Belépés
Pirog
Pirog
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3 evőkanál vaj, 3 tojás, 1 evőkanál cukor, só, tej.
Az élesztőt langyos, egy kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a margarint olvasztva és a szükséges mennyiségű tejet langyosan adjuk hozzá. Kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, k...
2006-10-14 08:13:19
Könnyű gofri
... tej
12,5 dkg vaj
2 dkg élesztő
25 dkg liszt
másfél evőkanál olaj
5 tojás
porcukor vagy cukorszirup



ELKÉSZÍTÉS

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az olajat, majd a tojássárgákat i...
2006-09-25 06:58:12
Francia fánkok
... dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

1.
A tojásokat, a vajat és a tejet 1órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat.

2.
Kézzel elkeverjük a mélyedésben ...
2006-09-14 06:50:21
Mártogatós kalács
... liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy órát kelesztjük. Közben a tort...
2006-08-28 18:29:08
Finom gyümölcskenyér
... (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, kevés rumot és vörösbort adunk h...
2006-08-02 17:51:51
Burgonyafánk húsok mellé
... olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezet...
2006-08-01 18:31:06
Sajtos-túrós pogácsa
... teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett,...
2006-07-28 17:18:47
1 2 3 ......................138 139 ...........207 208 ...........275 276 277 
Címkék: élesztőt langyos, kissé cukros, margarint olvasztva, szükséges mennyiségű, maradék langyos, tejet 1órára, cukorral simára, liszt közepébe, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, órát kelesztjük, kevés cukorral, gyümölcsöket centis, burgonyát meghámozzuk, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, főtt burgonyával, tésztát lisztezet, tészta tetejére, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, burgonyanyomóval, gyümölcskenyér, összedolgozzuk, szétmorzsoljuk, tojássárgákat, megkelesztjük, hozzávalókból, megolvasztjuk, belekeverjük, összegyúrjuk, folyamatosan, felfuttatjuk, elmorzsoljuk, gyümölcsöket, burgonyafánk, kétszeresére, gyúrótáblán, cukorszirup, mokkáskanál, elkészítése, meghámozzuk, fűszerezzük, citromhéjat, összetörjük, átszitáljuk, mélyedésben, összegyúrva, burgonyával, folyadékkal, kidolgozott, kelesztjük, hozzáadjuk, narancshéj, kinyújtjuk, lisztezett, hozzávalók, elkészítés, beleöntjük, elkeverjük, mártogatós, szegfűszeg, mennyiségű, olvasztott, készítünk, tojásokat,
© 2013 TVN.HU Kft.