Belépés
Hajtogatott almás rétes
... búzadara
* fahéj

elkészítés

1. A tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, sót, édeskét. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két r...
2010-08-23 23:26:10
Hajtogatott almás rétes
... búzadara
* fahéj
elkészítés

1. A tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, sót, édeskét. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két ...
2010-08-23 20:53:38
Hajtogatott almás rétes
... tej
* 1 tk cukor
* 1 kg alma nagy lyukú reszelőn lereszelve
* búzadara
* fahéj

elkészítés

1. A tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, sót, édeskét. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két r...
2010-08-23 11:42:49
Kígyórétes
... vaj
A rúdak lekenéshez:
1 tojás
A tetejére:porcukorCseresznyés-túrós kígyórétes képes recept


Elkészítés:
1.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóival kemény kelt tésztát dagasztunk.
Ezt a tésztát nem kelesztjük,egyszerre dolgozunk vele.
3 egyforma részre vágjuk,egyenként henger alakúra sodorjuk és kb...
2010-08-23 07:54:13
Langalló
... sajt
elkészítés

1. Az alábbiak szerint elkészítjük a kovászt: a langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezt tesszük a liszthalom közepébe, majd kis liszttel átkeverve 20 percig kelni hagyjuk.
2. A liszttel összedolgozzuk a sót és a langyos vizet. Ragacsos tésztát ka...
2010-08-23 05:32:14
Kacsazsíros foszlós perec
... só
* víz

elkészítés

1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
3. Meleg helyen (én kis lángon égő...
2010-08-22 21:39:01
Pizzatészta
... sajt
* bors

elkészítés

1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
2. A lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
3. Az élesztős vizet kicsinyenként adagolva könnyű, lágy tésztát da...
2010-08-22 21:34:16
Kacsazsíros foszlós perec
... só
* víz
elkészítés

1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
3. Meleg helyen (én kis lángon ég...
2010-08-22 21:30:26
Pizzatészta 4.
... paradicsom
* 1 db nagy paradicsom
* 1 db főtt tojás
* 10 dkg trappista sajt
* bors

elkészítés

1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
2. A lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
3. Az élesztős vizet kicsinyenként adagolva könnyű, lágy tész...
2010-08-22 15:59:33
Recept
... élesztő
4 dl tej
1 teáskanál só
1/2 csomag olvasztott margarin
1 tojássárgája
kevés cukor

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.

A többi hozzávalóval kelt tésztát készítünk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a káposztát.

1 fej káposztát lereszelünk, olaj...
2010-08-21 14:19:10
1 2 3 ......................138 139 ...........207 208 209 ...........275 276 277 
Címkék: tejben feloldjuk, lisztet elmorzsoljuk, felfuttatott élesztővel, lisztes keveréket, rúdak lekenéshez, élesztőt langyos, többi hozzávalóival, alábbiak szerint, langyos cukros, élesztőt felfuttatjuk, liszthalom közepébe, liszttel összedolgozzuk, langyos vizet, tejet meglangyosítjuk, lisztet elkeverjük, maradék cukorra, olvasztott kacsazsírral, élesztős tejjel, oregánóval vagy, élesztős vizet, többi hozzávalóval, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, bazsalikommal, hozzávalóival, kicsinyenként, felfuttatott, felfuttatjuk, elmorzsoljuk, kacsazsírral, tojássárgája, hozzávalóval, hajtogatott, elkészítjük, margarinnal, pizzatészta, kacsazsíros, lereszelünk, liszthalom, elkészítés, olvasztott, dagasztunk, kígyórétes, élesztővel, hozzáadjuk, lekenéshez, kelesztjük, paradicsom, elkeverjük, oregánóval, lereszelve, keveréket, feloldjuk, teáskanál, tojásokat, káposztát, trappista, egyszerre, dolgozunk, egyenként, duplájára, készítünk, átkeverve, cukorral, élesztős, adagolva, élesztőt, közepébe, liszttel, búzadara,
© 2013 TVN.HU Kft.