Belépés
Sajtos töltött kalács
... olaj
* 300 ml joghurt

A töltelékhez:

* 500 g félkemény sajt
* 2 csokor petrezselyem
* 2 tojás
* 1 kis ek ételízesítő
elkészítés

1. A lisztet átszitáljuk, egy kicsit félreteszünk a tészta kidolgozásához....
2010-11-05 06:25:14
Káposztasavanyítás
... savanyítani: korai, és késői fajtákat. A
koraiak a nyár folyamán, szeptember elejéig alkalmasak fogyasztásra.
Ezeket lazább szöveteik, nagyobb víztartalmuk és fajtajellegük
miatt rövidebb ideig lehet eltartani. Nyári vagy őszi fogyasztásra
alkalmasak. Tartós, egészen májusig fogyasztható savanyított káposztát
a késői, illetve téli fajtákból ...
2010-11-04 21:38:24
Portugália 12. rész
Felfedezők hazájában Portugália 12. rész Õsi városok
Durians - 2010.01.25

Két napra volt tervezve, két ősi város felkeresése.

Szeptember 19 - 20.

Köszönhetően apai -Nagymamámnak( R.I.P.) nem csak szeretek, de tudok is főzni (...
2010-11-04 18:16:34
E József
Esnagy József - Kajafás vádbeszéde a zsidók tanácsa előtt

Merthogy itt a földön nem találom
Istent, ezért még nem vagyok ostoba,
hogy higgyek minden jöttment szavának,
hiába a zengő prófécia.

Beszéljen bár zord, kietlen tájról,
és idézheti száz sivatag porát,
szép szavával nem, nem hat meg engem.
Kínálhatja n...
2010-11-04 07:20:31
Befõzési tanácsok
... Befőzési tanácsok
=================

A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük
számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábasra, tálra, fakanálra,
merőkanálra - esetleg gyümölcspasszírozóra -, tiszta üvegekre,
tetőkre, celofánra vagy pergamenpapírra, gumig...
2010-11-04 05:35:05
Sonkás-olívás PIZZA
Sonkás-olívás
.............

Hozzávalók 2 kerek pizzához: 1 adag pizzatészta, 30 dkg hámozott
paradicsom, 20 dkg mozzarella vagy Sport-sajt, 20 dkg főtt gépsonka,
20-25 szem olívabogyó, 5-6 ek. olaj, 1 mk. szárított oregánó.

Előkészítése: Bedagasztjuk a pizzatésztát, kelni hagyjuk. A
paradicsomot szétnyomkodjuk. A sajtot felszel...
2010-11-04 05:28:06
Currymártás chutney-val
... keményítő, 6 evőkanál
ananászlé, 1 evőkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evőkanál
konyak, őrölt feketebors.

Elkészítése: A kockákra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a curryt, elkeverjük és felöntjük 1 és 1/2 dl levessel.
Az almát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn a mártásba reszeljük.|...
2010-11-04 05:25:48
Enyhe mustármártás
Enyhe mustármártás
..................

Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál magos
mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evőkanál
tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítése: A húslevest felére beforraljuk. Mindkétféle mustárt
elkeverjük a tejföllel és a tárk...
2010-11-04 05:25:29
Francia mustármártás
Francia mustármártás
....................

Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evőkanál víz, 2 tojássárgája,
fél citrom leve, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány
tárkonylevél.

Elkészítése: Egy nyeles edényben egy evőkanál vajat felolvasztunk,
hozzáadjuk a vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ez...
2010-11-04 05:23:46
Töltött pontyfilé
Töltött pontyfilé
.................

Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás,
1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés
zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A
mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál
szárított kapor, 1 halászlé kocka.
...
2010-11-04 05:20:51
1 2 3 .............................187 188 189 192 193 ...............288 289 ...............383 384 385 
Címkék: Sonkás-olívás PIZZA, Esnagy József, lisztet átszitáljuk, kicsit félreteszünk, tészta kidolgozásához, nyár folyamán, zsidók tanácsa, sajtot felszel, kockákra vágott, vajban üvegesre, almát meghámozzuk, mártásba reszeljük, húslevest felére, nyeles edényben, pergamenpapírra, kidolgozásához, szétnyomkodjuk, felolvasztunk, fajtajellegük, paradicsomot, bedagasztjuk, zsemlemorzsa, petrezselyem, mustármártás, fogyasztható, fogyasztásra, félreteszünk, víztartalmuk, tárkonylevél, nagymamámnak, pizzatésztát, tojássárgája, ételízesítő, átszitáljuk, currymártás, elkészítése, beforraljuk, pizzatészta, savanyítani, felkeresése, savanyított, meghámozzuk, mindkétféle, vöröshagyma, töltelékhez, hozzávalók, alkalmasak, szeptember, finomliszt, elkeverjük, portugália, hozzáadjuk, megkezdése, olívabogyó, mozzarella, feketebors, paradicsom, vádbeszéde, kínálhatja, szükségünk, készítsünk, elkészítés, fokhagyma, káposztát, felöntjük, fajtákból, készítése, teáskanál, szárított, eltartani, hazájában,
© 2013 TVN.HU Kft.