|
|
|
Pirog
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3 evőkanál vaj, 3 tojás, 1 evőkanál cukor, só, tej.
Az élesztőt langyos, egy kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a margarint olvasztva és a szükséges mennyiségű tejet langyosan adjuk hozzá. Kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, k... |
2006-10-14 08:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... tej
12,5 dkg vaj
2 dkg élesztő
25 dkg liszt
másfél evőkanál olaj
5 tojás
porcukor vagy cukorszirup
ELKÉSZÍTÉS
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az olajat, majd a tojássárgákat i... |
|
2006-09-25 06:58:12 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
1.
A tojásokat, a vajat és a tejet 1órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat.
2.
Kézzel elkeverjük a mélyedésben ... |
2006-09-14 06:50:21 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy órát kelesztjük. Közben a tort... |
|
2006-08-28 18:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, kevés rumot és vörösbort adunk h... |
|
2006-08-02 17:51:51 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezet... |
2006-08-01 18:31:06 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett,... |
2006-07-28 17:18:47 |
|
|
|
|