Belépés
Sós perecek
... sóöntethez: 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál só és annyi víz, hogy híg massza legyen belőle.

1. A 2,5 dl langyos vízbe belekeverjük az élesztőt és három csipet cukrot, majd felfuttatjuk. Ha ez megtörtént, akkor a liszthez hozzáöntjük az élesztős vizet, és összekeverjük, hogy puha tésztát kapjunk.
2. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, s 4 egyforma kupacot készítünk belő...
2007-03-18 00:39:37
Töltött kelt kalács
... élesztő
# 2 dl olaj
# töltelék: virsli, kolbász, darált hús, füstölt sajt vagy édes töltelékhez lekvár, dió, mák

Elkészítés: Az élesztőt, 2 dl langyos tejet és a cukrot felfuttatjuk. Az egy kiló langyos lisztbe beleöntjük, a maradék langyos tejjel és az olajjal eldolgozzuk /lehet robotgéppel is/.

Fél órát kelesztjük, majd 6 cipót készítünk belőle. A...
2007-03-10 06:53:49
Jugoszláv pogácsa
... élesztő, 4 dl tej, 3 kanál kristálycukor, 1 dl olaj, másfél mokkáskanál só, 1 db Hera, 2 tojás sárgája, másfél kávéskanál só.

Elkészítése:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a többi adalékkal jól összedolgozzuk és megkelesztjük. Utána a tésztát 2 részre osztjuk és hosszúkás, keskeny téglalap alakúra sodorjuk, rákenjük a herás masszát. Lehet rá ...
2007-02-26 00:55:52
Farsangi Fánk
... dkg élesztő, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt h.1 kg. liszt, 5 db. tojás, 6 dkg. vaj,
3 csom. vaniliás cukor , 3 evőkanál cukor .
Az élesztőt a szokásos módon 2 dl. tejben felfuttatjuk,

1 kg. lisztet előmelegítjük, az élesztős tejjel kevés kovászt készítünk a liszt közepébe.
Félretesszük kelesztésre.
6 dkg vajat 3 evőkanál cukorral , 5 db. tojással ...
2007-02-20 14:29:51
Serceg a zsír, sül a ...
... 1,5 dkg élesztő, 6 dkg cukor

Elkészítése:

A tojásokat, a vajat és a tejet 1 órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat. Kézzel elkeverjük a mélyedésben lévő anyagokat, m...
2007-02-09 01:03:15
Sajtos-sonkás-kukoricás ...
... pizza

Hozzávalók:

30 dkg simaliszt, olívaolaj, só, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, sajt, sonka, kukorica-, gombakonzerv

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk, a hozzávalókkal bedagasztjuk. Kevés pizzakrémet kecsappal összekeverünk. Miután a tészta megkelt, újra meggyúrjuk, és olívaolajjal kikent tepsibe nyújtom. Megkenem a pizzak...
2007-02-09 01:01:31
Pogácsák
... dkg margarin,
15 dkg tehéntúró,
3 dkg élesztő,
tej a futtatáshoz
2 tojás,
2 dl tejföl,


Kevés langyos tejben egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
lisztet, korpát összemorzsoljuk, margarinnal túrót hozzáadni,
a kovászt,tojásokat, tejfölt, sót. 2 óráig kelesztjük. kinyújtani,
kiszaggatni,bevagdosni. Margar...
2007-01-02 22:09:06
Ropogós sajtos holdacskák
... tej, 1 kiskanál só; a szóráshoz eidami sajt

Elkészítés:

A lisztbe beleszórjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, a csipetnyi cukorral fellangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, s a tojással együtt jól összedolgozzuk (kb. háromnegyed órát pihentetjük). A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 egyforma cipót formálunk belőle, mindegyiket 7 m...
2006-12-24 22:57:18
Árpás-rozsos búzakenyér
... rozsliszt
20 dkg árpaliszt
45 dkg finomliszt (vagy más, magas sikértartalmú búzaliszt)
3-4 dkg élesztő
5 dl víz
1 kávéskanál só

Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, a lisztféléket, és kenyértésztává dagasztjuk. Meleg helyen kelni hagyjuk. A megkelt tésztából két kerek kenyeret formálunk, s még hagyjuk kelni. Vízzel me...
2006-12-16 16:19:58
Káposztás-krumplis pogácsa
Hozzávalók:

35 dkg áttört főtt krumpli, 45 dkg liszt, só, 35 dkg nyers reszelt káposzta, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál olaj, 2 db tojás, tej, cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Kb. 1 órát kelesztjük, utána gyúródeszkára borítjuk, nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle...
2006-10-20 01:30:30
1 2 3 ......................138 139 ...........207 208 ...........275 276 277 
Címkék: Farsangi Fánk, liszthez hozzáöntjük, élesztős vizet, cukrot felfuttatjuk, maradék langyos, olajjal eldolgozzuk, langyos cukros, többi adalékkal, herás masszát, szokásos módon, élesztős tejjel, liszt közepébe, cukorral simára, mélyedésben lévő, élesztőt kevés, hozzávalókkal bedagasztjuk, tészta megkelt, evőkanál liszttel, szóráshoz eidami, lisztbe beleszórjuk, csipetnyi cukorral, tojással együtt, megkelt tésztát, megkelt tésztából, élesztőt felfuttatjuk, cukros tejben, többi hozzávalóval, fellangyosított, összemorzsoljuk, kenyértésztává, összedolgozzuk, összekeverjük, hozzávalókkal, gyúródeszkára, megkelesztjük, előmelegítjük, kristálycukor, összekeverünk, sikértartalmú, felfuttatjuk, lisztféléket, hozzávalóval, olívaolajjal, elmorzsoljuk, bedagasztjuk, gombakonzerv, félretesszük, belekeverjük, átszitáljuk, eldolgozzuk, robotgéppel, margarinnal, pihentetjük, mélyedésben, hozzáöntjük, mindegyiket, elkészítése, futtatáshoz, háromnegyed, kelesztésre, beleszórjuk, mokkáskanál, töltelékhez, kiszaggatni, pizzakrémet,
© 2013 TVN.HU Kft.