|
|
|
... zsírjában fonnyasztott vöröshagymán 10 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikával meghintjük, és 1 dl vízzel felengedjük. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a 2 cm darabokra vágott zöldbabot, zöldpaprikát és paradicsomot, és addig főzzük, amíg minden belevaló meg nem puhult. Tálalás előtt 3 evőkanál tejföllel átforraljuk, és ... |
2011-01-26 19:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.
Tálaláskor tejfölre szedjük.
Alföldi fehér teaszalo... |
|
2011-01-26 19:39:51 |
|
|
|
|
|
|
... Szitásné sajtos metéltet szokott készíteni unokájának. A metélt elkészültét hersegő fűrész-hanggal jelzi a különleges készülék. Tizenegykor ti-ti-tá-tá-s morzejelek a második emeletről: megpuhult Gyurkóné szemesborsója. Déltájt éktelen tehénbőgés a tizedik emeletről: Bendőéknél elkészült a gulyásleves. Egy óra felé röfögő hang a nyolcadik emeletről: levet engedett a tökfőzelék; ké... |
2011-01-26 17:41:29 |
|
|
|
|
|
|
... a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, platnin pirított héjas vöröshagymát, valamint a sáfrányt.
Lassan, gyöngyöző forrással 2-3 óra alatt - készre főzzük. Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, 20 percig hagyjuk ülepedni, majd
leszűrjük. A levest tálban, húsával (esetleg a benne főtt zöldségekkel) tálaljuk. Betétnek daragaluskát teszünk bele.
|... |
|
2011-01-26 05:48:32 |
|
|
|
|
|
|
... a zsírt, és kicsit elősütöm benne a csirkecombok mindkét oldalát, majd felöntöm a borral. Sózom, borsozom, és ebben párolom fedő alatt - ha szükséges, öntök még hozzá vizet. Ha a hús megpuhult, hozzáöntöm a zöldségkeveréket, és azt is puhulásig párolom. Ezután megcsinálom rá a tejfölös habarást. Csomómentesre kikeverem a tejfölt, a lisztet, a mustárt, a majonézt. A csirke levéből ... |
|
2011-01-25 14:28:14 |
|
|
|
|
|
|
... a húst rárakjuk,meg sózzuk vagy sós fűszerrel meghintjük ,kevés vizet öntünk rá,Kissé megpároljuk majd rávagdaljuk a fokhagymát és a szeletekre vágott vöröshagymát tovább pároljuk,ha megpuhult kiszedjük a húst a léből és forró olajon gyorsan meg pirítjuk és visszarakjuk a lébe.rizzsel vagy más körettel savanyúsággal tálaljuk.A hagyma teljesen szét fog főni.Hamar meg van,ha csirkem... |
2011-01-25 14:05:06 |
|
|
|
|
|
|
... a paprikát csíkokra vágjuk, és egy teflon serpenyőben vagy edényben, kissé megsózva, kevés olajon megpároljuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika kissé megpuhult (nem teljesen!), hozzáadjuk a padlizsánt, amit kicsit hagyunk főni (nagyon hamar szétmegy), majd a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Rátöltjük a tojást és belev... |
2011-01-25 11:54:39 |
|
|
|
|
|
|
... vajjal,10dkg ... |
2011-01-24 15:44:13 |
|
|
|
|
|
|
... lángelosztó + egy-két szitás, rá a lábaska, tetejére fedő, kukucs-rés mentességet ellenőriz. Úgy 3-4 percenként hosszabb ágú villával átkeverget, ahogy sűrűsödik, óvatosabban.
Ha megpuhult a rizs, önthet alá még kevés tejet, ha szárazol. Gusztus szerint édesítővel beállít az ízét, és tálalhat natúron, pikáns lekvárral, ezzel-azzal, ki mit kíván.
Forrón, hűlte... |
2011-01-24 11:37:14 |
|
|
|
|
|
|
... szerint sózzuk, borsozzuk,
meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára
pároljuk. Időnként kevés melegvizet töltsünk utána, nehogy leégj... |
2011-01-24 10:55:34 |
|
|
|
|