Belépés
Receptek
... zsírjában fonnyasztott vöröshagymán 10 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikával meghintjük, és 1 dl vízzel felengedjük. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a 2 cm darabokra vágott zöldbabot, zöldpaprikát és paradicsomot, és addig főzzük, amíg minden belevaló meg nem puhult. Tálalás előtt 3 evőkanál tejföllel átforraljuk, és ...
2011-01-26 19:43:45
Receptek
... (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.
Tálaláskor tejfölre szedjük.

Alföldi fehér teaszalo...
2011-01-26 19:39:51
Morzejelek a munkából
... Szitásné sajtos metéltet szokott készíteni unokájának. A metélt elkészültét hersegő fűrész-hanggal jelzi a különleges készülék. Tizenegykor ti-ti-tá-tá-s morzejelek a második emeletről: megpuhult Gyurkóné szemesborsója. Déltájt éktelen tehénbőgés a tizedik emeletről: Bendőéknél elkészült a gulyásleves. Egy óra felé röfögő hang a nyolcadik emeletről: levet engedett a tökfőzelék; ké...
2011-01-26 17:41:29
Gyöngytyúk leves
... a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, platnin pirított héjas vöröshagymát, valamint a sáfrányt.

Lassan, gyöngyöző forrással 2-3 óra alatt - készre főzzük. Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, 20 percig hagyjuk ülepedni, majd

leszűrjük. A levest tálban, húsával (esetleg a benne főtt zöldségekkel) tálaljuk. Betétnek daragaluskát teszünk bele.
|...
2011-01-26 05:48:32
A csirke
... a zsírt, és kicsit elősütöm benne a csirkecombok mindkét oldalát, majd felöntöm a borral. Sózom, borsozom, és ebben párolom fedő alatt - ha szükséges, öntök még hozzá vizet. Ha a hús megpuhult, hozzáöntöm a zöldségkeveréket, és azt is puhulásig párolom. Ezután megcsinálom rá a tejfölös habarást. Csomómentesre kikeverem a tejfölt, a lisztet, a mustárt, a majonézt. A csirke levéből ...
2011-01-25 14:28:14
Göcsei aprópecsenye
... a húst rárakjuk,meg sózzuk vagy sós fűszerrel meghintjük ,kevés vizet öntünk rá,Kissé megpároljuk majd rávagdaljuk a fokhagymát és a szeletekre vágott vöröshagymát tovább pároljuk,ha megpuhult kiszedjük a húst a léből és forró olajon gyorsan meg pirítjuk és visszarakjuk a lébe.rizzsel vagy más körettel savanyúsággal tálaljuk.A hagyma teljesen szét fog főni.Hamar meg van,ha csirkem...
2011-01-25 14:05:06
Tojásos-padlizsános lecsó
... a paprikát csíkokra vágjuk, és egy teflon serpenyőben vagy edényben, kissé megsózva, kevés olajon megpároljuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika kissé megpuhult (nem teljesen!), hozzáadjuk a padlizsánt, amit kicsit hagyunk főni (nagyon hamar szétmegy), majd a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Rátöltjük a tojást és belev...
2011-01-25 11:54:39
Almás krémes január
... vajjal,10dkg ...
2011-01-24 15:44:13
Mákos-gyümölcsös tejberizs
... lángelosztó + egy-két szitás, rá a lábaska, tetejére fedő, kukucs-rés mentességet ellenőriz. Úgy 3-4 percenként hosszabb ágú villával átkeverget, ahogy sűrűsödik, óvatosabban.

Ha megpuhult a rizs, önthet alá még kevés tejet, ha szárazol. Gusztus szerint édesítővel beállít az ízét, és tálalhat natúron, pikáns lekvárral, ezzel-azzal, ki mit kíván.

Forrón, hűlte...
2011-01-24 11:37:14
recept
... szerint sózzuk, borsozzuk,
meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára
pároljuk. Időnként kevés melegvizet töltsünk utána, nehogy leégj...
2011-01-24 10:55:34
1 2 3 ...................233 234 235 236 237 ..........354 355 ..........471 472 473 
Címkék: vagdalt hússal, levesben kifőzzük, metélt elkészültét, különleges készülék, második emeletről, tizedik emeletről, nyolcadik emeletről, levest tálban, benne főtt, csirkecombok mindkét, tejfölös habarást, csirke levéből, húst rárakjuk, szeletekre vágott, hagyma teljesen, paprikát csíkokra, teflon serpenyőben, tojásokat felverjük, paprika kissé, paradicsomot nagyobb, zöldségkeveréket, pirospaprikával, petrezselyemmel, vöröshagymával, csomómentesre, szemesborsója, savanyúsággal, vöröshagymán, csirkecombok, paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymával, visszarakjuk, fonnyasztott, aprópecsenye, zöldségekkel, daragaluskát, mentességet, kettévágott, átforraljuk, megpároljuk, padlizsános, rávagdaljuk, óvatosabban, elkészültét, felengedjük, serpenyőben, tizenegykor, lángelosztó, megcsinálom, gulyásleves, gombócokat, édesítővel, tehénbőgés, gyümölcsös, bendőéknél, unokájának, padlizsánt, hozzáadjuk, percenként, feltesszük, meghintjük, tálaláskor, levesbetét, morzejelek, fokhagymát, szeletekre, melegvizet, gyöngytyúk, tökfőzelék,
© 2013 TVN.HU Kft.