|
|
|
... olaj
* 300 ml joghurt
A töltelékhez:
* 500 g félkemény sajt
* 2 csokor petrezselyem
* 2 tojás
* 1 kis ek ételízesítő
elkészítés
1. A lisztet átszitáljuk, egy kicsit félreteszünk a tészta kidolgozásához.... |
2010-11-05 06:25:14 |
|
|
|
|
|
|
... savanyítani: korai, és késői fajtákat. A
koraiak a nyár folyamán, szeptember elejéig alkalmasak fogyasztásra.
Ezeket lazább szöveteik, nagyobb víztartalmuk és fajtajellegük
miatt rövidebb ideig lehet eltartani. Nyári vagy őszi fogyasztásra
alkalmasak. Tartós, egészen májusig fogyasztható savanyított káposztát
a késői, illetve téli fajtákból ... |
|
2010-11-04 21:38:24 |
|
|
|
|
|
|
Felfedezők hazájában Portugália 12. rész Õsi városok
Durians - 2010.01.25
Két napra volt tervezve, két ősi város felkeresése.
Szeptember 19 - 20.
Köszönhetően apai -Nagymamámnak( R.I.P.) nem csak szeretek, de tudok is főzni (... |
2010-11-04 18:16:34 |
|
|
|
|
|
|
Esnagy József - Kajafás vádbeszéde a zsidók tanácsa előtt
Merthogy itt a földön nem találom
Istent, ezért még nem vagyok ostoba,
hogy higgyek minden jöttment szavának,
hiába a zengő prófécia.
Beszéljen bár zord, kietlen tájról,
és idézheti száz sivatag porát,
szép szavával nem, nem hat meg engem.
Kínálhatja n... |
|
2010-11-04 07:20:31 |
|
|
|
|
|
|
... Befőzési tanácsok
=================
A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük
számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábasra, tálra, fakanálra,
merőkanálra - esetleg gyümölcspasszírozóra -, tiszta üvegekre,
tetőkre, celofánra vagy pergamenpapírra, gumig... |
|
2010-11-04 05:35:05 |
|
|
|
|
|
|
Sonkás-olívás
.............
Hozzávalók 2 kerek pizzához: 1 adag pizzatészta, 30 dkg hámozott
paradicsom, 20 dkg mozzarella vagy Sport-sajt, 20 dkg főtt gépsonka,
20-25 szem olívabogyó, 5-6 ek. olaj, 1 mk. szárított oregánó.
Előkészítése: Bedagasztjuk a pizzatésztát, kelni hagyjuk. A
paradicsomot szétnyomkodjuk. A sajtot felszel... |
2010-11-04 05:28:06 |
|
|
|
|
|
|
... keményítő, 6 evőkanál
ananászlé, 1 evőkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evőkanál
konyak, őrölt feketebors.
Elkészítése: A kockákra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a curryt, elkeverjük és felöntjük 1 és 1/2 dl levessel.
Az almát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn a mártásba reszeljük.|... |
2010-11-04 05:25:48 |
|
|
|
|
|
|
Enyhe mustármártás
..................
Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál magos
mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evőkanál
tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen őrölt fekete bors.
Elkészítése: A húslevest felére beforraljuk. Mindkétféle mustárt
elkeverjük a tejföllel és a tárk... |
2010-11-04 05:25:29 |
|
|
|
|
|
|
Francia mustármártás
....................
Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evőkanál víz, 2 tojássárgája,
fél citrom leve, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány
tárkonylevél.
Elkészítése: Egy nyeles edényben egy evőkanál vajat felolvasztunk,
hozzáadjuk a vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ez... |
2010-11-04 05:23:46 |
|
|
|
|
|
|
Töltött pontyfilé
.................
Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás,
1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés
zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A
mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál
szárított kapor, 1 halászlé kocka.
... |
2010-11-04 05:20:51 |
|
|
|
|