Belépés
Márványpogácsa
... mokkáskanál só, 1 mokkáskanál piros fűszerpaprika, kevés tejföl.
A langyos tejet az élesztővel és a cukorral simára keverve felfuttatjuk. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, beledolgozzuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és szorosan felcsavarva...
2010-11-28 21:05:57
Fűszeres stangli
... teáskanálnyi csípős paprika; a tészta kenéséhez:  kevés tej.
A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfuttatott élesztőt, az összes fűszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást. A tésztát jó keményre kidolgozzuk, és lisztezett tálba téve a tetejé...
2010-11-28 20:58:12
Zsúrkenyér vendégeknek
... közben gyúrótáblára öntjük a lisztet. Közepébe mélyedést vájunk, abba öntjük az olvasztott, de már hideg vajat, a felfutott élesztőt, az áttört burgonyát és a fűszereket. Apránként beledolgozzuk a maradék langyos tejet és a szódavizet. A közepesen kemény tésztát alaposan kidolgozzuk (a legegyszerűbb, ha kis robotgéppel keverjük hólyagosra). Végül lisztezett tálba rakjuk, a tetejét...
2010-11-28 20:55:47
Köményes-rozsos kenyér
... szórjuk az átszitált és összekevert kétféle lisztet. Mélyedést vájunk a liszthalom közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, a burgonyát, a sót és a köménymagot, ezután apránként beledolgozzuk a vizet. A már sima tésztát lisztezett tálba rakjuk, tetejét is meghintjük kevés liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva eredeti térfogatának duplájára kelesztjük. Egy darabban h...
2010-11-28 20:54:25
Karácsonyi stollni
... 4-5 dkg cukorral elkeverjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejben felolvasztott élesztőt, a porcukrot, sót és simára eldolgozzuk. Negyedórai pihentetés után beledolgozzuk a tésztába a 20 dkg mazsolát, az 50 dkg diót, 30 dkg cukrozott narancshéjat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot. Ezután fél kilós darabokra osztjuk és 20 centis rudakat sodrunk, amiket ...
2010-11-28 20:26:10
Földimogyorós gyümölcskenyér
... összekeverjük. Hozzáöntjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal elkevert, meglangyosított tejet, sima tésztává összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk.

Az egyik tésztacipóba beledolgozzuk a sárgabarackot, a mazsolát, a földimogyorót, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót. Mindkét cipót letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Átgyúrjuk, és a kakaós tésztából...
2010-11-28 15:40:36
Fekekeerdei kalács
... törlőpapírra téve megszárítjuk. A csokoládét durvára felaprítjuk. A sütőporral elkevert liszthez hozzáadunk 15 dkg vajat, 17 dkg cukrot 1 zacskó vaníliás cukrot, majd robotgéppel beledolgozzuk a tojásokat és a túrót.

A tésztát lisztezett deszkán kézzel jól átgyúrjuk és 32×38 cm-es lappá kinyújtjuk. 2/3 részén elosztjuk a meggyet és a csokoládét, majd a keskenyebbik olda...
2010-11-28 08:11:07
sütés nélkül: keksz kocka
... /zöld/

Tetejére:
tortabevonó

Elkészítés

1. A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.

2. Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.

3. A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra ...
2010-11-27 23:24:09
Tormás-diós céklafalatok
... tojásthabosra verjük a sörrel, beleszórjuk a tormát, a sót, a cukrot és a zúzottfokhagymát, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen belőle nagyon sűrűgaluskatészta. Ezután beledolgozzuk a diót és a reszelt céklát. 10 percighagyjuk pihenni, végül teáskanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba.2-3 perc alatt szép barnáspirosra megsütjük, majd papírtörülközőre téveleitat...
2010-11-27 21:31:12
Szardellás krokett
... kapribogyót (levével együtt), a reszelt sajtotés a megmosott, kicsumázott, reszelt héjas almát. Annyi liszttel hintjük meg,hogy formázható, de azért ne nagyon lágy massza legyen, végül beledolgozzuk atojásfehérjékből vert kemény habot. Nedves kézzel kroketteket formázunk belőle,és a 180 fokra felhevített olajba apránként beletéve, szép pirosra megsütjük(5-7 perc). Lecsöpögtetve te...
2010-11-27 21:27:35
1 2 3 ................108 109 110 111 ........162 163 ........215 216 217 
Címkék: langyos tejet, cukorral simára, liszttel összemorzsoljuk, felfutott élesztőt, reszelt sajtot, tészta kenéséhez, langyosra melegített, szétmorzsolt élesztőt, lisztbe beledolgozzuk, felfuttatott élesztőt, összes fűszert, finomra zúzott, áttört burgonyát, maradék langyos, közepesen kemény, liszthalom közepébe, liszttel elmorzsoljuk, tejben felolvasztott, megolvasztott vajjal, egyik tésztacipóba, kakaós tésztából, csokoládét durvára, sütőporral elkevert, tésztát lisztezett, keskenyebbik olda, ledarált kekszet, tejjel összegyúrjuk, egyik felébe, átszitált kakaóport, másik feléhez, kakaós masszát, reszelt céklát, forró olajba, reszelt sajtotés, zúzottfokhagymát, kókuszreszeléket, papírtörülközőre, meglangyosított, összemorzsoljuk, márványpogácsa, beleszaggatjuk, gyümölcskenyér, percighagyjuk, beledolgozzuk, barnáspirosra, földimogyorós, összekeverjük, tojássárgáját, sárgabarackot, földimogyorót, szerecsendiót, konyharuhával, megolvasztott, felolvasztott, tojásthabosra, mandulaaromát, legegyszerűbb, lecsöpögtetve,
© 2013 TVN.HU Kft.