|
|
|
... petrezselyemgyökér,
1 zeller,
1 csomó zöldség zöldje,
25 dkg burgonya.
A rántáshoz:
1 fej közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
3 evőkanál liszt.
só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
szurokfű,
bazsalikom,
borsikafű.
A csipetkéhez:
1 ... |
2007-05-04 13:15:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb,
15 dkg szalonna,
4 gerezd fokhagyma,
2 ek. olaj,
1 fej vöröshagyma,
só,
pirospaprika,
fekete bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban.
A fokhagymát apróra törjük és kis... |
|
2007-05-04 12:39:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg disznómáj,
egy nagy fej vöröshagyma,
kávéskanál paradicsomszósz,
kávéskanál pirospaprika,
törött fekete bors,
só,
két evőkanál zsír.
A forró zsírban, fedő alatt megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, beledobjuk a kis darabokra vágott máj... |
2007-05-04 12:34:56 |
|
|
|
|
|
|
... leveszöldség,
egy gomba,
evőkanálnyi vaj,
egy nyers tojás,
törött fekete bors,
só,
egy csokor petrezselyemzöld,
egy evőkanál zsír,
késhegynyi pirospaprika,
kávéskanál paradicsomszósz.
A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget.
Az egészet megdaráljuk, ü... |
|
2007-05-04 12:33:07 |
|
|
|
|
|
|
...
1 fej édes káposzta,
fél tasak gyorsrizs,
20 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
pirospaprika.
A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk.
A káposztát egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig 500 W-on pároljuk.
A 10 külső ... |
|
2007-05-04 12:15:44 |
|
|
|
|
|
|
3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát.... |
2007-05-04 11:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... zsemle, 2 dl fehérbor, egy csomó vegyes leveszöldség, egy gomba, evőkanálnyi vaj, egy nyers tojás, törött fekete bors, só, egy csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál zsír, késhegynyi pirospaprika, kávéskanál paradicsomszósz.
A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget.
Az egészet megdaráljuk, ütünk bele egy ... |
2007-05-04 11:01:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé.
Elkészítése:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és besózom, félreteszem. A megtisztított, 2-3 cm darabokra vágott zöldbabot a hagyma másik felével felengedem egy liter vízzel, teszek bele 1-2 kávéskanál... |
2007-05-02 01:14:50 |
|
|
|
|
|
|
... zsírszegény felvágottak, rosttartalmú zöldségfélék, nyers gyümölcsök, kenyér- és péksüteményfélék, sovány tejtermékek, főtt tésztafélék, rizs, burgonya, az összes zöldfűszer, édes pirospaprika.
Külön ki kell emelni a banánt, amely az epebeteg diétájába beilleszthető. Erősen leromlott állapotban lévő betegnél kimondottan ajánlott, mert szinte vitamin-, kalória- és ásvány... |
2007-05-01 00:52:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre
1 egész csirke
egy pohár natúr joghurt
2dl olaj
fél citrom leve
koriander
izlés szerint, pirospaprika, só, bors, köménymag, majoranna,
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, besózzuk. Egy fedeles tepsiben, összekeverjük az olajat a joghurttal, citromlevével, ízesítjük a füszerekkel, korianderrel. Belehelyezzük a csirkét. Egy ... |
2007-04-28 16:39:19 |
|
|
|
|