Belépés
Ponty- vagy harcsapaprikás
Ponty- vagy harcsapaprikás

Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evőkanálnyi lecsó.
A zsíron megpirított vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem szaba...
2006-09-19 10:46:58
Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

Hozzávalók: 1 kiló hal, 3 nagy fej vöröshagyma, só, kávéskanálnyi pirospaprika, egy-két cseresznyepap-rika, 10 deka lecsó.
A legkitűnőbb halászlevet háromféle halból készíthetjük. Minél nagyobb mennyiségben főzzük, annál ízletesebb. A legjobb, ha harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük.
A hagymát apróra összevágjuk és a hal fejével, uszonyaiva...
2006-09-19 10:45:41
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya

Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá...
2006-09-19 10:34:24
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
2006-09-19 09:46:27
Sárgaborsópüré-leves
Sárgaborsópüré-leves

Hozzávalók: 20 deka feles sárgaborsó, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka hagyma,
1 g pirospaprika, 2 g törött bors, 1 apró kockákra vágott zsömle, só.
A kiválogatott és tisztára mosott sárgaborsót gyengén sózva, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát e...
2006-09-19 09:42:37
Zöldbableves
Zöldbableves

Hozzávalók: 30 deka zöldbab, 30 deka borjúcsont, 4 deka zsír, 3 deka liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 5 deka vöröshagyma, pirospaprika, 2 deci tejföl, só.
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágot...
2006-09-19 09:36:54
Zöldségleves
Zöldségleves

Hozzávalók: 30 deka vegyes zöldség, 25 deka borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, késhegynyi pirospapri-ka, 5 deka rizs, 1 deci tejföl, só.
A zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk. 2 deka vajon megpirítjuk, majd másfél liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. A zöldséggel egy idő-ben teg...
2006-09-19 09:15:18
Csülkös bableves
... kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző este külön-külön hideg vízbe áztatott füstölt csülköt és babot, babérlevéllel együtt tiszta víz...
2006-09-12 00:12:56
Tojássaláta, pirospaprikával
...
Hozzávalók:

8 db tojás
2 db pirospaprika
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyal...
2006-09-03 22:33:49
PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS
Végy
3 dkg krémsajtot,
4 dkg tehéntúrót,
1 csomó petrezselymet,
1 gerezd fokhagymát,
1 dl tejet,
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.

Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi ...
2006-09-03 21:43:32
1 2 3 ....................497 498 ...........746 747 ..........994 995 996 
Címkék: PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS, kevés pirospaprika, zsíron megpirított, legkitűnőbb halászlevet, hagymát apróra, részek csontosak, megtisztított fejet, perzselés célja, vágóhídi forrázá, főzésre előkészített, egészben főtt, csontot külön, apróra vágot, zöldséget apró, előző este, tojásokat megfőzzük, kígyóuborkát héjastól, áttört tehéntúrót, zúzott fokhagymával, apróra vágott, zöldpetrezselyem, tojásszeletelőn, petrezselyemmel, pirospaprikával, harcsapaprikás, sertéskocsonya, sárgaborsópüré, kávéskanálnyi, cseresznyepap, petrezselymet, vöröshagymába, pirospaprikát, babérlevéllel, szerecsendiót, megtisztított, halszeleteket, készíthetjük, pirospaprika, megpörköljük, petrezselyem, felforraljuk, félretesszük, zöldbableves, zöldségleves, fokhagymával, kiválogatott, mennyiségben, előkészített, kígyóuborkát, elkészítése, csipetkéhez, halászlevet, vöröshagyma, legkitűnőbb, tojássaláta, átperzselni, összevágjuk, evőkanálnyi, kocsonyahús, felengedjük, lencseleves, sertéscsont, zsömleszínű, sárgaborsót, megpirítjuk, kígyóuborka, megpirított,
© 2013 TVN.HU Kft.