3 db babérlevél
1 szál kakukkfű
2 dkg zsír


Elkészítés: A zöldséget felaprítjuk, a vöröshagymát negyedeljük. A feldarabolt csontokat erős tűzön, kevés zsira...
2011-08-26 15:41:17
spenotós bürek !
Hozzávalók
Kb. 12-15 réteslap,
20 dkg túró,
30 dkg spenót,
2 nyers tojás,
2 keménytojás,
kb. 2 dl tejföl,
só,
őrölt feketebors,
kb. 2 ek olaj


Elkészítés
A spenótot 1 ek olajon megdinszteljük, majd 1 ek víz hozzáadásával néhány percen át pároljuk. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a villával áttört túróval...
2011-08-25 11:23:05
Gombás melegszendvicskrém
... 3-4 fej apróra vágott gomba
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tejszín

frissen őrölt feketebors
1 ek apróra vágott, friss petrezselyemzöld
fehér kenyér szeletek
reszelt sajt
A gombát megpároljuk a vajon, rászórjuk a lisztet, és folyamatos, gyors keverés mellett felöntjük a tejszínnel - azért kell sietni, hog...
2011-08-23 10:48:34
Resztelt pulykamáj
... 1 kg pulykamáj
40 dkg vöröshagyma
2 dl olaj
2 dkg majoranna
frissen őrölt feketebors

Szálkásra vágom a hagymát: félbe, majd negyedbe, aztán szeletelés.
A pulykamájat pedig csíkokra.
Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom. Ezt az ételt végig teljes lángon készítem.
Az olajhoz először a hagymát...
2011-08-22 14:05:03
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... csirkemáj
* 5 dkg vaj
* 3 szikkadt zsemle
* 2 tojás
* 1 kiskanál paradicsompüré
* 1 kiskanál liszt
* majoránna
* őrölt feketebors
* só
* olaj

Elkészítés:

A dagadót a szokásos módon felszúrjuk, kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, majd félretesszük. Borsónkat enyhén sós vízben...
2011-08-21 10:48:36
Füszerekkel enyhíthető......
... mindkét napon az étkezést követő 3 órában 30 percenként vért vett a résztvevőktől. A fűszerkeverék összeállításakor a kutatók rozmaringot, oregánót (szurokfüvet), fahéjat, kurkumát, feketeborsot, szegfűszeget, paprikát és fokhagymaport használtak, amelyek bizonyítottan kiváló antioxidáns hatással rendelkeznek.

Az eredmények azt mutatták, hogy a fűszeres ételek jelentőse...
2011-08-21 10:04:23
Káposztával töltött paprika
... léhez:
2,5 l víz
2,5 dl 20%-os ecet
30 dkg cukor
1 csapott ek borkénpor
1 mk szódabikarbóna
5 dkg só
5 babérlevél
1 ek koriander mag
1 ek feketebors (egész)
1 ek mustármag
elkészítés

Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
A káposztát vékony szeletekre v...
2011-08-20 16:37:54
Káposztával töltött almapaprik
... léhez:
2,5 l víz
2,5 dl 20%-os ecet
30 dkg cukor
1 csapott ek borkénpor
1 mk szódabikarbóna
5 dkg só
5 babérlevél
1 ek koriander mag
1 ek feketebors (egész)
1 ek mustármag
elkészítés

Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
A káposztát vékony szeletekre...
2011-08-20 10:05:26
Meleg padlizsánkrém sültekhez
... meg, kockázd fel, kicsit sózd be, és 30 percig hagyd állni. Utána öblítsd le, konyhai törlővel itasd le róla a vizet. Olívaolajon ízlés szerinti fűszerekkel - de elég az egysze...
2011-08-19 19:50:09
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... 30 dkg kolozsvári szalonna
* 2 kg burgonya
* 3 nagy fej vöröshagyma
* 5 dl félszáraz fehérbor
* 2 dl tejszín
* 2 dkg vaj
* őrölt feketebors
* só

Elkészítés:

Keresünk egy szép, nagy tepsit. A szalonnáról levágjuk a bőrét, felszeleteljük, és kibéleljük vele sütőedényünket. Hagymánkat felkarikázzuk, ...
2011-08-19 10:54:50
1 2 3 ........................78 79 80 81 ............118 119 ............156 157 158 
Címkék: EBÉD AJÁNLAT, FŐÉTEL AJÁNLAT, négy alapmártás, zöldséget felaprítjuk, vöröshagymát negyedeljük, feldarabolt csontokat, villával áttört, gombát megpároljuk, pulykamájat pedig, ételt végig, olajhoz először, szokásos módon, étkezést követő, fűszerkeverék összeállításakor, kutatók rozmaringot, fűszeres ételek, paprikát kimagozzuk, káposztát vékony, szalonnáról levágjuk, összeállításakor, petrezselyemzöld, paradicsompüré, szódabikarbóna, befőttesüveget, megdinszteljük, sütőedényünket, felszeleteljük, hozzáadásával, megtisztítjuk, padlizsánkrém, résztvevőktől, fokhagymaport, felforrósítom, fűszerkeverék, összekeverjük, bizonyítottan, felkarikázzuk, szegfűszeget, előkészítünk, bedörzsöljük, feketeborsot, félretesszük, rendelkeznek, vöröshagymát, keménytojás, vöröshagyma, antioxidáns, rozmaringot, szurokfüvet, káposztával, negyedeljük, feldarabolt, felaprítjuk, füszerekkel, megpároljuk, pulykamájat, olívaolajon, fűszerekkel, szalonnáról, tejszínnel, feketebors, alapmártás, folyamatos, hagymánkat, elkészítés, serpenyőbe,
© 2013 TVN.HU Kft.