|
|
|
Hozzávalók:
18 db háztartási keksz (ha lehet szögletes formájú)
6 dl víz
30 dkg cukor
1 kg alma
2 csomag pudingpor
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A kekszet tálcára rakjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt almát és puhára főzzük. A pudingot kevés vízzel kikeverjük és az almához adjuk. Folyamatos keve... |
2011-08-07 15:52:36 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db paprika
1 db paradicsom
1 kg marhalábszár
1 dl vörösbor
2 fej vöröshagyma
3-4 db babérlevél
10 dkg szalonna
5 dkg zsír
2 ek pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk és kicsit megsütjük. A hagymát apróra vágjuk és üvege pároljuk, majd ebbe tesszük a feldarabolt húst. ... |
|
2011-08-07 15:37:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1-2 marék zöldborsó
2 dl tejszín
0.5 kg csirkemell
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet Delikát ételízesítő
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott tárkonnyal megszórjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. Belete... |
2011-08-07 13:23:44 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
3 kanál étolaj
1 csomag penne
1 csomag túró
10 dkg szalonna
2 kanál tejföl
4 db kápia paprika
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kanál pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
A csirkemelleket kevés olajon elősütjük. ... |
|
2011-08-07 12:17:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg margarin
40 dkg karfiol
Elkészítés:
A karfiolt nagy rózsákra szedve, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, tálra rakjuk, forró margarinnal leöntve, kissé átsülve, forrón tálaljuk.
... |
|
2011-08-07 10:55:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 dl tej
1 db vanília
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
30 dkg eper
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a vaníliával. Ha forr, belekeverjük a cukrot és a pudingport. Kiforraljuk, majd hidegre hűtjük és a tejszínnel kikeverjük. Poharakba töltjük és rászórjuk a felaprított epret.
... |
2011-08-07 10:33:12 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 csipet só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, egy tepsit olivaolajjal kikenünk, a burgonyát cikkekre vágjuk a tepsibe tesszük, megfűszerezzük, meglocsoljuk olivaolajjal és pirosra sütjük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
... |
2011-08-07 10:11:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
22 dkg burgonya
4 dkg élesztő
5.5 dl tej
1 tk cukor
60 dkg liszt
0.7 dl étolaj
1.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük. Az 1 dl meleg tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálban, a többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatot... |
2011-08-06 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db citrom héja
1 ek rum
10 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
30-35 dkg ananász
5 ek kakaópor
Elkészítés:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, a reszelt citrom héját és végül a rumot. Öntsük a masszát sütőformába, rakjuk ki a tetejét gyümö... |
2011-08-06 23:17:21 |
|
|
|
|
|
|
"A szeretethez és békességhez néha nagyon kevés kell.
Gondoljatok erre, ha kavarognak a karácsonyi hópelyhek,
de akkor se feledjétek ezt, ha majd meleg nyár lesz!"
Kéri Katalin
... |
2011-08-06 23:16:57 |
|
|
|
|